Maison Margiela REPLICA Lazy Sunday Morning Eau de Toilette

Ik heb al regelmatig geschreven over de Maison Margiela REPLICA geuren. Eau de Toilettes die verwijzen naar gebeurtenissen of plaatsen in ons dagelijks leven. Mijn nieuwste aanwinst is Maison Margiela REPLICA Lazy Sunday Morning. Dit is volgens mij één van de bekendste, en tevens ook oudste REPLICA geuren. Ik laat haar vandaag aan jullie ‘ruiken’!

Maison Margiela REPLICA Lazy Sunday Morning

Ik heb het even opgezocht: Maison Margiela REPLICA Lazy Sunday Morning edt werd in 2013 uitgebracht. Op dat moment kende ik deze eau de toilettes nog niet, ik heb ze pas de afgelopen jaren ontdekt. Of nou ja, voor ik de eerste kocht, kende ik ze wel van internet en stonden ze hoog op mijn verlanglijstje. Ze bleken die hoge plek absoluut waard, het zijn voor stuk unieke, verfijnde en kwalitatieve eau de toilettes.

Maison Margiela REPLICA Lazy Sunday Morning

Lazy Sunday Morning doet je denken aan (je raadt het al) een heerlijke luie zondagochtend. Een ochtend waarop je je nog een keer extra omdraait in je frisgewassen bed, terwijl het zonnetje al voorzichtig door de gordijnen schijnt. Voor het meest romantische beeld zijn het natuurlijk satijnen lakens, maar mijn fris gewassen katoenen beddengoed volstaat voor mij ook hoor 😉

Lazy Sunday Morning is een bloemachtige geur met houtachtige en musk ondertonen. Volgens de omschrijving is hij geschikt voor dames en heren, ik vind het persoonlijk wel echt een vrouwelijke geur.

Geurnoten

Lazy Sunday Morning is een wat andere eau de toilette dan die ik doorgaans kies. De topnoten bestaan uit Aldehyden (dit zijn synthetische geurmoleculen die een parfum iets sprankelends geven, een bepaalde frisheid. Het is ook een topnoot in Chanel no. 5), Lelietje-van-dalen en Peer. De hartnoten zijn Roos, Iris en Oranjebloesem, en de basisnoten zijn Witte Musk, Muskus Ambrette en Indonesisch Patchouliblad. Lelietje-van-dalen en Peer worden overigens vaak samen gecombineerd in een parfum.

In het begin ruik ik een bloemige geur, met het ‘sprankelende frisje’ erdoorheen 😉 Niet specifiek de frisheid van de welbekende wasverzachter-geuren, het is wat verfijnder. Een sjiek fris gewassen laken zeg maar ♥ Na verloop van tijd wordt de geur wat warmer en komen de houtachtige en muskus tonen meer naar voren. Ik vind het een vrij aanwezige geur, waarvoor ik echt in de stemming moet zijn. Maar als ik haar draag, dan sprankelt ze de hele dag om me heen ♥

Net als bij de andere Maison Margiela REPLICA eau de toilettes blijft de geur erg lang aanwezig. Op mijn huid ruik ik haar eind van de dag nog steeds. En in mijn haar, waar ik ook altijd een beetje eau de toilette spray, ruik ik het zelfs de volgende dag nog.

Maison Margiela REPLICA Lazy Sunday Morning is onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.