Lush Sandy Santa: he’s back (and better!)

In de kerstcollectie van Lush van 2012 was Sandy Santa één van mijn favoriete producten (je kunt mijn review hier teruglezen). Toen ik hoorde dat hij dit jaar terugkwam in een iets ander jasje, was ik in eerste instantie een beetje sceptisch. Why change a winning team? Maar natuurlijk heb ik hem wel geprobeerd, lees snel verder wat ik vind van Lush Sandy Santa 2.0.

Lush Sandy Santa

Lush Sandy Santa

Lush Sandy Santa: still got the looks

Qua looks is Lush Sandy Santa niet veranderd, het is nog steeds een vrolijke kerstman met rode muts en zonnebril. Wat veranderd is, is het feit dat hij naast een bodyscrub, tegelijk een bodybutter is. Dat klinkt best goed, nietwaar? Ik vind de geur iets zachter, iets romiger dan de variant van vorig jaar, dat komt waarschijnlijk door de toevoeging van diverse boters. Zoete Sinaasappelolie, Rozenhout essentiële olie en Sandelhoutolie geven Sandy Santa zijn bijzondere, opwekkende geur.

Lush Sandy Santa

Lush Sandy Santa: de ingrediënten

Vorig jaar zaten er al de nodige verzorgende ingrediënten in Lush Sandy Santa, zoals sinaasappelolie en kokosolie. Dit jaar zijn daar onder andere biologische Shea boter en Murumuru boter aan toegevoegd: Suiker, fair trade (Sugar), Murumuru boter (Astrocaryum murumuru), Natrium Bicarbonaat (Sodium Bicarbonate), Shea boter, biologische (Butyrospermum parkii butter), Illipe boter (Shorea stenoptera), Ammoniumlauraatsulfaat (Ammonium Laureth Sulphate), Wijnsteenzuur (Tartaric acid), Zand (Sand), Lauryl betaïne (Lauryl Betaine), Zoete Sinaasappelolie, Braziliaanse (Citrus Sinensis), Rozenhout essentiële olie (Aniba rosaeodora), Sandelhoutolie (Fusanus spicatus), Kokos olie, extra virgin (Cocos nucifera), *Limonene (*Limonene), *Linalool (Linalool), Methyl ionone (Methyl Ionone), Parfum (Perfume), Kleurstof 14700 (Colour 14700) (ingrediëntenlijst afkomstig van de website van Lush).

Lush Sandy Santa

Lush Sandy Santa: textuur en werking

Qua textuur merk je goed dat de samenstelling van Lush Sandy Santa veranderd is: vooral in het begin is het lastig tot onmogelijk om er een stukje af te breken. Ik gebruik hem daarom in eerste instantie in zijn geheel, en wrijf met Sandy Santa over mijn vochtige huid. Als ik hem een paar keer gebruikt heb, wordt de scrub op deze manier echter te pittig, hij schuurt over mijn huid. Gelukkig is op dat moment Sandy Santa wat zachter geworden, en kan ik er stukjes afbreken. Deze verkruimel ik in mijn handen, net zoals de Sandy Santa van vorig jaar, en wrijf hiermee over mijn huid. Hierbij voel ik de verzorgende werking van Sandy Santa 2.0 erg goed. En waar mijn huid bij de vorige versie na het douchen wel een bodylotion of crème kon gebruiken, is dat nu niet meer nodig. Lush Sandy Santa verzorgt en voedt mijn huid uitstekend, dankzij de toegevoegde Shea boter en Murumuru boter. In dit geval was het dus een uitstekende keuze van Lush om de samenstelling van deze lichaamsscrub wat te veranderen. Wel is het bij de vernieuwde versie nóg belangrijker om Sandy Santa weg te houden van de warme kraan, want door de boters smelt hij nog makkelijker weg, en dat is zonde van zo’n heerlijk product.

Lush Sandy Santa is nog tijdelijk (tot Kerst) verkrijgbaar bij de Lush winkels en in de webshop van Lush. Hij kost € 8,95 voor 130 gram, hiermee kan ik ongeveer 5 à 6 keer mijn hele lichaam scrubben. Let op: als je je kerstproducten nog vóór Kerst in huis wilt hebben, moet je voor 20 december 12 uur ’s middags bestellen.

2 Comments on Lush Sandy Santa: he’s back (and better!)

 1. Vera
  15 december 2013 at 10:46 (9 jaren ago)

  Ik had in de winkel idd gezien dat hij er meer boterachtig uitzag. Alhoewel ik over de vorige versie tevreden was, lijkt hij me nu nòg beter.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  15 december 2013 at 08:21 (9 jaren ago)

  Dat is inderdaad een goede toevoeging aan het bestaande product geweest wat Lush heeft gedaan. En hij blijft grappig 😎

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.