Makeup Academy – MUA shoplog

Woensdag konden jullie op Twitter en/of Instagram zien dat mijn bestelling van Makeup Academy, beter bekend als MUA, binnen gekomen was. Ik had daar vorige week dinsdag voor het eerst een bestelling gedaan, nadat ik er al veel goede verhalen over gehoord had, en ik onlangs via de blog Liefde voor Beauty een palette van MUA gewonnen had. Kijk snel verder voor foto’s, swatches en een snelle indruk in deze MUA shoplog!

MUA shoplog

Dit bestelde ik allemaal, zoals je ziet is het een vrij bescheiden bestelling en “van alles wat”. Totaal, inclusief verzenden, was ik 25,75 Britse Pond kwijt, dat is een kleine 30 euro.

MUA shoplog

MUA shoplog

Dit is de Matte Perfect Loose Translucent Powder uit de Matte Perfect serie. Het is een lichte, zijdezachte poeder die je foundation fixeert en glimmen voorkomt. Ik ben erg benieuwd of hij zijn beloftes waarmaakt. De Matte Perfect Loose Translucent Powder kost 2,30 GBP, omgerekend € 2,68.

MUA shoplog

MUA shoplog

Uit dezelfde serie komt de Matte Perfect Primer. Deze primer minimaliseert poriën en fijne lijntjes, en maakt van je huid een egale basis voor de rest van je make-up. De Matte Perfect Primer is geschikt voor de normale/gecombineerde en vette huid, en kost 4,00 GBP, wat neerkomt op € 4,65.

MUA shoplog

MUA shoplog

Makeup Academy heeft vier verschillende foundations, waar Matte Foundation er één van is. Deze is verkrijgbaar in 3 verschillende tinten, ik koos de middelste: Honeycomb. Ik ben bang dat ik een te lichte kleur heb gekozen, nu mijn huid wat bruiner is, maar aangezien deze foundation maar 2 GBP (momenteel slechts 1 GBP) kost, omgerekend is dat € 2,33, kan ik me hier geen buil aan vallen. En wellicht dat hij in het najaar weer wel matcht. Eerst maar eens zien of hij fijn in het gebruik is.

MUA shoplog

MUA shoplog

Deze Power Pouts gingen volgens mij als eerste in mijn mandje, ik was op slag verliefd toen ik ze zag! Ze zien er hetzelfde uit als de Chubby Sticks van Clinique, de eerste swatches vertellen dat ze wel wat minder kleur afgeven. Ze beloven droge, gebarsten lippen te verzorgen en te herstellen. Aangezien mijn lippen wat droog zijn na de mooie zomerdagen van de afgelopen weken, ga ik meteen proberen of ze dat inderdaad doen. De Power Pouts zijn verkrijgbaar in zes kleuren en kosten 3 GBP per stuk, dat is € 3,49.

MUA shoplog

MUA shoplog

MUA heeft 10 verschillende Eye Trio’s, ik koos “Theatrics” omdat ik eens wat andere kleuren wilde dan die ik normaal kies. De swatches zijn veelbelovend, de pigmentatie is prima zoals je ziet. De twee lichtste kleuren zijn lekker creamy, de donkere kleur is wat droger. Binnenkort hoor je hoe ze zich op mijn ogen houden. Deze Eye Trio kost 3 GBP (nu voor de helft van de prijs, slechts 1,50 GBP), dus € 3,49.

MUA shoplog

MUA shoplog

Tot slot koos ik twee Gel Eyeliners, Fairground (op de swatch-foto links) en Tribe (rechts). Ze beloven eenmaal opgedroogd, volledig “smudge-proof” te zijn, en dat zijn ze inderdaad: ik kan wrijven wat ik wil, de eyeliner blijft zitten waar hij zit. Ik heb ze gisterochtend geswatcht op mijn hand, en omdat ik gisteren de hele dag nagellak aan het swatchen ben geweest, heb ik mijn handen ongeveer 15 keer met water en zeep gewassen, en ’s avonds zat er nog steeds een gedeelte van de eyeliner op mijn hand. De eyeliner in de kleur Tribe voelde wel wat droog bij het aanbrengen op mijn hand, het kan natuurlijk dat deze is uitgedroogd door de warmte tijdens het verzenden. Maar ook hier geldt: voor die 3 GBP is het geen schokkend drama als hij tegen valt.

Verzenden naar Nederland kost 4,95 GBP (€ 5,76), en je hebt je bestelling ongeveer met een week in huis.

Uiteraard laat ik je binnenkort weten hoe de producten bevallen in één of meer reviews.

Kende jij Makeup Academy al? Heb je er al eens wat besteld?

10 Comments on Makeup Academy – MUA shoplog

 1. Roxanne
  8 augustus 2013 at 19:29 (9 jaren ago)

  Ah, lief dat je mij even noemt! Hoe bevalt het palette? Ik ben echt helemaal gek op MUA! Die matte foundation heb ik ook en de kleuren zijn inderdaad redelijk licht! Heel veel plezier met je prachtige aankopen <3

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  8 augustus 2013 at 16:21 (9 jaren ago)

  Leuke producten, en dat voor zo’n prijs!

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 augustus 2013 at 16:15 (9 jaren ago)

   Goed om te horen! 🙂

   Beantwoorden
 3. Robin
  8 augustus 2013 at 13:28 (9 jaren ago)

  Leuke spulletjes!

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 augustus 2013 at 16:15 (9 jaren ago)

   Thanks!

   Beantwoorden
 4. Krista
  8 augustus 2013 at 10:42 (9 jaren ago)

  Leuke spulletjes heb je gekocht, ben benieuwd naar wat je er van vind! Ik heb zelf een aantal oogschaduwpalettes, ik vind ze erg fijn!

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 augustus 2013 at 16:15 (9 jaren ago)

   Ja, over de palettes heb ik al veel goede verhalen gehoord, ik ben benieuwd of de rest ook zo goed is!

   Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Makeup Academy – MUA shoplog

 1. […] zijn bij een aantal Kruidvat filialen. Ik schreef al eens een shoplog over dit merk, die kun je hier teruglezen. Hieronder een sfeerimpressie van wat het merk te bieden […]

 2. […] shoplog van MUA is al voorbij gekomen afgelopen week, de producten van The Make Up Spot zie je komende week en de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.