MAC Mineralize Skinfinish, Blush en Rich Lipstick

Al een hele tijd keek ik uit naar de MAC Lightness of Being collectie, die half januari zou uitkomen. Ik had met Kerst een cadeaubon van Douglas gevraagd, om een paar mooie items uit deze collectie van te kopen. Jammer de bammer: de collectie werd weer eens veel eerder dan aangekondigd online gezet, en dus greep ik mis 🙁 Ik besloot al snel om dan maar een paar items uit de vaste collectie te kopen: een mooie MAC Mineralize Skinfinish, Blush en Rich Lipstick. Ik laat mijn mooie goodies vandaag aan je zien!

MAC Mineralize

Volgens mij zijn niet alleen de kunststof verpakkingen van de MAC Mineralize producten veranderd, maar ook de kartonnen doosjes waarin ze verpakt zitten als je ze koopt. Ik vind ze mooi en sjiek, met de verdeling tussen mat en glanzend. De verpakking is wel heel gevoelig voor vingerafdrukken, dus ze blijven niet heel lang mooi. Ik bewaar de kartonnen verpakkingen van mooie make-up producten altijd, en jij?

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

MAC Mineral Skinfinish Soft & Gentle (€ 29,50)

De MAC Mineral Skinfinish Soft & Gentle is volgens mij een hot item in Beauty-land, ik zag hem al vaak voorbij komen op het internet. Ik begrijp nu waarom 🙂

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

Op de achterkant van het doosje staan de ingrediënten vermeld, op de zijkant van het doosje zit een subtiele sticker met daarop de naam vermeld. MAC staat bekend om zijn ingetogen verpakkingen (sommige LE collecties uitgezonderd).

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

Zoals ik al zei: de doosjes van de MAC Mineralize producten zijn veranderd, volgens mij een half jaar geleden ofzo. Ik hoor veel negatieve geluiden over de nieuwe verpakkingen, maar ik vind ze veel mooier dan de voorgaande verpakkingen! Ze sluiten met een magneet, geen gepriegel meer dus met klik- of push-sluitingen die niet willen op het moment dat jij wel wilt.

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

Op de onderkant staat de naam vermeld, als je dus niet zo’n freak bent als ik, kun je met een gerust hart het doosje weggooien.

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

Als je het deksel opent, ligt er (zoals altijd bij MAC producten) een plastic, doorzichtig extra ‘dekseltje’ op het product. Ook deze bewaar ik altijd, als extra zekerheid om het product mooi te houden, ook als ik het bijvoorbeeld mee op vakantie neem.

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle ziet er op het eerste gezicht uit als een caramelkleurige bronzer, met wat lichtere ‘highlights’ er tussen. Hij heeft echter een prachtige, warme, goudkleurige glans die je huid een geweldig mooie glow geeft.

MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

“Ja dat is liefde, liefde op het eerste gezicht…”.

MAC Mineral Skinfinish Soft & Gentle

MAC Soft & Gentle heeft een heel zachte textuur en brengt daardoor heerlijk en makkelijk aan. Je kunt Soft & Gentle heel mooi subtiel aanbrengen in een dagelijkse look, maar als het allemaal wat meer mag ‘shinen’ en ‘glitteren’, ga je gewoon een keertje extra met je kwast door de Skinfinish. It’s your Party!

MAC Mineralize Blush Gleeful

MAC Mineralize Blush Gleeful (€ 24,50)

Als tweede stond een MAC Mineralize Blush op mijn verlanglijstje, na lang wikken en wegen viel mijn keuze op Gleeful. Een vrij donkere, roze-rode kleur met een blauwe ondertoon en een heel subtiele gouden glansje, die in het echt wat intenser was dan ik verwacht had, maar wel prachtig is!

MAC Mineralize Blush Gleeful

MAC Mineralize Blush Gleeful

Ook hier weer: ingrediënten en de naam van het product.

MAC Mineralize Blush Gleeful

Voilá, daar is Gleeful! In een kleiner doosje dan de Mineralize Skinfinish, maar verder met hetzelfde systeem: een ruim doorkijkvenster bovenop, en een handige magneetsluiting.

MAC Mineralize Blush Gleeful

MAC Mineralize Blush Gleeful

Ook hier zit een beschermplasticje onder het deksel, deze past echter niet helemaal goed, want bij het openen van het doosje blijft hij steeds in het deksel hangen.

MAC Mineralize Blush Gleeful

Zoals je ziet, heeft MAC Gleeful een heel intense kleur. Een kleur die ik nog niet had in mijn verzameling, en alleen daarom al ben ik er blij mee!

MAC Mineralize Blush Gleeful

De eerste keer dat ik Gleeful gebruikte, ging ik ontzettend de mist in: ik ‘doopte’ mijn blushkwast enthousiast in de blush, zoals ik normaal altijd doe. Het resultaat: Pipo de Clown en Mamaloe… Ik kon dus weer helemaal opnieuw beginnen! Je hebt echt maar héél, héél weinig nodig van Gleeful, zeker als je een vrij lichte huid hebt. Maar als je de slag hiermee eenmaal te pakken hebt: prachtig, wat een mooie, natuurlijke kleur! Ook de Mineralize Blush is heel zacht van textuur, en laat zich daardoor mooi in de huid blenden. Een heerlijk product om mee te werken!

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste (€ 23,00)

Ik heb al meerdere lipsticks van MAC, maar nog geen uit de MAC Mineralize collectie:

Het 77-Mineralen Moist Complex voorziet de lippen direct van maximale hydratatie in een lichtgewicht, niet-plakkerige formule. De dikkere lipstick creëert een heldere, langhoudende kleur in één enkele beweging. Medium glans, opbouwbare dekking. Magnetische sluiting.

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste

In de ingrediëntenlijst komen veel verzorgende ingrediënten voorbij. De lipsticks die ik tot nu toe van MAC heb, zijn niet echt verzorgend te noemen, sommigen zijn zelfs licht uitdrogend. Ik was dus heel benieuwd naar dit exemplaar!

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste

De MAC Mineralize Rich Lipstick heeft een andere vorm dan de reguliere MAC lipsticks. De dop en de huls lopen taps toe naar het midden, ik vind het er erg mooi uitzien. De dop sluit door middel van een magneet, net zoals bij de Skinfinish en de blush. Ik vind het een mooi systeem.

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste is een fuchsia roze kleur, een kleur die ik de laatste tijd graag draag. De lipstick voelt enorm zacht en verzorgend op mijn lippen, heel comfortabel. De kleur is iets minder gepigmenteerd dan de reguliere lipsticks van MAC, maar nog steeds prima, zoals je op de foto hieronder kunt zien (links de Lipstick, in het midden de Blush en rechts de Skinfinish). De houdbaarheid heeft mij aangenaam verrast: vanwege de zachte, verzorgende textuur dacht ik dat de lipstick binnen een paar uur van mijn lippen verdwenen zou zijn, maar niets is minder waar: hij houdt het tot na de lunch prima vol. Daarna heeft hij wel een kleine touch-up nodig.

MAC Mineralize Rich Lipstick Good Taste

De MAC Mineralize producten zijn verkrijgbaar via de webshop van MAC zelf, maar ook bijvoorbeeld via sommige filialen en de webshop van Douglas. Binnenkort laat ik jullie uiteraard nog een look met de producten zien!

6 Comments on MAC Mineralize Skinfinish, Blush en Rich Lipstick

 1. Esmee
  15 januari 2015 at 20:42 (7 jaren ago)

  Wauw, wat een prachtige producten! Ik moet snel ook maar is mijn eerste M.A.C product gaan aanschaffen 🙂

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  15 januari 2015 at 16:18 (7 jaren ago)

  Oeh lala…..
  Wat een mooie Mineralize Skinfinish Soft & Gentle en prachtige lipsticks 😉
  Ik ga er heel snel iets van kopen….

  Beantwoorden
 3. Sonja
  15 januari 2015 at 13:41 (7 jaren ago)

  Oehhhhhh die Gleeful is mooi!
  En ook je mooie nieuwe lipstick! Wauw!
  Ik heb nu pas mijn eerste M.A.C. gekocht. Ben benieuwd of ik me in kan houden! <3

  Beantwoorden
 4. Wojis
  15 januari 2015 at 12:55 (7 jaren ago)

  Dat verzacht het misgrijpen wel degelijk denk ik, doe ik ook altijd als het niet lukt. Bestel ik gewoon iets van mijn wishlist. Soft & Gentle won ik eens met een winactie bij DPPZworld, Debby nog steeds dankbaar, ik ben er dol op. Heerlijke kleur en fantastisch product. Vind je lipstick ook super! Ben heel benieuwd naar een look met de blush, ken deze helemaal niet. Ik ben naar aanleiding van jouw post weer even rondgekeken op de site, wishlist weer aangevuld.. bedankt he schat ;-).

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  15 januari 2015 at 11:14 (7 jaren ago)

  MAC blijft wel erg mooi he? Ik heb s&g ook en hoo hij is mooi! Ik heb nog geen blushes geprobeerd en nog niet zo’n lipstick van die lijn. Ben benieuwd hoe alles je staat!

  Beantwoorden
 6. Bianca
  15 januari 2015 at 07:50 (7 jaren ago)

  Ik was hier al zo benieuwd naar van Soft & Gentle ga je sowieso veel plezier beleven (vast ook van de andere 2 mooie producten, maar die ken ik zelf nog niet) x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.