Lush winterzepen: mijn favorieten

In de Lush winter-/kerstcollectie van dit jaar zitten een paar nieuwe zepen. Nu weten jullie vast wel dat ik dol ben op de zepen van Lush: hoewel er ook lekkere zepen van andere merken zijn, gaat er voor mij niets boven zo’n stuk zeep wat speciaal voor mij, met veel liefde voor het prachtige product, gesneden wordt. In dit artikel laat ik je mijn drie favoriete Lush winterzepen zien!

Lush winterzepen

Lush winterzepen

Toen de Lush winterzepen en de andere producten uit de wintercollectie online stonden, was ik er als de kippen bij om een bestelling te plaatsen. Zó snel, dat de etiketten voor alle producten nog niet eens gemaakt waren, vandaar dat er op één stuk zeep een geschreven sticker zit. Maar eigenlijk vind ik dat nog veel leuker ook, dat maakt ‘mijn’ stuk zeep nog persoonlijker.

Lush winterzepen

Lush winterzepen: Yog Nog

Yog Nog is volgens mij de enige van de Lush winterzepen die echt compleet nieuw is (de andere zepen zijn gebaseerd op bestaande Lush-geuren). De geur is gebaseerd op Eggnog, een populair kerstdrankje in Canada en Amerika. Yog Nog bevat sojayoghurt, kruidnagel en Ylang Ylang. Het bruine laagje wat bovenop ligt, is echte cacaopoeder (maar dit heb ik er bij het eerste gebruik af gespoeld). Het resultaat is een kruidige geur met een zoete ondertoon, waardoor ik de zeep graag gebruik op gure herfstdagen. De sojayoghurt zorgt ervoor dat Yog Nog mijn huid niet uitdroogt tijdens het douchen, en dat is zeker in de herfst- en wintermaanden natuurlijk mooi meegenomen! Yog Nog kost € 5,95 per 100 gram.

Lush winterzepen

Lush winterzepen: Reindeer Rock

De geur van Reindeer Rock is een bekende: hij heeft dezelfde zwarte bessen-geur als de favoriete Bath Bubble Bar The Comforter. Op Reindeer Rock staan ‘rotstekeningen’ van rendieren, samen met de rode kleur met zilveren glitters straalt deze zeep het ultieme Kerst-gevoel uit. Ik vind Reindeer Rock heerlijk om te gebruiken als ik ’s ochtends moeite heb om wakker te worden, of geen zin heb in de dag. De heerlijke fruitige geur zorgt ervoor dat mijn blues binnen no-time door het doucheputje gespoeld worden. Reindeer Rock kost € 5,95 per 100 gram.

Lush winterzepen

Lush winterzepen: Fairy Ring

Fairy Ring is onderdeel van de Halloween collectie, en zal trouwe Lush fans bekend voorkomen qua geur. De zachte, poederachtige geur is dezelfde als die van Silky Underwear Dusting Powder, in het verleden was er ook een zeep met deze geur: Alkmaar. De geur is een combinatie van Ylang Ylang, Jasmijn absolue en vetiver. Bijzonder ingrediënt zijn shiitake paddenstoelen, die veel voedingsstoffen bevatten en de bloedcirculatie zouden stimuleren. Ook deze zeep is lekker verzorgend en laat een subtiele, zachte geur achter op mijn huid. Fairy Ring kost € 6,95 per 100 gram.

Alledrie deze zepen zijn onderdeel van de Lush wintercollectie en dus gedurende een beperkte tijd verkrijgbaar. In principe zijn ze tot Kerst verkrijgbaar, maar als je een product persé wilt hebben, is het verstandig om niet tot de laatste dagen voor Kerst te wachten, omdat tegen die tijd de voorraad niet of beperkt wordt aangevuld.

Heb jij al een favoriet uit de Lush wintercollectie?

7 Comments on Lush winterzepen: mijn favorieten

 1. Krista
  31 oktober 2014 at 10:32 (8 jaren ago)

  Ze klinken heerlijk, ik “moet” nog steeds bestellen maar ik wacht nog even een dagje op de nieuwe collectie!

  Beantwoorden
 2. Wojis
  27 oktober 2014 at 21:23 (8 jaren ago)

  Ik ga vrijdag naar Amsterdam, dan ga ik even ruiken. Ik heb er nu al zin in en wat zien ze er mooi uit met die heerlijke papiertjes.

  Beantwoorden
 3. Bertine
  27 oktober 2014 at 20:49 (8 jaren ago)

  ze zijn prachtig en lijken me heerlijk! ik moet snel weer naar lush.. waarom zit het hier niet in de buurt en zijn de verzendkosten vrij prijzig??

  Beantwoorden
 4. Cindy
  27 oktober 2014 at 20:27 (8 jaren ago)

  Lekker, deze zepen zouden ook mijn keuze kunnen zijn. Yog Nog heb ik onlangs een flinke proef van gekregen, lekker romig. De rest ga ik nog eens ruiken, vorige keer dat ik bij Lush was totaal over het hoofd gezien.

  Beantwoorden
 5. Bianca
  27 oktober 2014 at 18:48 (8 jaren ago)

  De zepen van Lush zien er zo leuk uit en ruiken super, alleen gebruik ik liever een douchegel dan een stuk zeep x

  Beantwoorden
 6. Melissa
  27 oktober 2014 at 17:17 (8 jaren ago)

  Reindeer Rock lijkt me heerlijk!
  x

  Beantwoorden
 7. Sonja van de Sande
  27 oktober 2014 at 16:35 (8 jaren ago)

  Ik krijg hier spontaan honger van! Nu nog een ruik pc en ik was er helemaal klaar voor!
  Ik vind het ook heerlijk, maar heb geen bad en toen zei iemand, ze hebben ook douchespullen… ooohw jah!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.