MAC Flamingo Park: review en swatches

De MAC Flamingo Park collectie zou volgens het persbericht vanaf 5 maart verkrijgbaar zijn. Maar MAC zou MAC niet zijn als ze de releasedatum niet gewoon een week vervroegden: vanaf vorige week donderdag is de collectie al verkrijgbaar, en uiteraard kwam deze online op het moment dat ik met Benthe in de middle of nowhere liep, zonder bankpas of creditcard op zak 😉 Maar gelukkig hoefde ik me dit keer geen zorgen te maken of ik wel op tijd zou zijn om de items van mijn wishlist te bemachtigen. Lezeres Cindy was de week daarvoor in Florida, en daar was de collectie al even uit. Ze stuurde mij een berichtje voor ze vertrok, of ze soms wat dingetjes voor me mee kon nemen, zo lief! En dus kreeg ik afgelopen zaterdag een doosje opgestuurd met daarin een aantal van de vrolijke producten, ik laat ze in dit artikel aan je zien!

MAC Flamingo Park

MAC Flamingo Park: liefde op het eerste gezicht!

Al direct toen ik de eerste foto’s van de MAC Flamingo Park collectie zag, wist ik: deze collectie is mij op het lijf (gezicht in dit geval) geschreven! Heerlijk vrolijke voorjaarskleurtjes, veel roze: I like it a lot! Ik heb er dan ook best veel van gekocht, maar ik vind de producten allemaal even mooi, en dat terwijl ik ze allemaal afgaande op de persfoto’s gekocht heb, dat is toch altijd best een risico omdat die weleens anders uitvallen dan de producten in werkelijkheid zijn.

MAC Flamingo Park

Het oogschaduwpalette uit het persbericht stond als eerste op mijn wishlist. Helaas is deze uiteindelijk niet in de webshop beland, dus ik was wel blij dat Cindy hem voor mij heeft gekocht in Florida!

MAC Flamingo Park

De kleuren van het oogschaduwpalette zijn natuurlijk behoorlijk opvallend, toch was ik direct al wel van mening dat je hier prima draagbare ooglooks mee kunt maken, het is een kwestie van de juiste kleuren met elkaar combineren. Vooral de middelste rij sprak mij erg aan.

MAC Flamingo Park

Alleen al vanwege de geweldige kleuren wilde ik dit palette hebben, ik vind het echt eyecandy! Hieronder laat ik de kleuren per drie geswatcht aan je zien, met de namen van de kleuren erbij:

MAC Flamingo Park

Flounce (matt) – Glamour Light (satin) – Floridazzle (satin)

Deze kleuren vallen nogal weg tegen mijn huid, dit zijn echte highlighter kleuren, waarbij ik Flounce en Glamour Light het mooist vind. Lichtgroen heb ik niet zoveel mee op mijn ogen.

MAC Flamingo Park

Flock & Roll (matt) – Sushi Flower (satin) – Bird’s Eye View (satin)

Deze kleuren vind ik eigenlijk allemaal mooi, maar Sushi Flower springt er echt uit voor mij omdat die wat warmer van ondertoon is.

MAC Flamingo Park

Free Roaming (vxlp) – Naturally Fabulous (matt) – Weirdly Wonderfull (velvet)

Ook de onderste rij spreekt me erg aan, de linkse twee kleuren zorgen voor wat rust tussen alle felle kleuren, terwijl Weirdly Wonderful natuurlijk juist weer een echte knalkleur is.

MAC Flamingo Park

MAC Flamingo Park

De Beauty Powders spraken me beiden erg aan, maar uiteindelijk koos ik voor Sunny Surprise, omdat deze wat warmer en daardoor voor mij beter draagbaar is.

MAC Flamingo Park

De Beauty Powders zijn licht getint en hebben een zachte parelmoerglans. Je kunt ze als highlighter, lichte blush of als finish van je make-up gebruiken. In de look hieronder heb ik voor de laatste optie gekozen.

MAC Flamingo Park

Zoals je ziet heeft Sunny Surpise een heel subtiele kleur en glans, ik vind hem mooi!

MAC Flamingo Park

Van de zeven kleuren blush koos ik er twee, beiden vrij opvallend. Maar met het voorjaar op komst, waarin mijn huid hopelijk snel een kleurtje krijgt, vind ik dat wel mooi.

MAC Flamingo Park

MAC Flamingo Park

Life’s a Picnic is een fel roodroze kleur met een matte finish.

MAC Flamingo Park

MAC Flamingo Park

Let’s be Friends is een felroze kleur met een blauwe ondertoon en een satin finish.

MAC Flamingo Park

Beide blushes zijn echt mega gepigmenteerd, ik hoef mijn kwast maar heel licht over de blush te halen om al voldoende op mijn kwast te hebben. Je ziet dat Life’s a Picnic iets poederiger is dan Let’s be Friends, hierbij moet ik mijn kwast echt even goed aftikken voor ik de blush aanbreng. Ik vind het allebei heerlijke frisse voorjaarskleuren! ♥

MAC Flamingo Park

Tot slot kocht ik nog twee lipsticks: Be Silly en Flocking Fabulous. Ik vond het enorm lastig kiezen, want ik zag zó veel mooie kleuren. Maar ik mocht er van mezelf maar twee uitkiezen, tenslotte heb ik al een aardige verzameling lipsticks.

MAC Flamingo Park

Be Silly is fel fuchsia roze met een matte finish, die verrassend prettig aanbrengt en comfortabel aanvoelt op mijn lippen. De houdbaarheid is zoals je van een matte lipstick mag verwachten, uitstekend.

MAC Flamingo Park

Flocking Fabulous wordt omschreven als helder koraalrood, ik vind hem zelf meer koraal oranje eerlijk gezegd. Deze heeft een cremesheen finish en voelt daardoor ontzettend zacht en romig aan. De houdbaarheid is iets minder dan Be Silly, maar hij houdt het met gemak een uurtje of 3 à 4 vol.

MAC Flamingo Park

Hier zie je goed het verschil in finish, Flocking Fabulous heeft wel een paar laagjes nodig voor een dekkend effect, terwijl Be Silly gewoon in één laag dekt. Ik vind ze beiden prachtig!

MAC Flamingo Park

Voor deze look gebruikte ik (uiteraard) het oogschaduwpalette, de Beauty Powder, Life’s a Picnic en op mijn lippen draag ik Flocking Fabulous. Mocht je je afvragen waarom ik zo vermoeid kijk: ik had net drie uur gewandeld, hihihi!

MAC Flamingo Park

Ik heb voor mijn ooglook vijf kleuren uit het palette gebruikt: op het wenkbrauwbot bracht ik Glamour Light als highlighter aan, in de binnenste ooghoek Flock & Roll en op het bewegend ooglid en in de crease Sushi Flower ♥ Bij mijn bovenste wimperrand bracht ik Free Roaming aan om wat koel tegenwicht te geven bij zoveel roze. En als laatste Naturally Fabulous in de buitenste ooghoek. Ik heb de kleuren bewust niet te heftig aangezet, om te laten zien dat je met dit palette ook prima een draagbare look kunt maken. Voor een wat heftigere look kun je de kleuren wat intenser aanbrengen, en uiteraard de nog fellere kleuren uit het palette gebruiken.

MAC Flamingo Park

Ik ben blij met mijn aankopen uit de MAC Flamingo Park collectie! Cindy, heel erg bedankt dat je ze voor me mee wilde nemen, ik vind het ontzettend lief van je!

De MAC Flamingo Park collectie is nu al verkrijgbaar in de webshop. Bij de verschillende MAC verkooppunten is de collectie volgens mij vanaf aanstaande zaterdag verkrijgbaar, maar dat weet ik niet zeker. De prijzen van de producten kun je in dit artikel teruglezen.

8 Comments on MAC Flamingo Park: review en swatches

 1. Yvonne
  4 maart 2016 at 08:42 (3 jaar ago)

  Staat je erg mooi, toen ik deze kleuren zag dat is te heftig voor mij maar jij hebt ze mooi subtiel aangebracht.

  Beantwoorden
 2. Cindy
  1 maart 2016 at 18:29 (3 jaar ago)

  Prachtige look heb je er mee gemaakt, en vind het ook echte kleuren voor jou! Het palette is een US only, dus je hebt mazzel 😉
  En graag gedaan, veel plezier ermee!

  Beantwoorden
 3. Bianca
  1 maart 2016 at 16:27 (3 jaar ago)

  Oehh wat een prachtige producten! Vooral de lipsticks en blushes! Dit keer heb ik zelf niks gekocht, heb mijzelf even een verbod opgelegd 🙁 x

  Beantwoorden
 4. jeapiebel
  1 maart 2016 at 10:42 (3 jaar ago)

  Ik kan goed voorstellen dat je er echt blij mee bent met deze aankopen. Ze zijn echt prachtig. Ik vind ze allemaal erg mooi. Wat een kleuren zeg!

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  1 maart 2016 at 08:33 (3 jaar ago)

  Ah wat fijn zeg, dat ze dat mee kon nemen 🙂 Heeft het ook nog een speciale afkomt!! Hele toffe collectie, ik word er vrolijk van!

  Beantwoorden
 6. Jori
  1 maart 2016 at 08:33 (3 jaar ago)

  Wauw jij hebt jezelf lekker verwend.Laat de lente maar komen met deze mooie producten.Je hebt er weer een mooie look mee gemaakt.

  Beantwoorden
 7. Mireille Mommers
  1 maart 2016 at 07:16 (3 jaar ago)

  Prachtige lipstick zeg.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  1 maart 2016 at 07:00 (3 jaar ago)

  Wauw….. prachtige make-up!
  Mooie make-up look.
  Het staat je goed.
  Fijne voorjaarskleuren.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.