Lush Santa’s Lip Scrub: met zachte lippen de winter door

Zodra de temperatuur onder een graad of 10 komt, merk ik dat direct aan twee dingen: mijn handen en mijn lippen. Mijn handen worden droog en trekkerig, en mijn lippen voelen droog en gevoelig aan, en prompt krijg ik last van losse velletjes. Gelukkig is er een heel makkelijke oplossing om weer zachte, gladde lippen te krijgen: scrubben én smeren, scrubben en smeren, en scrubben en smeren. Door je lippen te scrubben, zorg je ervoor dat losse velletjes verwijderd worden, waardoor verzorgende lipproducten beter hun werk kunnen doen. Lush Santa’s Lip Scrub is onderdeel van de limited wintercollectie, en helpt je lippen zacht de winter door te komen.

Lush Santa's Lip Scrub

Lush Santa’s Lip Scrub: ready to kiss under the mistletoe?

Lush heeft verschillende lip scrubs in het vaste assortiment, maar ieder jaar zit er ook een limited edition in de wintercollectie. Dit jaar is dat Lush Santa’s Lip Scrub, een scrub met de geur en smaak van colasnoepjes. Hoewel cola niet direct het eerste is wat in mij opkomt als ik aan Kerst denk (behalve dan de geweldige Coca Cola reclame), viel ik als een blok voor de lip scrub toen ik hem rook (en voelde) in de winkel.

Lush Santa's Lip Scrub

Lush Santa’s Lip Scrub: de ingrediënten

Het belangrijkste ingrediënt van Lush Santa’s Lip Scrub is suiker, basterdsuiker welteverstaan. De fijne korreltjes zorgen ervoor dat je lippen op een heel zachte manier gescrubd worden. Verder bevat de Lip Scrub extract van kersen en dadels, kokosmelkpoeder, kokosolie, limoenolie, steranijs-olie, zwarte peper-olie, benzoë gom en enkele (grotendeels natuurlijke) geur- en kleurstoffen. Door het hoge gehalte aan verzorgende ingrediënten, worden de losse velletjes op een heel zachte manier verwijderd, en worden je lippen tijdens het scrubben tegelijk verzorgd. Met als resultaat: zalig zachte lippen!

Lush Santa's Lip Scrub

Lush Santa’s Lip Scrub: gebruik en werking

Je gebruikt Lush Santa’s Lip Scrub heel eenvoudig: neem een klein beetje Lip Scrub op je vingertop en masseer dit zachtjes over je lippen, voor ongeveer een minuutje (of korter, als je een minuut te lang vindt). Santa’s heeft een vrij ‘natte’ textuur, waardoor de scrub goed aan je vingers en je lippen blijft ‘plakken’. Dat is prettig, bij sommige lip scrubs verdwijnt er meer scrub in de wastafel dan op mijn lippen, doordat hij te droog van textuur is en van mijn lippen valt.

Daarna spoel je de scrub af, of likt hem gewoon van je lippen, hij is namelijk eetbaar (net zoals de schattige kleine hartjes die je in de scrub vindt). Ik gebruik de scrub altijd ‘s avonds nadat ik mijn tanden heb gepoetst, voor het slapen gaan. Ik smeer na het scrubben een lekker intensief verzorgend product op mijn lippen, wat dan de hele nacht kan inwerken. ‘s Morgens als ik wakker word, voelen mijn lippen zacht, glad en mooi. Ja echt, ze voelen gewoon mooi!

Lush Santa's Lip Scrub

Lush Santa’s Lip Scrub kost € 9,50 voor 25 gram, en is te koop in één van de Lush winkels of via de webshop van Lush. Omdat je maar heel weinig nodig hebt per keer, doe ik altijd wel een paar maanden tot een half jaar met een potje.

Verzorg jij je lippen extra goed in de winter?

 

2 Comments on Lush Santa’s Lip Scrub: met zachte lippen de winter door

  1. Jori
    15 november 2013 at 08:58 (7 jaar ago)

    Ik heb de roze scrub van Lush…. echt jammie en een fijn product….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.