De magie van Sendra laarzen

Sinds ik jurkjes van onder andere Tante Betsy en Halsoverkop draag, raak ik steeds meer thuis in deze kleurrijke wereld. Een wereld waarin nog veel meer moois blijkt te zijn naast de al zo mooie jurkjes. Zo maakte ik hier al vrij snel kennis met Sendra laarzen, een merk waar een soort van magie omheen hangt. Zodra het woord ‘Sendra’ valt, slaken vrouwen een diepe zucht, draaien hun hoofd een beetje scheef en dromen een beetje weg. Ik raakte steeds meer verliefd op het merk, en sinds kort staan ze op mijn slaapkamer te pronken: mijn eerste paar Sendra laarzen!

Sendra laarzenMijn eerste paar Sendra laarzen

Er zijn een paar dingen over Sendra laarzen wat je bij alle eigenaren terug hoort, buiten het feit dat ze ontzettend mooi en gaaf zijn. Sendra laarzen gaan echt jaaaaaaren mee, en daarmee is de hoge prijs meteen voor een groot deel gerechtvaardigd. Verder hoorde ik van iedereen dat ze geweldig lopen, sommigen slapen volgens mij zelfs in hun Sendra laarzen 😉 En toen ik zelf ook eenmaal mijn eerste paar had, kwamen de Sendra fans uit de meest uiteenlopende hoeken tevoorschijn. Sendra fans hebben een soort directe verbondenheid zoals je bijvoorbeeld ook bij motorrijders ziet.

Sendra laarzenZoals altijd bij het kiezen van schoenen, vond ik het lastig kiezen uit zoveel moois. Uiteindelijk koos ik voor de bruine Sendra Debora met een prachtige turquoise vlecht op de schacht. De kleuren bruin en turquoise matchen perfect met elkaar, en met de meeste van mijn mooie jurkjes die ik in de kast heb hangen.

Sendra laarzenOver Sendra laarzen

Sendra laarzen worden volledig met de hand gemaakt, volgens een ambachtelijk productieproces. Dat verklaart enerzijds meteen de kwaliteit van het merk, en anderzijds de prijzen van de laarzen. Nog meer dan bij doorsnee laarzen en schoenen, moeten Sendra laarzen ingelopen worden, binnen 14 draagdagen past de laars zich helemaal aan je voet aan. De eerste keer dat ik mijn laarzen paste (dom dom, met sokken in plaats van panties), kreeg ik ze vervolgens bijna niet meer uit. Dit model heeft namelijk geen rits, en is ook niet geschikt voor voeten met een hoge wreef. En niet geschikt om meteen met sokken aan te trekken, zo bleek. Ik was even bang dat ik de buurman om hulp moest vragen, maar uiteindelijk lukte het me om ze zelf uit te trekken #wistezweetvanvoorhoofd

Navraag bij Boeties, waar mijn Sendra laarzen vandaan komen, leerde mij dat dit normaal is bij Sendra laarzen. Tussen de binnenzool en de loopzool zit een kurklaag, die al na een paar dagen indrukt. Men adviseerde mij om de eerste dagen een boterhamzakje rond mijn voet te doen voor ik mijn laarzen aan deed, dit maakt het uittrekken ’s avonds makkelijker. Al na een paar dagen ontstaat er door het indrukken van de kurklaag meer ruimte rond de voet, en gaat het uittrekken al makkelijker. Het voetbed wat ontstaat, voelt heerlijk comfortabel en is helemaal aangepast naar jouw voet. Inmiddels kan ik dit alles beamen, ik kan mijn laarzen nu veel makkelijker aan- en uittrekken.

Tante Betsy jurkje Part of the magic

Ik heb mijn Sendra laarzen nu een paar weken, en kan me inmiddels helemaal bij de schare fans aansluiten. Nu de laarzen zijn ingelopen en al aardig naar mijn voeten zijn gevormd, voelt het alsof ik op wolkjes loop. Van ’s ochtends vroeg tot ik ’s avonds thuiskom, zitten ze comfortabel en voelen steeds soepeler aan. Ik kan natuurlijk nog geen uitspraken doen over of ze jaren mee gaan, maar ik snap wel wat Sendra fans bedoelen met het hoge draagcomfort van dit geweldige merk. En ja, ze zijn natuurlijk mega, super-duper, ontzettend mooi om te zien. Ik wil er ook in slapen!

Mijn Sendra laarzen komen bij de webshop Boeties.nl vandaan, ze kosten € 289,00. Bij Boeties vind je exclusieve merken als Sendra, Tony Lama, Frye, Hip en Zecchino d’Oro voor dames, heren en kinderen.

Dit is een samenwerking

32 Comments on De magie van Sendra laarzen

 1. Manoah Mattanja van der Ham
  23 augustus 2020 at 17:37 (1 jaar ago)

  Hoi! Ik wil graag sendra boots bestellen
  Maar weet niet hoe ze vallen! Ik las je stuk een misschien weet jij hier meer van? Viel de laars zoals je verwachtte?

  Beantwoorden
  • Natasja
   23 augustus 2020 at 17:45 (1 jaar ago)

   Dit model valt op maat, maar het kan natuurlijk per model verschillen. Neem anders even contact op met Carlijn van Boeties, zij kan je vast helpen! https://www.boeties.nl/

   Beantwoorden
  • Lydia
   2 december 2020 at 09:03 (11 maanden ago)

   Hoi, mag ik reageren?
   Ik heb zojuist mn 3e paar besteld, en altijd in mn eigen maat gewoon.
   Als je m net nieuw aandoet voor de 1e keer, dan denk je ‘wow! Moet ik niet 3 maten groter?’ Haha! Maar dat klopt dus echt gewoon. Want 1 paar heb ik nu 5 jaar, en draag ik echt vaak, en dan ga je denken, wow, kan ie niet een maat KLEINER? Haha, dat loopt dus erg uit, en naarmate het groter wordt, kun je die laars meer met sokken ofzo gaan dragen. Maar zelfs al die je dat niet naarmate ze ingelopen zijn, dan stoort fat niet ook hoor, je zult ze niet verliezen. In de zomer lekker met blote boete erin, hoppa. Ik draag ze met veel plezier, onder jurkjes, rokjes, etc… nu een hoog model besteld, wauw! Helemaal happy! Je gaat er geen spijt van krijgen… eigen maat was bij mij altijd de juiste keuze… maar op boeties site staat dat als je twijfelt tussen 2 maten, je de kleinste maat moet kiezen… 😉 succes!

   Beantwoorden
 2. Corinne Leeflang
  5 februari 2020 at 18:50 (2 jaar ago)

  Hoi Natascha!
  Heb net mijn eerste Sandra marktplaats gelukje binnen en ik ging ze passen en kreeg ze vervolgens niet meer uit nu met zweethanden rug en lichtelijke paniek aanval toch gelukt en gegoocheld. Zo kwam ik op deze blog van jou uit! Als ze aan zijn zitten ze heerlijk maar dat uittrekken komt dat echt goed met inlopen anders ga ik ze toch weer verkopen liefs Corinne (jurkenzusje SWR)

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 februari 2020 at 18:52 (2 jaar ago)

   Hoi Corinne, ja het komt echt goed (mits het nieuwe laarzen zijn he, en nog niet ingelopen). Gewoon de eerste paar keren met zakjes om je voeten aantrekken, dan gaan ze veel makkelijker uit.

   Beantwoorden
  • Esmée
   6 februari 2020 at 07:48 (2 jaar ago)

   Ik kreeg mijn nieuwe laarzen ook niet uit. Mijn man was nodig om ze uit te doen. En dan nog was het een heel gedoe
   En omdat ik niet met laarzen kan autorijden kon ik ze niet aan naar het werk. Uitlopen wordt dan lastig.

   Tot ik in de winkelende tip kreeg om een laarzenknecht te kopen (soort houtenplankje van 15 euro). Ongelofelijk maar hier trek je ze zo mee uit!
   Van niets en niemand meer afhankelijk of ik ze aan kan doen.

   Beantwoorden
 3. sabine
  31 augustus 2018 at 16:32 (3 jaar ago)

  Ik gebruik de sokken van ZOOFF bij mijn Sendra laarzen. Dan glij je er zo uit! Alleen bij een lange dag lopen kan het iets meer moeite nog kosten, maar alsnog super makkelijker! Geen zweetdruppels meer of alleen maar panty’s.. Aanrader 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   31 augustus 2018 at 16:36 (3 jaar ago)

   Wat een goede tip, bedankt! Ik ga meteen even googlen!

   Beantwoorden
 4. esmee
  10 augustus 2018 at 20:01 (3 jaar ago)

  Wat zijn ze prachtig! weet je welk “type” Sendra dit is?
  Via google kan ik ze niet vinden en ik zou ze ook wel willen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 augustus 2018 at 20:15 (3 jaar ago)

   Er staat een linkje naar de laarzen in de laatste alinea 😉

   Beantwoorden
   • esmee
    10 augustus 2018 at 20:52 (3 jaar ago)

    Bedankt!

    Beantwoorden
 5. Eveline
  2 november 2017 at 13:16 (4 jaar ago)

  Leuk!

  Bij van Arendonk hebben ze ook veel keuze in Sendra. (ook voor je vent 🙂 )

  Beantwoorden
 6. Ellen
  22 oktober 2017 at 12:37 (4 jaar ago)

  Ik vind ze jou waanzinnig goed staan. Zo spijtig dat ik alleen op degelijke schoenen een beetje uit de weg kan, kijk graag naar jullie moois

  Beantwoorden
 7. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  22 oktober 2017 at 09:26 (4 jaar ago)

  Hihi hier nog zo’n fan van cowboylaarzen en Sendra laarzen. Ik ben echt een laarzen fanaat en vooral cowboylaarzen vind ik geweldig om onder Tante Betsy jurkjes te dragen. Wat ik zo fijn aan boeties vind dat je er ook terecht kunt voor laarzen in knalkleuren, die kom je zelden ergens anders tegen of het is niet mijn stijl.
  Ik zal ook altijd kiezen voor kwaliteit en leren laarzen hebben mijn voorkeur. Heel veel plezier van deze Sendra’s, maar zo te zien heb je dat al want ik heb ze al regelmatig langs zien komen ;). Knuff!

  Beantwoorden
 8. astrid
  21 oktober 2017 at 10:52 (4 jaar ago)

  Mooi! Echt super laarzen, ik kende het merk niet, ze staan je Super! xx

  Beantwoorden
 9. Miranda
  20 oktober 2017 at 18:25 (4 jaar ago)

  Die zijn lekker stoer!
  Ik kan me voorstellen dat je daar door betoverend wordt 🙂

  Beantwoorden
 10. Cindy
  20 oktober 2017 at 13:28 (4 jaar ago)

  Ik ben, door jouw eerdere bericht over deze laarzen, ook eens gaan kijken. Had een heel mooi paar gevonden, gevraagd wat de kuitomvang is en helaas: te klein :'(
  En nu ik lees over de hoge wreef kan ik ze helemáál afschrijven volgens mij 🙁

  Ik wil heel graag een mooie laars, niet té netjes en zeker niet met een enorme hoge hak. Heb nu al gemerkt dat dat best lastig is 😉

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 oktober 2017 at 13:33 (4 jaar ago)

   Dat van die hoge wreef geldt voor zover ik weet alleen voor de modellen zonder rits. Informeer anders eens bij Boeties, zij kunnen je vast goed advies geven.

   Beantwoorden
 11. Babs
  20 oktober 2017 at 11:38 (4 jaar ago)

  Super mooi! Daar ga je nog heel veel jaren plezier van hebben!

  Beantwoorden
 12. Anke
  20 oktober 2017 at 09:23 (4 jaar ago)

  In nijmegen zitten 2 winkels vol met leuke Sendra Boots.

  Beantwoorden
 13. Bianca
  20 oktober 2017 at 09:19 (4 jaar ago)

  Of schaf een laarzenknecht aan. Te koop bij de ruitersportzaak. Leren paardrijlaarzen zitten vaak nog strakker en ook daar zit geen rits in om ze makkelijk uit te doen. De truc is een laarzenknecht en inderdaad een boterhamzakje over je voet.
  Succes gegarandeerd ☺

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 oktober 2017 at 13:34 (4 jaar ago)

   Bedankt voor de goede tip!

   Beantwoorden
   • Bianca
    20 oktober 2017 at 19:34 (4 jaar ago)

    Graag gedaan.

    Beantwoorden
 14. chucky1012
  20 oktober 2017 at 09:18 (4 jaar ago)

  Mijn mond valt tekens weer open want ik vindt dit merk hip, vernieuwend en prachtig
  Het zijn schitterende met de handgemaakte boots.
  Ik denk dat ik er snel een paar ga kopen

  Beantwoorden
 15. Corine
  20 oktober 2017 at 09:10 (4 jaar ago)

  Gaaf hoor, ze staan je goed!!

  Beantwoorden
 16. Ansuya Lalay
  20 oktober 2017 at 08:58 (4 jaar ago)

  Tja
  Ik heb met koos een Nederlands schoenen merk die ik standaard mij. Kaboiterschoentjes noem (Japans beïnvloed)
  En shwedisch hasbeen klommodell gebaseerd op de jaren 70 . Geweldig
  Stoer geweldig en lekker huppeltutje

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 oktober 2017 at 13:35 (4 jaar ago)

   Leuk om ook eens andere bijzondere merken schoenen te leren kennen!

   Beantwoorden
 17. Mariëlle
  20 oktober 2017 at 08:45 (4 jaar ago)

  Ik ken het echt totaal niet haha! Zelf zou ik ze niet dragen, maar stiekem vind ik ze een klein beetje Boho en dat vind ik tof!

  Beantwoorden
 18. bychristiana
  20 oktober 2017 at 07:44 (4 jaar ago)

  Ze staan je heel mooi. Ze zijn super stoer maar toch staan ze geweldig bij je ‘lieve’ jurkje. Goede keus!

  Beantwoorden
 19. Christa
  20 oktober 2017 at 07:42 (4 jaar ago)

  Oh zo gaaf je Sendra laarzen!
  Ik zag ze ook al I de groep vrij komen.
  Helaas pasSen ze op dit moment niet binnen mijn budget (en met een hoge wreef is het toch al lastiger passende laarzen te vinden).
  Veel loopplezier!

  Beantwoorden
 20. marije
  20 oktober 2017 at 06:18 (4 jaar ago)

  Sendra heeft zulke mooie laarzen. Heb al zo vaak staan kwijlen bij een paar laarzen. Kan mij voorstellen dat je er heel erg blij mee bent.

  Oh ja,in Spanje heb je hele Sendra winkels vol met laarzen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.