Lycon Tea-Tree Soothe hand- en bodylotion

In de wintermaanden, vooral als het een paar dagen achter elkaar erg koud is, heb ik op mijn bovenbenen last van bultjes en een jeukende huid. Goed smeren verhelpt de klachten wel enigszins, maar het valt niet mee een product te vinden wat mijn huid voldoende beschermt, maar niet te vet is. Toen ik hoorde van Lycon Tea-Tree Soothe, leek dit me een mooi en interessant product om hiervoor uit te testen. Vandaag vertel ik je of deze hand- en bodylotion helpt tegen mijn klachten.

Lycon Tea-Tree Soothe

Lycon Tea-Tree Soothe

Lycon Tea-Tree Soothe is een bodylotion met Tea-tree olie, roos en kamille die de huid verzacht, kalmeert en hydrateert. De lotion is speciaal geschikt als verzorging na een waxbehandeling van lichaam of gezicht. Naast de eerder genoemde eigenschappen heeft de lotion tevens een desinfecterende werking, waardoor de kans op irritaties na het waxen verminderd wordt. Ik heb nog even overwogen om speciaal voor deze review een waxbehandeling te ondergaan, maar nee: ik durf écht niet! Tea-Tree Soothe kan echter ook prima gebruikt worden als verzachtende hand- of bodylotion, en dat is precies wat ik doe/gedaan heb!

Lycon Tea-Tree Soothe

Lycon Tea-Tree Soothe

Lycon Tea-Tree Soothe: ingrediënten

Naast (voor een bodylotion) vrij standaard ingrediënten als glycerine en dimethicone, bevat Tea-Tree Soothe Tea-tree olie, wat een antibacteriële en onstekingremmende werking heeft. Allantoïne zorgt ervoor dat de huid beter in staat is om vocht vast te houden, waardoor deze zachter en soepeler wordt. Daarnaast verzacht het de huid bij kleine irritaties en wondjes, en stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen. Kamille-extract werkt ontstekingremmend, ontsmettend en jeukstillend, Rozenolie verstevigt en verzorgt de huid, en maakt haar zacht als fluweel. Lemon Tea Tree olie is ook een ingrediënt wat ontstekingremmende en antibacteriele eigenschappen heeft. Allemaal ingrediënten die de huid helpen te herstellen na een waxbehandeling, of als deze door een andere oorzaak geïrriteerd is.

Lycon Tea-Tree Soothe

Lycon Tea-Tree Soothe zit in een pompflacon met 250 ml inhoud. De pomp is reuze handig bij het doseren natuurlijk, maar dan moet je hem wel eerst even open zien te draaien. Een klusje wat mij toch wel een paar minuten, en de nodige frustratie heeft gekost. Uiteindelijk heb ik het hele pompsysteem uit elkaar gehaald, en weer terug in elkaar gezet, en toen lukte het. Ik heb hem daarna niet meer ‘op slot’ durven draaien, bang dat ik weer aan de knutsel moest, hihihi!

Lycon Tea-Tree Soothe

Lycon Tea-Tree Soothe: textuur en werking

Qua textuur is Lycon Tea-Tree Soothe echt een lotion: hij smeert makkelijk uit en trekt goed in. Wat mij direct bij het aanbrengen opvalt, is de verkoelende en verzachtende werking op mijn huid. Een week of twee geleden hadden we een koude periode, waarin ik goed kon testen of deze bodylotion mijn jeukende, geïrriteerde huid zou verzachten. Ik had Tea-Tree Soothe daarvoor ook al een week gebruikt, tijdens ‘normale’ omstandigheden (geen extreme kou).

Lycon Tea-Tree Soothe

Hoewel de bultjes niet helemaal achterwege bleven, was de jeuk en irritatie op mijn huid wel veel minder dan normaal tijdens heel koude dagen, de verzorgende en verzachtende ingrediënten deden dus zeker hun werk. Het moment waarop ik dat het best merkte, was als ik na het douche mijn bovenbenen afdroogde, normaal gesproken hét ultieme jeukmoment. Tea-Tree Soothe zorgde ervoor dat de jeuk direct minder werd door de verkoelende en verzachtende werking. Daarnaast is Lycon Tea-Tree Soothe gewoon een heerlijke bodylotion in gebruik, vanwege zijn ontsmettende en verzachtende werking is hij bijvoorbeeld ook uitstekend te gebruiken bij kloven in je handen of hielen, of droge plekjes op ellebogen en knieën.

De geur is zo uit de fles wel even wennen: de kenmerkende geur van Tea Tree, met een heel lichte rozengeur. Eenmaal aangebracht vervliegt de geur vrij snel grotendeels, er blijft dan een subtiele, licht frisse geur achter.

Lycon Tea-Tree Soothe (€ 26,50) is verkrijgbaar bij de LYCON Waxing Professionals, net als alle andere LYCON SPA Essentials-producten. Kijk voor meer informatie op de website van Smooth & Co.

DIt artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on Lycon Tea-Tree Soothe hand- en bodylotion

 1. Miranda Aerts
  18 februari 2015 at 08:40 (7 jaren ago)

  Lijkt me inderdaad heerlijk.

  Beantwoorden
 2. Sonja
  18 februari 2015 at 08:23 (7 jaren ago)

  Heerlijk, een van de fijnste lotions ooit. De geur is ook heel verfijnd.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.