Make-up look met Essence en Catrice

De afgelopen weken heb ik een aantal nieuwe producten van Essence en Catrice getest, die ik na afloop van het bloggersevent mee naar huis kreeg in mijn goodiebag. En nee, de tas is nog steeds niet leeg, er blijft maar moois uit komen, hihihi! Vandaag laat ik jullie een stap-voor-stap make-up look zien met een aantal van die producten. Ik vertel je meteen wat mijn aan- en eventuele afraders zijn!

Essence en Catrice

Make-uppen met Essence en Catrice

Dit zijn de producten van Essence en Catrice die ik vandaag ga gebruiken. Het wordt geen letterlijke stap voor stap tutorial, want daar ben ik helemaal niet goed in 😉 Maar in een paar stappen laat ik de producten aan je zien.

Essence en Catrice

Ik begin met de Catrice HD Liquid Coverage foundation, die ik je in een eerder artikel al kort liet zien. Liquid foundations van andere merken ben ik erg enthousiast over, dus ik was hier erg benieuwd naar! Vaak geven vloeibare foundations een heel mooie, natuurlijke dekking die ik als 40-plusser goed kan gebruiken.

Essence en Catrice

Zoals ik in mijn eerdere artikel al vertelde, lijkt de kleur iets aan de lichte kant, maar dat zullen we zo zien…

Essence en Catrice

Hier draag ik nog niets op mijn gezicht. Ik heb de gebruikelijke roodheid in mijn gezicht, en hier en daar een pukkeltje. Niets schokkends, maar wel dingen die ik graag bedekt zie door mijn foundation. Ik heb de foundation aangebracht met mijn foundationkwast van Zoeva, die ik hier altijd voor gebruik.

Essence en Catrice

Zoals ik verwachtte, is de kleur niet helemaal matchend met mijn huid, hij is iets te licht. Maar het kan er net mee door. Wat me meteen bij het aanbrengen en verdelen al opvalt, is dat de foundation op sommige (droge) plekjes een beetje ‘schilfert’, en niet mooi met de huid blendt. Vooral op mijn neus zie je dit goed. Ook verdeelt hij niet helemaal gelijkmatig, iets wat ik juist van een vloeibare foundation wél verwacht, vanwege de dunne textuur. Jammer, maar de Catrice HD Liquid Coverage foundation is niet helemaal wat ik ervan verwacht had.

Essence en Catrice

Let’s glow!

Het volgende product waar ik erg nieuwsgierig naar was, maar waar ik destijds misgreep, is het palette van Serena, het ‘The Glow must go on’ palette. Tijdens het bloggersevent hoorden we, dat de hele Bloggers Beauty Secrets collectie in het vaste assortiment komt, jeeeej! Dit palette bevat drie verschillende bronzers in warme tinten, twee matte oogschaduws en een highlighter. Ik heb in de look hieronder de bronzer gebruikt om te shapen, maar daarnaast ook als oogschaduw gebruikt.

Essence en Catrice

De matte oogschaduws en de highlighter

Essence en Catrice

De verschillende bronzers, afzonderlijk geswatcht

Ik vind het palette echt prachtig, zowel qua kleuren als qua pigmentatie en houdbaarheid. Doordat je de bronzers ook als oogschaduw kunt gebruiken, is het een lekker veelzijdig palette waar je verschillende looks mee kunt maken.

Essence en Catrice

De Matt Lip Artist liet ik je in het eerdere artikel al zien, en vertelde toen al dat dit mijn favoriet van de lipproducten was/is. Dus die mocht natuurlijk niet ontbreken in deze look!

Essence en Catrice

De look

En dit is hem dan geworden: op mijn wenkbrauwpotlood en kajalpotloodje na, zijn het allemaal producten van Essence en Catrice die ik gebruikt heb. Een echte budget make-up look dus, en ik vind hem zelf erg geslaagd!

Essence en Catrice

Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op luxe make-up merken, maar ik vond het ontzettend leuk om nu eens een make-up look met bijna alleen maar budget producten te maken. En er zitten producten tussen die inmiddels echt favoriet geworden zijn, ik zal het je aan de hand van onderstaande foto vertellen:

Essence en Catrice

 • De fixing spray van essence (€ 2,99): de werking is prima, alleen sprayt hij nogal enthousiast :-/
 • Het bronzing palette van Serena (€ 4,99): aanrader!
 • essence Forbidden Volume mascara (€ 2,99): de beste mascara van essence die ik tot nu toe gebruikt heb.
 • essence get picture ready! Pore refining powder (€ 2,99): topper, gebruik ik momenteel iedere dag.
 • Catrice Matt Lip Artist (€ 4,99): die had ik al tot topper benoemd, maar ik doe het hierbij nog een keer 🙂
 • essence multicolour blush uit de Girls wanne have fun! collectie is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar ik ben blij dat ik hem heb weten te bemachtigen, ik vind hem mooi!

De enige flopper in dit rijtje is dus de Catrice HD Liquid Coverage foundation (€ 6,99), helaas…

essence en catrice

Alle producten uit dit artikel zijn uiteraard verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen.

11 Comments on Make-up look met Essence en Catrice

 1. hilde
  23 oktober 2016 at 20:44 (4 jaar ago)

  Hele mooie look! Ik heb ook nog een hoop te swatchen/testen, komt ook geen einde aan. Hihi. Ik vond de foundation wel prettig, maar mijn huid is niet droog, dus wellicht dat ik daar mazzel mee heb dan. De blush is leuk!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  23 oktober 2016 at 19:58 (4 jaar ago)

  Wow, het is een hele mooie look, al deze producten bij elkaar maken een mooie match!
  Het lijntje op je ogen lijkt (of is?) ook scherper en sprekender.

  Beantwoorden
 3. Krista
  23 oktober 2016 at 18:57 (4 jaar ago)

  Oh, nou heb ik spijt dat ik de blush niet voor mezelf meegenomen heb!! Jammer! Staat je goed, mooie look!

  Beantwoorden
 4. Astrid
  23 oktober 2016 at 15:21 (4 jaar ago)

  Wat een mooie look! Dat palette vind ik ook een aanrader! De poeder heb ik nog niet geprobeerd, maar klinkt goed.

  Beantwoorden
 5. Liset
  23 oktober 2016 at 12:54 (4 jaar ago)

  Jammer dat de liquid foundation tegenvalt. Ik vind dat soort foundation ook erg fijn, maar ze moeten niet te mat opdrogen. De dekking is overigens wel erg mooi! De lipstickkleur staat jou echt prachtig trouwens, het knalt er lekker vanaf :).

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  23 oktober 2016 at 11:27 (4 jaar ago)

  Hee wat leuk, een complete look! 😀 Mijn tas is leeg qua proberen maar nog niet alle reviews staan online 😉 Ik vind juist de foundation wel top!

  Beantwoorden
 7. Maartje Hendrikx
  23 oktober 2016 at 10:04 (4 jaar ago)

  Oh, die lippenstift, die wil ik ook!
  Mascara ben ik nog altijd zoekende naar, nog geen fijne gevonden…

  Beantwoorden
 8. Cindy
  23 oktober 2016 at 09:30 (4 jaar ago)

  Wat een mooie look heb je ermee gemaakt. Dat palette is top, heb hem ook.
  Vind het lippencil prachtig van kleur, toch eens voor kijken.
  De foundations van zowel Catrice als Essence laat ik altijd links liggen, werkt niet voor mijn huidtype en ze hebben ook nooit een matchende kleur.

  Beantwoorden
 9. Jolanda
  23 oktober 2016 at 08:31 (4 jaar ago)

  Mooie look weer! Het Serena palette vind ik ook super!

  Beantwoorden
 10. marije
  23 oktober 2016 at 07:46 (4 jaar ago)

  Mooie look hoor. Zonde alleen van de foundation.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.