MAG Empress 8001 Latte Macchiatio: MAG’s met hakkuh!

Het was gewoon een beetje een droom toen ik ze een tijdje geleden voor het eerst op Facebook zag: MAG”s met hakken. Op dat moment weliswaar alleen nog maar in het zwart verkrijgbaar, maar hé: MAG’s met hakken! Dat is gewoon the best of both worlds. Het gemak, het comfort en het stoere van MAG’s, en de hakken zorgen voor het vleugje vrouwelijkheid. Ik was nog een beetje in dubio over de kleur, maar uiteindelijk koos ik toch voor de MAG Empress 8001 Latte Macchiatio. En ze zijn net zo mooi als ik hoopte! Natuurlijk laat ik ze aan jullie zien, en vertel wat meer over het draagcomfort.

MAG Empress 8001 Latte Machiatio

MAG Empress 8001 Latte Macchiatio

Ik ben al jaren (weer opnieuw) fan van MAG schoenen. Jullie hebben ze hier op Beautyspots dan ook al heel regelmatig voorbij zien komen. Inmiddels heb ik de Megamoks in verschillende kleuren, laarsjes in verschillende kleuren, en stoere bikerboots. Ook een paar lichtblauwe Megamoks wat ik jaren geleden (al in mijn ‘vorig leven’) kocht, heb ik nog steeds in de kast staan. Maar MAG’s met hakken, nee die waren er nog niet. Tot nu, en ze pakken het bij MAG meteen goed aan. Want naast de MAG Empress 8001 Latte Macchiatio zijn er al een behoorlijk aantal andere kleuren en modellen van de Empress lijn uitgebracht.

Draagcomfort van MAG’s

Als MAG een nieuw model uitbrengt, dan doen ze dat altijd ‘op zijn MAG’s’. Het draagcomfort én het stoere karakter van MAG staan bovenaan het lijstje met eigenschappen. Ook bij de nieuwe MAG Empress lijn is dat het geval. Want ja: er zit een mooie hak onder, die maar liefst 6,4 cm meet. Maar doordat de bekende stoere zool 2,4 cm is, is de ‘netto’ hakhoogte maar 4 cm. En daar is prima mee te lopen. Vooral omdat de zool natuurlijk stevig en flexibel is, en de hak lekker breed, voelt het alsof je op wolkjes loopt. De schoenen zijn trendy, stoer maar ook vrouwelijk: that’s what I like!

MAG Empress 8001 Latte Machiatio

Het bovenste deel, wat om je enkel (of net daarboven) zit, voelt super zacht en comfortabel dankzij de gewatteerde rand. Ook de tong is zacht en soepel, waardoor de schoen perfect aansluit. De schoen sluit met veters, maar heeft ook een rits aan de binnenkant, zodat aan- en uittrekken lekker makkelijk gaat. De MAG Empress 8001 Latte Macchiatio is gemaakt van natuurlijk gelooid, zacht en soepel Viagretta leer. Uit ervaring kan ik je zeggen dat MAG schoenen die van dit leer gemaakt zijn, heerlijk comfortabel dragen.

De MAG Empress 8001 schoenen zijn iets smaller dan andere MAG modellen. Ik draag ze in mijn eigen maat 42, maar mocht je tussen twee maten in zitten dan kun je het beste de kleinste maat kiezen.

MAG Empress 8001 Latte Machiatio

Matchen

Ik was heel erg in dubio over de kleur Latte Macchiatio. Ik had zelfs advies gevraagd aan een jurkenzusje met een imposante schoenencollectie. Die zei dat het inderdaad best een lastige kleur was om te combineren, dat ik beter voor zwart kon kiezen. Maar ja, zwart is ook zomaar zwart…

De Latte Macchiatio kleur bleef in mijn hoofd zitten, dus nog maar wat langer dubben. En nog even wachten op de nieuwe groene kleur, maar dat bleek een slangenprint te zijn. Dat is niet zo mijn ding 😉

Toen ik een paar jurkjes van de nieuwe Tante Betsy collectie in mijn kast had hangen, en op een avond voor mijn kast stond, dacht ik: maar hé, die kleur past juist heel mooi bij de nieuwe collectie! Dus ja hoor, na lang nadenken besloot ik ze toch te bestellen. En ja: mijn vermoeden bleek juist. Doordat de kleuren van Tante Betsy dit seizoen wat gematigder zijn, passen ze perfect bij mijn nieuwe MAG’s! ♥

MAG Empress 8001 Latte Machiatio

Outfits met mijn nieuwe MAG’s

Om te beginnen zie je ze hier gecombineerd met Dress Frenchie Retro Clover Pink. Een jurkje wat van zichzelf al lekker funky is, maar gecombineerd met mijn MAG Empress boots, toffe Snag Tights en het paarse vestje van Tante Betsy is het uber cool! Doordat er al genoeg kleur in de rest van de outfit zit, past de mooie grijs-beige kleur van de schoenen er prachtig bij.

Zelfde panty 😉 ander jurkje en knallend vestje: let’s rock this day! Hier zie je goed hoe stoer, elegant en tegelijk super trendy de MAG Empress 8001 zijn. Ik vind ze gewoon verslavend leuk!

Mijn andere MAG schoenen zijn van het type ‘aantrekken en weglopen’. De Empress boots heb ik wel 1 dagje moeten uitlopen, vooral doordat ze wat smaller zijn dan de andere modellen. Maar inmiddels loop ik ook hier gewoon zonder problemen een hele dag op, inclusief mijn pauzerondje van een half uur. Voor langere wandelingen van een uur verwissel ik ze voor mijn wandelschoenen, maar dat doe ik met al mijn schoenen.

Tante Betsy Zipper Pants Punta

En ja, ook onder de Zipper Pants van Tante Betsy passen ze prachtig, hiermee wordt het stoere deel van de schoenen benadrukt.

Ja, ik heb heel lang getwijfeld over deze MAG Empress 8001 Latte Macchiatio schoenen. Maar wat bén ik uiteindelijk blij dat ik ze toch gekocht heb! ♥ Het zijn weer echt voltreffers, net als bij mijn andere MAG schoenen ga ik hier veel plezier van hebben!

De schoenen zijn te koop in de eigen (enige) webshop van MAG, je vindt ze via deze link. En hier vind je alle Empress modellen bij elkaar.

5 Comments on MAG Empress 8001 Latte Macchiatio: MAG’s met hakkuh!

 1. José
  28 november 2021 at 10:51 (7 maanden ago)

  Prachtige, neutrale kleur! Echt zo’n kleur die je in de kast moét hebben!

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 november 2021 at 19:47 (7 maanden ago)

   Ja ik ben echt super blij dat ik toch deze gekozen heb, ze passen bij zoveel!

   Beantwoorden
  • Natasja
   29 november 2021 at 19:47 (7 maanden ago)

   Ik ook, ben er zo ontzettend blij mee!

   Beantwoorden
 2. Diena
  28 november 2021 at 08:56 (7 maanden ago)

  Super gaaf!!!!! Het is dat ik al een hele schoenenwinkel heb…. maar ik ga er toch zeker eens stevig over denken!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.