MAC Amber Times Nine Palette

Hoewel ik de laatste tijd niet meer zo warm loop voor de Limited Editions van MAC (en dat komt dan voornamelijk door het feit dat ze altijd al uitverkocht zijn voor ze goed en wel online staan), werd er onlangs een nieuwe collectie geïntroduceerd die ik wel interessant vond: de Eyes on Mac collectie, met een aantal mooie oogschaduwpalettes. Het goede nieuws is bovendien dat deze producten (zoals het er naar uit ziet, je weet het nooit zeker bij MAC) in de vaste collectie blijven. Ik bestelde het Mac Amber Times Nine Palette en laat het in dit artikel aan jullie zien!

Mac Amber Times Nine Palette

Mac Amber Times Nine Palette

MAC Amber Times Nine Palette

Er zijn vier verschillende … Times Nine Palettes in deze collectie: Purple, Navy, Burgundy en Amber. Omdat ik deze kleurencombinatie het mooist vond, en ook het best bij mijn gezicht vond passen, koos ik voor het Mac Amber Times Nine Palette. De verpakking waarin het palette zit, is zoals altijd bij MAC eenvoudig, maar stijlvol: zwart met witte opdruk.

Mac Amber Times Nine Palette

Op de achterkant van het doosje staan van alle oogschaduwkleuren afzonderlijk de ingrediënten vermeld.

MAC Amber Times Nine Palette

Het MAC Amber Times Nine Palette is een vierkant palette. Ter vergelijking, het doosje zelf is het zo groot als de oogschaduw quads van MAC:

MAC Amber Times Nine Palette

In totaal bevat het MAC Amber Times Nine Palette 7,2 gram oogschaduw, 0,8 gram per kleur. Ter vergelijking: een fullsize MAC oogschaduw bevat 1,5 gram, dat betekent dus dat je iets minder dan de helft per kleur hebt vergeleken met de kleuren in het rechter palette.

MAC Amber Times Nine Palette

De verpakking is van stevig, zwart kunststof, zoals ik niet anders gewend ben van MAC. Als je het deksel opendoet, zit er nog een plastic beschermkapje over de oogschaduws, die ik altijd keurig bewaar. Ik vind het wel fijn dat zo’n mooi make-up product een extra beschermlaagje heeft.

MAC Amber Times Nine Palette

Mooi, samengesteld palette met perfect passende kleurtinten. Het bevat een waaier van texturen, van mat tot satijn en ‘frost’ voor het maken van je eigen, unieke ooglook, zowel overdag als ’s avonds. De handige compact neem je makkelijk overal mee naar toe.

Het MAC Amber Times Nine Palette bevat vooral warme tinten, ik laat ze hieronder per rijtje van drie aan je zien:

MAC Amber Times Nine Palette

MAC Amber Times Nine Palette

Cozy Grey – cool grey (Matte) * Kitties – pale bronze (Frost) * Georgia Peach – dirty rose-pink (Matte)

MAC Amber Times Nine Palette

MAC Amber Times Nine Palette

Ricepaper – peachy gold with shimmer (frost) * Creative Copper – light beige (lustre) * Cork muted golden brown (satin)

MAC Amber Times Nine Palette

MAC Amber Times Nine Palette

Don’t Tell – sparkly brown (lustre) * Aromatic – matte brown (matte) * Pepper, Please – sparkly bronze copper-brown (velvet)

Hoewel de kleuren bij het swatchen niet allemaal even goed gepigmenteerd zijn, zijn ze bij het maken van een look wel prima op te bouwen, en hebben een uitstekende houdbaarheid. Mijn favoriete kleuren uit het palette zijn Kitties, Creative Copper en Don’t Tell, maar ook Georgia Peach en Cork zijn erg fijn om mee te werken. Het grote voordeel vind ik toch wel het formaat van het MAC Amber Times Nine Palette: het is bijzonder handzaam, past makkelijk in je kleinste toilettas en is toch heel compleet en veelzijdig.

MAC Amber Times Nine Palette

Met een week die startte met grijs en donker weer, moest ik wachten tot vrijdag voor ik dan eindelijk een look met dit palette kon maken. Ik vind de warme kleuren erg mooi passen bij mijn nu wat bruinere teint, en ben blij dat ik voor deze variant heb gekozen.

MAC Amber Times Nine Palette

Ik heb Ricepaper als highlighter gebruikt zowel in de binnenste ooghoek als onder mijn wenkbrauw. In de crease heb ik Cork en Creative Copper gebruikt, en in de buitenste ooghoek Aromatic.

MAC Amber Times Nine Palette

MAC Amber Times Nine Palette

Het MAC Amber Times Nine Palette kost € 39,00 en is zowel online als bij de MAC verkooppunten te koop. Momenteel is het online even uitverkocht, maar het komt dus als het goed is, weer snel beschikbaar.

8 Comments on MAC Amber Times Nine Palette

 1. Mieke
  19 juli 2015 at 13:02 (7 jaren ago)

  Oh, wat mooi!! En ik zie dat het jou gelukt is om het Pedro Laurenco palette destijds ook te bemachtigen! Wat een beauties he, zo mooi in die strakke verpakking! <3

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  19 juli 2015 at 12:08 (7 jaren ago)

  Wat een leuke vorm voor een palette ☺
  Je totale look is erg mooi!

  Beantwoorden
 3. Cindy
  19 juli 2015 at 10:26 (7 jaren ago)

  Prachtig is ie! Merk de laatste tijd dat ik weer vaker naar mijn MAC palettes grijp. De kwaliteit is echt heel goed.

  Beantwoorden
 4. Bianca
  19 juli 2015 at 10:14 (7 jaren ago)

  Hij is echt heel mooi ik twijfel zelf een beetje over welke kleur variant ik zou gaan x

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  19 juli 2015 at 09:34 (7 jaren ago)

  Deze prijs is echt super voor zoveel MAC oogschaduws, ze zijn erg mooi!! En je lipkleur vind ik ook leuk 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.