De magie van Toverhazelaar in je skincare

Jullie weten dat ik gek ben op mooie ingrediënten in gezichtsverzorgingsproducten, helemaal als ze ook natuurlijk zijn. Vandaag wil ik het eens over een ingrediënt hebben waar je niet zo vaak over hoort, maar wat wel een echte krachtpatser is. Toverhazelaar, ook wel Witch Hazel genoemd. Ik heb sinds een tijdje de Toverhazelaar toner van Wat Maakt Je Mooi op mijn badkamer staan, en gebruik hem met heel veel plezier. Ik vertel je wat meer over dit bijzondere distillaat!

ToverhazelaarToverhazelaar: magie in een flesje

Wat Maakt Je Mooi heeft sinds een tijdje hele mooie, 100% natuurlijke gezichtstoners in het assortiment. Ik had al eens eerder een andere variant, ik weet alleen niet meer welke (dat is toch erg?). De Toverhazelaar toner ontving ik van Jeannette bij mijn laatste bestelling, ik heb hem inmiddels al een maand of twee in gebruik. Maar eigenlijk is het veel meer dan een toner…

ToverhazelaarQua ingrediënten kan ik dit keer heel kort zijn 🙂 De toner bevat 99% Toverhazelaar distillaat, en 1% een synthetisch ingrediënt wat is toegevoegd om het product houdbaar te houden. Niet 100% natuurlijk dus, maar dat ene procentje zien we wel door de vingers, toch?

ToverhazelaarIk kan, ik kan wat jij niet kunt…

Toverhazelaar distillaat is een ingrediënt met behoorlijk wat power, en talloze toepassingen. In het algemeen verfrist het de huid, en het stimuleert het samentrekken van de poriën, waardoor het uitermate geschikt is als toner na het reinigen. Toverhazelaar heeft een hoog gehalte aan polyfenolen, dit zijn zeer krachtige antioxidanten die de huid beschermen tegen veroudering. Ook hebben ze een kalmerende werking op de huid en helpen roodheid verminderen.

Daarnaast helpt Toverhazelaar om acné te verminderen. Het vermindert roodheid en ontstekingen, vermindert de groei van bacteriën op de huid en helpt littekens sneller genezen. Het brengt de aanmaak van talg in balans, waardoor de huid minder vet wordt. En als klap op de vuurpijl verkleint het de poriën en remt de ontwikkeling van puistjes en meeëters, waardoor deze uiteindelijk minder zullen worden.

En de droge huid dan?

Heb je juist een droge huid? Ook dan kan Toverhazelaar veel voor je huid doen. Het verwijdert namelijk wel vet van je huid, maar heeft hele goede vochtregulerende eigenschappen, waardoor ook een droge huid weer in balans komt. De Toner van Wat Maakt Je Mooi is vrij van alcohol, en droogt je huid niet uit.

Vanwege de ontstekingsremmende en genezende eigenschappen is Toverhazelaar ook heel geschikt om te gebruiken na bijvoorbeeld het scheren. Het verfrist de huid, maakt haar zacht, werkt helend en voorkomt zo vervelende jeukende bultjes na het scheren. En hetzelfde geldt voor kleine wondjes: een beetje Toverhazelaar erop reinigt het wondje, voorkomt dat het gaat ontsteken en helpt het sneller te genezen.

ToverhazelaarGebruik en werking

Het flesje waarin de toner zit, heeft een gewone draaidop. Het flesje doseert goed dankzij de verdeler die erin zit, maar voor het gemak draai je de verstuiver erop die je erbij kunt bestellen. Op de verstuiver zit ook weer een grote dop, dus je kunt je toner veilig en goed bewaren. De verstuiver werkt voor mij het prettigst, maar dat is natuurlijk maar net wat je zelf het fijnst in gebruik vindt.

Ik gebruik de Toverhazelaar vooral als toner, na het reinigen van mijn huid en voor het aanbrengen van mijn gezichtscrème. Ik spray gewoon een beetje over mijn gezicht, en laat dat even intrekken. Klein minpuntje hierbij vind ik de geur van het product. Die vind ik persoonlijk niet erg aangenaam, en het went ook niet naarmate ik de toner langer gebruik.

De werking is echter geweldig, waardoor ik de geur voor lief neem. Mijn huid wordt direct gekalmeerd, eventuele roodheid door het reinigen verdwijnt heel snel. Ik heb ook het idee dat mijn huid minder gevoelig is voor de kou in de vroege ochtend of ‘s avonds, als ik met Benthe buitenloop. Verder is mijn huid erg rustig qua onzuiverhede, en als er al eens een puistje opduikt, stip ik dat een paar keer per dag aan met het Toverhazelaar distillaat, waarna het snel verdwijnt.

ToverhazelaarAndere toepassingen

Daarnaast gebruik ik de Toverhazelaar na het scheren van mijn bikinilijn, het vermindert inderdaad behoorlijk de irritatie na het scheren. Hetzelfde geldt voor het epileren van mijn wenkbrauwen: als ik nadien even met een watje met het Toverhazelaar distillaat over de huid dep, verminderen de roodheid en de jeuk heel snel. En weet je wat nou het magische is? Mijn flesje van 100 ml is na ruim 2 maanden nog niet voor de helft leeg. En dat terwijl ik het dus best voor veel dingen gebruik.

De Toverhazelaar toner kost € 9,95 voor 100 ml en is verkrijgbaar in de 100% Pure afdeling van Wat Maakt Je Mooi. Deze afdeling is sowieso leuk om eens rond te kijken als je geïnteresseerd bent in mooie, natuurlijke ingrediënten. Voor de losse spraydop betaal je 1 euro extra. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on De magie van Toverhazelaar in je skincare

 1. Mariëlle
  9 januari 2018 at 19:58 (4 jaar ago)

  Ik ben hier ZO fan van! Mijn huid reageert hier heel goed op <3

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  7 januari 2018 at 09:30 (4 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen dat dit zo goed werkt voor je huid. Ik heb inderdaad zelf ook al diverse producten gebruikt waarin het ingredient verwerkt zit.

  Beantwoorden
 3. Marije
  7 januari 2018 at 06:43 (4 jaar ago)

  Het heeft ook een magische naam. Heb het wel eens voorbij zien komen maar nooit geweten dat het zoveel deed. Interessant.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.