MAC Nutcracker Sweet: mijn aankopen

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst iets van een MAC Kerstcollectie heb gekocht. Ik vond ze de afgelopen jaren niet bijzonder genoeg, of de verpakking sprak me niet aan. En toen was daar dit jaar MAC Nutcracker Sweet: boink, op slag verliefd! De verpakkingen zijn geweldig, en er zaten een paar producten (eigenlijk nog meer, maar ik heb me ingehouden) tussen die op mijn verlanglijstje gingen. Maar ik besloot mijn enthousiasme nog een klein beetje te temperen, tot ik zeker wist dat ik niet mis zou grijpen. En ja hoor: het is gelukt! Ik laat je vandaag zien welke items nu op mijn make-up tafel pronken!

MAC Nutcracker Sweet

MAC Nutcracker Sweet

Zoals ieder jaar bestaat de Holiday collectie van MAC uit verschillende lijnen. Allemaal hebben ze de geweldige, heerlijk vrolijke verpakking in knalroze met paars. En ook de producten zelf zijn in deze prachtige kleuren uitgevoerd, alleen daarom zijn het al echte musthaves. Voor mij tenminste wel, een speciale verpakking laat mijn hart direct al sneller kloppen. Ik kocht uit de basiscollectie van MAC Nutcracker Sweet twee producten, een lipstick en een Magic Dust Powder. En van de MAC Nutcracker Sweet Lip & Eye Bags kocht ik de Nude Lip Bag. Uiteraard laat ik de producten hieronder één voor één aan je zien!

MAC Nutcracker Sweet
MAC Nutcracker Sweet Magic Dust Powder Yum Yum Yum

In de basiscollectie van MAC Nutcracker Sweet zitten twee prachtige Magic Dust Powders, die ik eigenlijk allebei op mijn verlanglijstje had staan: Sweet Vision en Yum Yum Yum. De Magic Dust Powders hebben een subtiele kleur en een prachtige glans, en zijn eigenlijk blush en highlighter in één. Sweet Vision was helaas al snel uitverkocht, maar het is me gelukt om Yum Yum Yum te bemachtigen. En die is met recht Yum Yum Yum!

MAC Nutcracker Sweet
Zoals ik hierboven al vertelde: de verpakkingen van de MAC Nutcracker Sweet producten zijn al even mooi en vrolijk gekleurd als de doosjes waarin ze zitten. Tuurlijk: je moet er van houden, van dit soort felle kleuren, maar laat ik dat nou precies doen 😉

MAC Nutcracker Sweet
De bovenkant van het doosje is van glanzend fuchsia, de onderkant van mat paars ♥

MAC Nutcracker Sweet
Kijk nou toch, hier wordt je als make-up liefhebber toch gewoon ontzettend blij en gelukkig van? De binnenkant heeft een witgouden ring, en daarbinnen zit de Magic Dust Powder zelf ♥

MAC Nutcracker Sweet

Yum Yum Yum!

Zelfs zonder flits zie je de prachtige glans van Yum Yum Yum al. En die sterretjes! ♥ Dit is nou echt zo’n product wat ik het liefst op mijn nachtkastje zou leggen, om er iedere keer als ik ’s nachts wakker word even verliefd naar te kijken, hihihi!

MAC Nutcracker Sweet
MAC Nutcracker Sweet Magic Dust Powder Yum Yum Yum met flits ♥

Ik vind Yum Yum Yum echt een plaatje, en ben enorm blij dat ik hem heb weten te bemachtigen. Het is een prachtige subtiele blush, die erg geschikt is om iedere dag te dragen. En als ik hem wat meer aanzet, past hij ook perfect bij een wat ‘sjiekere’ look. Ik vind dit echt wel één van de musthaves uit de colectie! Verderop in het artikel laat ik je de swatch en een look zien. Magic Dust Powder Yum Yum Yum kost € 32,00.

MAC Nutcracker Sweet
MAC Nutcracker Sweet Lipstick Saucy Little Darling

In de MAC Nutcracker Sweet ‘basis’ collectie zitten vijf lipsticks, waarvan ik twijfelde tussen twee kleuren: So Good For You of Saucy Little Darling. Uiteindelijk besloot ik voor de laatste te gaan.

MAC Nutcracker Sweet
Ook de lipsticks van de MAC Nutcracker Sweet collectie zien er uit om te zoenen. Ik vind de combinatie van roze, paars en wit goud vrolijk, maar ook sjiek tegelijk. En hij valt lekker op tussen mijn andere MAC lipsticks in mijn make-up tasje. Zo hoef ik niet eerst vijf andere lipsticks open te maken vóór ik de juiste te pakken heb, hihihi!

MAC Nutcracker Sweet
Saucy Little Darling wordt op de website omschreven als ‘diep koraalrood’, ik vind hem zelf meer koraalroze. Maar goed, de kleur van de lipstick komt goed overeen met de afbeelding op de website, dus het gaat in dit geval puur om de naam. Saucy Little Darling is een ‘Amplified Crème Lipstick’ en heeft een crèmige textuur die glad en verzorgend aanvoelt op mijn lippen. De pigmentatie is iets minder intens dan bijvoorbeeld de matte lipsticks van MAC, maar nog steeds gewoon goed. De lipsticks uit de MAC Nutcracker Sweet collectie kosten € 21,50, volgens mij is dat iets duurder dan de reguliere lipsticks.

MAC Nutcracker Sweet
Links zie je de swatch van Magic Dust Powder Yum Yum Yum, rechts de lipstick Saucy Little Darling. Pretty darling!

MAC Nutcracker Sweet
MAC Nutcracker Sweet Nude Lip Bag

In de Holiday collecties van MAC vind je altijd verschillende leuke setjes, zo ook in deze MAC Nutcracker Sweet collectie. Met zo’n setje ben je meestal een stuk goedkoper uit dan wanneer je de producten los koopt, en je krijgt er vaak een leuk make-up tasje of iets dergelijks bij.

MAC Nutcracker Sweet
Ik koos voor de MAC Nutcracker Sweet Nude Lip Bag. Een geweldig mooi make-up tasje met daarin de lipstick Magic Spell, Vamplify lipgloss Tuned In en Pro Longwear Lip Pencil In Control. Online is dit setje inmiddels uitverkocht, maar meestal zijn de producten bij de MAC verkooppunten langer en beter verkrijgbaar dan online.

MAC Nutcracker Sweet
Ik vind het jammer dat deze producten niet de speciale look van de MAC Nutcracker Sweet collectie hebben gekregen, dat had het plaatje helemaal compleet gemaakt vind ik. Het make-up tasje is natuurlijk helemaal geweldig, en groter en van een betere kwaliteit dan ik eerlijk gezegd verwacht had.

MAC Nutcracker Sweet
Van links naar rechts zie je Vamplify Lipgloss Tuned In, lipstick Magic Spell en Pro Longwear Lip Pencil In Control. Het zijn echt kleuren die ik voor dagelijkse looks gebruik, wanneer ik naar mijn werk ga. De Nude Lip Bag kost € 38,00. Als je bedenkt dat alleen de lipstick al € 19,50 kost en de Vamplify Lipgloss € 22,00, dan zie je dat dit echt een hele mooie aanbieding is.

De looks

Hieronder laat ik je de verschillende producten ‘live’ zien in een look. De make-up look is op alle foto’s hetzelfde, uiteraard met Magic Dust Powder Yum Yum Yum op mijn wangen ♥ Alleen het lipproduct wisselt iedere keer, ik zal onder de foto vermelden welke ik precies draag.

MAC Nutcracker Sweet
Hier draag ik alleen Pro Longwear Lip Pencil In Control op mijn lippen, om te laten zien dat je dit product ook over je hele lippen kunt aanbrengen. Ik vind het in deze kleur alleen niet zo mooi, het maakt mijn lippen nogal droog en streng.

MAC Nutcracker Sweet
Hier heb ik Vamplify Lipgloss Tuned In eroverheen aangebracht, dit vind ik een mooie combi! De lipgloss heeft van zichzelf al best wat kleur, maar met In Control eronder als basis, wordt de kleur nog intenser.

MAC Nutcracker Sweet
Hier draag ik de lipstick Magic Spell: zoals ik al zei is het een hele mooie nude kleur die perfect past bij een doordeweekse look.

MAC Nutcracker Sweet
Saucy Little Darling is beduidend meer opvallend, het was even omschakelen, hihihi! Ik vind het een hele mooie, frisse kleur, die momenteel een beetje afsteekt bij mijn bleke gezicht (beetje slaaptekort de afgelopen weken). Maar wel echt een kleur voor mij!

De MAC Nutcracker Sweet is een Limited Edition, dus beperkt verkrijgbaar. In de webshop is veel al uitverkocht, maar bij de diverse verkooppunten heb je vaak meer kans om nog iets van je verlanglijstje te kunnen kopen.

Heb jij al iets van deze collectie gekocht?

16 Comments on MAC Nutcracker Sweet: mijn aankopen

 1. Bianca
  1 december 2016 at 08:01 (6 jaren ago)

  Wauw wat een prachtige producten! Omdat december al een redelijke dure maand is, heb ik deze collectie even overgeslagen (baal baal haha) x

  Beantwoorden
 2. Marina
  30 november 2016 at 18:28 (6 jaren ago)

  Ik vind Saucy Little Darling je erg goed staan.

  Beantwoorden
 3. margriet
  30 november 2016 at 17:52 (6 jaren ago)

  mooi: vooral de lipstick Saucy Little Darling..ik hou van dat soort kleuren. staat je goed.

  Beantwoorden
 4. Manon
  30 november 2016 at 17:34 (6 jaren ago)

  Mooie producten he! ik vind alles je erg goed staan

  Beantwoorden
 5. ingrid
  30 november 2016 at 16:13 (6 jaren ago)

  de blush heb ik ook en is echt een must have wat mij betreft, je moet hem wel goed zien te doseren, want hij kan best heftig uitpakken.

  Beantwoorden
 6. Miranda
  30 november 2016 at 15:34 (6 jaren ago)

  Dat zijn echt wel hele mooie producten:-)

  Beantwoorden
 7. Astrid
  30 november 2016 at 13:53 (6 jaren ago)

  Ik koop eigenlijk nooit iets van Mac, maar ik snap dat je zwichtte voor deze lijn 🙂 De bruinachtige kleuren vind ik je heel erg mooi staan!

  Beantwoorden
 8. Cindy
  30 november 2016 at 13:32 (6 jaren ago)

  Mooie items heb je gekocht. Staat je ook erg goed. Heb laatst bij de counter staan kijken. Hoewel ik in eerste instantie verliefd was (op oa de verpakking) toch niets gekocht. Niets voegt echt iets toe aan mijn collectie, en helaas vielen de e/s paletten wederom zwaar tegen qua pigmentatie.
  De blush vind ik wel erg mooi.

  Beantwoorden
 9. Nina
  30 november 2016 at 12:15 (6 jaren ago)

  Wat een leuke items heb je gescoord. Vind deze producten al heel mooi vormgegeven 🙂 Die roze kleur kun je goed hebben hoor!

  Beantwoorden
 10. Annette
  30 november 2016 at 10:35 (6 jaren ago)

  Mooi items Natasja en de verpakking is inderdaad een topper

  Beantwoorden
 11. Hennie
  30 november 2016 at 09:48 (6 jaren ago)

  Ik ben niet zo van MAC, maar eerlijk is eerlijk: deze verpakkingen zijn wel erg, erg mooi. Vooral de lipstickhuls is een plaatje!

  Saucy Little Darling staat je erg goed.

  Beantwoorden
 12. Deb
  30 november 2016 at 08:52 (6 jaren ago)

  Wat een prachtige items heb je weten te bemachtigen! Ik vind vooral Saucy Little Darling erg mooi en staat je ook erg goed. Je kunt de kleur goed hebben ook al vind je ‘em zelf een beetje afsteken. Ik vind het juist mooi! Maar ik houd ook wel van een beetje kleur 😉

  Beantwoorden
 13. Mireille
  30 november 2016 at 08:23 (6 jaren ago)

  Mooi maar ik mis de echte feest sfeer beetje te veel roze denk ik.

  Beantwoorden
 14. Natascha
  30 november 2016 at 07:23 (6 jaren ago)

  Ik ben geloof ik één van de weinigen die niet heel enthousiast is over deze collectie hihi. Ik vind de producten mooi hoor maar niet echt iets voor mij. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik Saucy Little Darling dan wel weer een hele mooie kleur vind!

  Beantwoorden
 15. chucky1012
  30 november 2016 at 06:32 (6 jaren ago)

  Wauw….
  De Nutcracker Sweet Magic Dust Powder Yum Yum Yum en de Saucy Little Darling zijn mijn favorieten 😉
  Prachtige foto’s.

  Xoxo

  Beantwoorden
 16. marije
  30 november 2016 at 06:29 (6 jaren ago)

  Oooh ik vind de magic spell geweldig. Hele mooie spullen heb je geshopt! Heerlijk! En van de verpakkingen word je idd instant blij.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.