Mádara Nourishing Soap Mild Plum

Vandaag wil ik je kennis laten maken met het merk Mádara organic skincare. Dit natuurlijke merk komt uit Letland, een land met een grote diversiteit aan wilde bloemen en planten. In de ongerepte natuur die je in Letland nog vindt, kunnen veel bijzondere planten en bloemen met actieve, krachtige bestanddelen ongestoord groeien. Deze bestanddelen en extracten worden gebruikt bij de productie van Mádara cosmeticaproducten, waardoor deze producten net zo krachtig en effectief zijn als het moois waarop ze gebaseerd zijn. Alle producten van Mádara zijn EcoCert gecertificeerd, (uiteraard) dierproefvrij en op een milieuvriendelijke manier verpakt. Ik testte de afgelopen weken de Mádara Nourishing Soap Mild Plum.

Mádara Nourishing Soap Mild Plum

Mádara Nourishing Soap Mild Plum is een vochtherstellende en SLS-vrije douchegel, geschikt voor alle huidtypen. Deze douchegel reinigt de huid op een zachte manier, waardoor deze geschikt is voor dagelijks gebruik. Mádara Nourishing Soap Mild Plum zit in een handige pompflacon met een inhoud van 250 ml.

Mádara Nourishing Soap Mild Plum

Mádara Nourishing Soap Mild Plum heeft een aroma van zoete pruimen, ik vind de geur veel weg hebben van amandelspijs. Het is een warme, zachte geur die niet snel verveelt.

Mádara Nourishing Soap Mild Plum

Mádara Nourishing Soap Mild Plum: de ingrediënten

Naast zoete pruimen-extract, wat de douchegel zijn kenmerkende geur geeft, bevat Mádara Nourishing Soap Mild Plum o.a. tarweproteïnen, die de vochtbalans van je huid herstellen en bewaren. Baltisch zeewier en Damask rozenwater (bekend om zijn antibacteriële en antiseptische werking) reinigen en verfrissen de huid. 99% van de ingrediënten is natuurlijk, en 5% is biologisch.

Mádara Nourishing Soap Mild Plum

Ik vind de pompflacon erg makkelijk (en hygiënisch) in gebruik. Twee of drie keer pompen (I know, ik ben een grootverbruiker), en ik heb voldoende om mezelf lekker in te zepen. De Mádara Nourishing Soap Mild Plum is vrij dun van textuur, maar schuimt erg goed. Zo zacht als de geur is, zo zacht voelt de douchegel op mijn huid. De geur is tijdens het douchen vrij aanwezig, maar verdwijnt al snel van mijn huid na het afdrogen. Van mij zou Mádara een bodylotion of -olie met dezelfde geur mogen uitbrengen, zodat de geur langer op de huid blijft hangen.

Mádara Nourishing Soap Mild Plum

Deze Mádara Nourishing Soap Mild Plum is voor mij een typisch voorbeeld van een natuurlijk product, waarbij niet wordt ingeleverd op geur, werking en comfort op de huid. Tot ongeveer een half jaar geleden was ik in de veronderstelling dat natuurlijke producten saai en suf zijn, inmiddels heb ik geleerd dat er talloze fijne, natuurlijke merken zijn. Vanaf nu heb ik Mádara aan dat rijtje toegevoegd.

Mádara Nourishing Soap Mild Plum is, net als veel andere producten van Mádara, o.a. te koop bij Shizo Natural Cosmetics, en kost € 10,15.

 

2 Comments on Mádara Nourishing Soap Mild Plum

 1. Claudia
  12 juli 2013 at 10:18 (9 jaren ago)

  Wat fijn dat Madara meer geuren in het assortiment krijgt 🙂 Ik heb een bodylotion en wat gezichtsverzorging van ze getest, maar die roken erg sterk naar groene planten/gras en dat vond ik toch wel jammer. De handcrème en de zeep ruiken ook heerlijk trouwens.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  12 juli 2013 at 10:14 (9 jaren ago)

  Ik denk dat ik de geur niet fris genoeg zou vinden om hem aan te schaffen als doucheproduct, maar de flacon vind ik erg sjiek!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.