Lush Sea Salted Caramel Soap

Sinds de opening van Lush Oxford Street in Londen zijn er een heleboel nieuwe producten bij gekomen die alleen daar verkrijgbaar zijn. Maar gelukkig komt er zo nu en dan een ´Lush Oxford Street Only´ product voorbij in Lush Kitchen. En ook via de Engelse website zijn een aantal van deze producten sinds een tijdje te koop. Toen ik een paar weken geleden weer eens een bestelling deed bij Lush Kitchen, bestelde ik Lush Sea Salted Caramel Soap mee. Dit product stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, en vandaag vertel ik je wat ik er van vind!

Lush Sea Salted Caramel Soap

Lush Sea Salted Caramel Soap

Sinds ik Lush ken (nu een jaar of zes), is zeep niet meer zomaar zeep. Ik kan echt volkomen in extase raken van een stuk vers gesneden Lush zeep. Echt, als je eenmaal Lush zeep hebt gehad, zijn er maar weinig andere zepen die je nog de moeite waard vindt. Meestal laat ik zo’n stuk zeep eerst een paar weken in de kamer of op mijn slaapkamer liggen, gewoon in de verpakking. De geur is zo sterk, dat ik er op die manier al volop kan genieten voor ik het echt in gebruik neem.

Lush Sea Salted Caramel Soap

Lush Sea Salted Caramel Soap was dan ook niet de enige zeep die ik bestelde. Ik bestelde ook een stuk Porridge en Figs and Leaves, twee ‘Golden Oldies’ van Lush. Eigenlijk gaat er bij iedere Lush aankoop van mij wel een of meer stukken zeep in mijn winkelmandje (echt of virtueel).

Get your just desserts with this caramel-scented, Fair Trade vanilla and agave syrup soap, set with a sea salt crust. With a fragrance somewhere between a hot pudding, dripping in caramel, and crunchy cinder toffee, you’re sure to smell irresistible.

Eigenlijk was ik al verliefd op deze zeep geworden door de naam. Maar toen ik deze geuromschrijving op de website las, was ik helemaal om. Dit soort zoete geuren doen het bij mij altijd goed, die hebben mij eigenlijk nog nooit teleurgesteld.

Lush Sea Salted Caramel Soap

Ingrediënten

Water (Aqua), Glycerine, Coarse Sea Salt, Rapeseed Oil and Coconut Oil, Sorbitol, Sodium Lauryl Sulfate, Perfume, Organic Agave Syrup, Clove Leaf Oil, Tonka Absolute, Madagascan Vetivert Oil, Fair Trade Vanilla Absolute, Titanium Dioxide, Sodium Chloride, Gardenia Extract, EDTA, Tetrasodium Etidronate, Sodium Hydroxide, *Coumarin, *Eugenol, *Limonene, Radiant Gold Lustre (*occurs naturally in essential oils).

Een groot deel van de ingrediënten is natuurlijk.

Lush Sea Salted Caramel Soap is een heerlijk zacht stuk zeep. Op mijn natte huid geeft de zeep een crèmig schuim, wat zacht aanvoelt op mijn huid. Sea Salted Caramel droogt mijn huid niet uit, maar verzorgt deze ook niet echt. Ik gebruik daarom wel een verzorgende crème of lotion na het douchen (maar dat doe ik vrijwel altijd).

De geur is heerlijk: het zoete van caramel, vanille en toffee is gecombineerd met een licht kruidige toevoeging, waardoor de geur warmte krijgt. Ik vind het echt een najaarsgeur.

Lush Sea Salted Caramel Soap is helaas (nog) niet in Nederland te koop, maar ik hoop dat dat wel gaat gebeuren. Ik vind dat wij hier in Nederland ook recht hebben op dit lekkers 🙂 Ik kocht mijn stukken zeep via de Engelse website, een stuk van 100 gram kost 4,25 pond (omgerekend circa 5 euro). De zeep is ook in grotere stukken van 250 of 500 (♥) gram verkrijgbaar.

7 Comments on Lush Sea Salted Caramel Soap

 1. hilde
  11 september 2016 at 20:21 (6 jaren ago)

  De geur klinkt zalig! Ik ben alleen altijd zo klunzig met zeep. Laat het vallen, of weet niet waar ik het moet laten na het douchen ( we hebben niet zo’n grote badkamer..haha ).

  Beantwoorden
 2. Yvonne
  11 september 2016 at 18:47 (6 jaren ago)

  Sea Salt caramel dat kan niet anders dan geweldig zijn. Ik hoop dat het ook snel in NL verkrijgbaar is.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  11 september 2016 at 17:04 (6 jaren ago)

  Ik werk nooit met zulke zepen, ik ben dat niet gewend haha. Maar de geur lijkt me zeker lekker!

  Beantwoorden
 4. Mariska
  11 september 2016 at 11:29 (6 jaren ago)

  Porridge is trouwens van aangekondigd dat deze gaat verdwijnen..op=op met die zeep.

  Beantwoorden
 5. Cindy
  11 september 2016 at 11:27 (6 jaren ago)

  Klinkt heerlijk. En lekker romig, ik hou van de wat romiger zepen van Lush.

  Beantwoorden
 6. marije
  11 september 2016 at 07:55 (6 jaren ago)

  Oei die naam en de geuren klinken als hemels. Vind alleen zo jammer dat de zepen van lush toch altijd nog een lotion nodig hebben. Dat weerhoudt mij ervan om ze te kopen.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  11 september 2016 at 06:25 (6 jaren ago)

  Het is toch erg jammer dat er geen pc’s bestaan waar men de geuren doorheen kan ruiken…..
  Ik hou zoveel van iets wat zoet ruikt.
  Naar deze zeep ben ik dus erg benieuwd.
  Het klinkt heerlijk.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.