Macademia Natural Oil Deep Repair Masque

In de speciale Miss Lipgloss editie van de Truly Yours box, die in april uitkwam ter gelegenheid van het verschijnen van haar eerste boek, zat o.a. het Macademia Natural Oil Deep Repair Masque. Een product wat ik sindsdien regelmatig gebruik (ongeveer eens per twee weken, mits ik op dat moment geen ander haarmasker in gebruik heb), maar waar ik tot mijn verbazing nog geen review over geschreven had. Hoogste tijd dus om dit product aan je voor te stellen!

Macademia Natural Oil Deep Repair Masque

Macademia Natural Oil Deep Repair Masque: het merk Macademia Natural Oil

Macademia Natural Oil is een professioneel haarverzorgingsmerk wat zich richt op het herstellen en mooier maken van droog en beschadigd haar, met als basis Macademia en Argan olie. De Macademia noot staat al eeuwen bekend om zijn hoge voedingswaarde en gezondheids bevorderende eigenschappen. Tegenwoordig wordt Macademia olie veel toegepast in haar- en huidverzorgingsproducten, vanwege zijn bijzondere eigenschap om snel en volledig in het haar en hoofdhuid te dringen. Het herstelt beschadigd haar, maakt het gezond en glanzend en geeft het haar bescherming tegen chemicaliën, hitte en UV-straling.

Macademia Natural Oil Deep Repair Masque

Macademia Natural Oil Deep Repair Masque: beloftes

Het Macademia Natural Oil Deep Repair Masque belooft droog en beschadigd haar te herstellen. Het voedt het haar diep en geeft een langdurige bescherming aan het haar. Je gebruikt het masker maximaal twee keer per week: je brengt het aan op schoon, gewassen haar en laat het minimaal 7 minuten inwerken. Ik gebruik het masker meestal als ik een “uitgebreide douchebeurt” ingepland heb: scheren, scrubben, etc.

Macademia Natural Oil Deep Repair Masque

Macademia Natural Oil Deep Repair Masque: de ingrediënten

Hierboven zie je de ingrediënten van het Macademia Natural Oil Deep Repair Masque. Het bevat inderdaad Macademia olie en Argan olie, een beetje jammer is dan wel dat deze twee pas na alcohol en parfum op de lijst staan: van een merk wat deze twee natuurlijke ingrediënten zo hoog in het vaandel heeft staan, had ik wel een hoger aandeel van deze oliën in het product verwacht. Verder zitten er de nodige siliconen in, die voor het zachte laagje om je haar zorgen. Als je geen siliconen in je haar wilt of kunt gebruiken, is het masker dus helaas niet geschikt voor je.

Macademia Natural Oil Deep Repair Masque

Macademia Natural Oil Deep Repair Masque: textuur, geur en werking

Het Macademia Natural Oil Deep Repair Masque heeft een vrij stevige, crèmige textuur. Het masker laat zich heel makkelijk in mijn natte haar verdelen. Ik voel hierbij direct al de verzachtende werking (lees: de aanwezigheid van siliconen). Ik laat het masker zoals voorgeschreven 7 minuten inwerken, en geniet ondertussen van de zaaaalige zoete, zachte geur. Een geur die ik het liefst in een poederdonsje zou willen doen, om er dan de hele dag aan te kunnen ruiken.

Na 7 minuten spoel ik het masker uit en style ik mijn haar zoals gebruikelijk (of laat het aan de lucht drogen, als ik het masker ’s avonds gebruik en de deur niet meer uit hoef). Het masker maakt mijn haar lekker zacht, maar verzwaart het niet. Bij regelmatig gebruik merkte ik, dat de structuur van mijn haar verbeterde en dat het zachter en gezonder aanvoelt. Het zijn dus gelukkig niet alleen de siliconen die hun werk doen, de Macademia olie en Argan olie dragen ook hun steentje bij.

Het Macademia Natural Oil Deep Repair Masque is o.a. te koop bij haarshop.nl, het is verkrijgbaar in verschillende formaten: 30 ml voor € 4,90 en 250 ml voor € 34,10 (en voor de grootverbruikers 500 ml voor € 52,50).

Gebruik jij regelmatig een masker voor je haar?

2 Comments on Macademia Natural Oil Deep Repair Masque

 1. lisanne
  22 oktober 2013 at 20:50 (9 jaren ago)

  Deze heb ik ook, erg fijn masker! Maar gebruik ook wel eens de Andrelon haarmaskers.

  Beantwoorden
 2. Wendy
  22 oktober 2013 at 11:18 (9 jaren ago)

  Klinkt goed! Deze heb ik laatst gekocht, maar *schaam* nog niet geprobeerd.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.