MAC Matte Lipsticks: The Matte Lip

Matte lipsticks zijn hot. MAC weet dat natuurlijk als geen ander. Daarom brachten ze onlangs een flinke uitbreiding aan de collectie matte en retro matte lipsticks uit, met een mooie suède finish. En goed nieuws: de collectie blijft in het assortiment, je hoeft dus niet à la minute naar een MAC Store te rennen! Ik kocht twee MAC Matte Lipsticks: All Fired Up (Retro Matte) en D for Danger (Matte), en ik laat ze vandaag aan je zien!

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks

Voor ik verder ga met het artikel, moet me eerst iets van het hart. Waarom maakt MAC de doosjes van hun lipsticks nét iets te klein, waardoor de lipsticks er maar met moeite uitkomen? Ik sta altijd te schudden en te shaken met het doosje, met het gevaar dat de lipstick er opeens met een boogje uitvliegt en meteen al kapot is. Als ze de doosjes nu net een milimeter groter zouden maken, is dat probleem ook weer opgelost. Zo, ik heb het gezegd!

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks: D for Danger

D for Danger is een kleur uit de serie Matte Lipsticks. Deze lipstick bevat opvallend veel verzorgende ingrediënten, zeker voor een matte lipstick. Deze staan nu eenmaal niet echt bekend om hun aangename, verzorgende textuur. Zo meteen vertel ik hier meer over.

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks

De hulzen van de MAC lipsticks zijn vrij klassiek en volgens mij ook al jaren hetzelfde. Ik vind ze mooi, stoer en elegant, en wat mij betreft mogen ze ook nog jaren zo blijven. Ze zijn lekker herkenbaar, ik pik mijn MAC lipsticks er zo uit als ik er eentje zoek in mijn make-up tasje.

MAC Matte Lipsticks

D for Danger is een warm rode kleur met fuchsia ondertoon, ik vind hem prachtig voor het najaar! Straks laat ik de swatches van beide lipsticks naast elkaar zien.

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks

All Fired Up is een Retro Matte Lipstick (wat dat dan ook moge betekenen), en bevat duidelijk andere ingrediënten. Ook aan de textuur merk je dat: deze is veel droger dan die van de Matte Lipsticks.

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks

All Fired Up is een fuchsia kleur met een rood-oranje ondertoon. Ook deze kleur vind ik erg mooi voor het najaar, hij is veel minder zomers dan een gewone fuchsia kleur.

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks

Links D for Danger, rechts All Fired Up. Je ziet duidelijk verschil in textuur, D for Danger is veel gladder en heeft nog iets van een glans in zich (suède glans). All Fired Up is echt mat-mat, en dit is ook te merken bij het aanbrengen. Waar D for Danger vrij soepel over mijn lippen glijdt, is All Fired Up erg stroef bij het aanbrengen. Vooraf scrubben met een lipscrub op oliebasis zorgt ervoor dat velletjes minder zichtbaar zijn en je lippen een gladde basis hebben voor de lipstick, dit vergemakkelijkt het aanbrengen. Eenmaal aangebracht, drogen beide lipsticks mijn lippen gelukkig niet uit, zoals sommige matte lipsticks wel doen.

Het grote voordeel van matte lipsticks, zo ook bij deze, is hun perfecte houdbaarheid. Ze geven nauwelijks af (ook niet op mijn tanden, pluspuntje!) en houden het makkelijk vol tot na de lunch. D for Danger laat zich daarna eenvoudig bijwerken, bij All Fired Up kun je het beste eerst alle ‘oude’ lipstick verwijderen en daarna een geheel nieuw laagje aanbrengen.

Hieronder laat ik beide kleuren aan je zien. De rest van mijn look heb ik eenvoudig en rustig gehouden, voor mijn ooglook heb ik de matte kleuren uit het BoHo Cosmetics Gyspy palette gebruikt wat ik vorige week aan je liet zien. Zo komen de intense lipstickkleuren nog mooier uit!

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks D for Danger

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks

MAC Matte Lipsticks All Fired Up

Hoewel ik D for Danger in eerste instantie in de huls erg donker vond, vind ik hem op mijn lippen toch wel erg mooi. Ik kan niet goed kiezen welke kleur ik het mooist vind, gelukkig zitten er 7 dagen in een week en kan ik dus naar hartenlust variëren!

De MAC Matte Lipsticks zijn online al verkrijgbaar, bij de MAC verkooppunten zullen ze weldra volgen.

12 Comments on MAC Matte Lipsticks: The Matte Lip

 1. Mariska
  19 augustus 2017 at 15:37 (5 jaren ago)

  Het is een mooie kleur maar ik vind de ingrediënten belangrijker. Ik reageer namelijk op Carmine. Dit is een kleurpigment van een luis! die worden doodgeplet en de olie die daar van af komt wordt voor de rode kleur gebruikt. Zo zie ik nog meer slechte ingrediënten. Ik gebruik alleen nog maar natuurlijke lippenstiften. Misschien zou je daar eens een review van kunnen maken. Ik gebruik nu make-up van Au Naturale. Super fijne producten.

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 augustus 2017 at 09:23 (5 jaren ago)

   Als Au Naturale contact met mij opneemt via de mail, kunnen we uiteraard bekijken of ik er eens een review over kan schrijven 🙂

   Beantwoorden
 2. Deb
  29 augustus 2015 at 20:49 (7 jaren ago)

  Ze staan je super! Volgens mij heb ik het al vaker gezegd, maar (alle tinten) rood staat je enorm goed!

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 augustus 2015 at 20:57 (7 jaren ago)

   Aaah, dankjewel!

   Beantwoorden
 3. Mariëlle
  29 augustus 2015 at 14:16 (7 jaren ago)

  Wat een mooie kleuren, vooral de laatste vind ik prachtig! Maar zelf ben ik toch wel van een beetje glans!

  Beantwoorden
 4. Lizet
  25 augustus 2015 at 21:06 (7 jaren ago)

  De kleuren staan je allebei erg mooi! Voor mij zijn deze kleuren toch iets te fel

  Beantwoorden
 5. Bianca
  25 augustus 2015 at 20:46 (7 jaren ago)

  Beide zijn ze echt heel erg mooi, ben alleen bang dat ik ze te uitdrogend zou vinden…misschien toch de gok eens wagen x

  Beantwoorden
 6. Annette - Ann Ages Gracefully
  25 augustus 2015 at 14:44 (7 jaren ago)

  Ze staan je prachtig. Ik kan bij mezelf echt helemaal niet wennen aan felle lipsticks terwijl ik zulke mooie kleuren zie overall.

  Beantwoorden
 7. Krista
  25 augustus 2015 at 11:38 (7 jaren ago)

  D for Danger staat je geweldig, wat een mooie kleur!

  Beantwoorden
 8. Cindy
  25 augustus 2015 at 09:22 (7 jaren ago)

  Ze staan je prachtig! D for Danger zou ik ook wel graag willen hebben. All fired up heb ik al, volgens mij had ik die in Florida gekocht in februari, uit een LE collectie ofzo? Weet het niet meer haha.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  25 augustus 2015 at 09:12 (7 jaren ago)

  Wat een prachtige kleuren!
  Vooral die op de laatste foto!

  Beantwoorden
 10. jori
  25 augustus 2015 at 08:51 (7 jaren ago)

  Wauw die D for Danger vind ik mooi

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.