Makeup Geek Manny MUA Palette

Makeup Geek is een enorm populair make-up merk onder beautyliefhebbers, vooral de losse oogschaduws zijn een hit (en terecht). Ik heb er al vaak verlekkerd naar gekeken, maar de beroemde losse pans, die je dan zelf kunt combineren en in een palette kunt doen, waren mij altijd een doorn in het oog. En de reden waarom ik ze nooit besteld heb, ik ben daar te perfectionistisch voor. Tot ik het Makeup Geek Manny MUA Palette bij Beautybay zag, in voor mij per-fec-te kleuren! Plop, daar lag hij in mijn winkelmandje, en ging hij onderweg naar mij. Ik laat deze beauty natuurlijk graag aan jullie zien!

Makeup Geek Manny MUA Palette

Makeup Geek Manny MUA Palette

Ik viel voor het Makeup Geek Manny MUA Palette puur vanwege de prachtige kleuren, niet vanwege de persoon die er achter zit. Ik moest eerst Googlen om te weten wie Manny MUA is, het blijkt dus een beroemde Boy Beauty Vlogger te zijn. Goed, dat weten we dan ook weer, hihihi! Groot pluspunt voor mij was ook het feit dat het bij Beautybay verkrijgbaar is, want dat betekent a) geen invoerrechten en bovendien b) gratis verzending vanaf een bestelling van 18 euro. Makkelijker kunnen ze het niet maken, veel leuker dan dit ook niet natuurlijk.

Makeup Geek Manny MUA Palette

Het Makeup Geek Manny MUA Palette is een limited edition palette met 9 verschillende oogschaduwkleuren. Met daarin drie van Manny’s favoriete bestaande Makeup Geek oogschaduws, en zes exclusieve, nieuwe kleuren. Limited Edition en Exclusief, dan heb je mij al aardig ingepakt hoor 😉

Makeup Geek Manny MUA Palette

Op de zijkant van het doosje staan in piepkleine, 40-min lettertjes, de ingrediënten vermeld. Nu vind ik dat bij oogschaduws nooit zo bijzonder spannend, maar als je allergisch of gevoelig bent voor een bepaalde stof is het natuurlijk wel belangrijk om te weten.

Makeup Geek Manny MUA Palette

Het doosje waarin het palette zit, is zwart met een metallic zilveren opdruk, het palette zelf is van zwart karton met rosé kleurige print. De print doet mij aan de Urban Decay x Gewen Stefani producten denken. Het palette voelt heel stevig en zwaar aan, en daardoor ook luxe.

Makeup Geek Manny MUA Palette

Op de achterkant van het palette staan de namen van de oogschaduws vermeld, leuk gedaan zo met die maantjes! Het palette bevat 9x 1,8 gram aan product.

Makeup Geek Manny MUA Palette

De kleuren

En dan de kleuren zelf. Wie mij inmiddels een beetje kent, weet dat dit precies mijn kleuren zijn: bruin, nude, en een tikkeltje oranje en rood. En een werkelijk prachtige, maar tegelijk ook wel heel spannende metallic blauw/groen/bruine kleur. Ik vind het mooi! ♥

Makeup Geek Manny MUA Palette

Het palette heeft een mooie verdeling van matte en shimmery kleuren. Hoewel ik zelf (ondanks mijn 40-plus leeftijd, en men zegt dat dan eigenlijk niet meer kan) altijd neig naar oogschaduws met shimmer erin, zorgt een matte kleur in je look altijd wel voor een stukje ‘rust en balans’,  hoe gezapig dat ook klinkt. De kleuren die er voor mij direct uitspringen zijn de kleur rechts bovenin, links in het midden en op de onderste rij de middelste kleur.

Makeup Geek Manny MUA Palette

De swatches

Hieronder laat ik de kleuren geswatcht aan je zien, met daaronder de namen vermeld.

Makeup Geek Manny MUA Palette

 • Artemis – Iridescent cream shimmer.
 • Beaches & Cream – Matte peachy nude.
 • Luna – Rich cocoa brown with a bronze shimmer.

Makeup Geek Manny MUA Palette

 • Cosmopolitan – Foiled copper with dusty mocha undertones.
 • Sora – Dark beige with slight chocolate undertones and a supremely subtle shimmer.
 • Frappe – Velvety mocha with cream undertones and a matte finish.

Makeup Geek Manny MUA Palette

 • Insomnia – Dark coffee with a forest green shimmer.
 • Mars – Sumptuous red velvet hue with a matte finish.
 • Aphrodite – Dark brown with plum undertones and a matte finish.

Wat een mooie namen hebben de kleuren he? Hoewel er wel een duidelijk verschil in pigmentatie zit tussen de matte en de shimmery kleuren (zoals eigenlijk altijd wel, bij bijna ieder merk) is de pigmentatie prima (matte kleuren) tot geweldig (shimmery kleuren). Zeker bij matte kleuren als Mars en Insomnia moet de pigmentatie niet meer zijn dan dit, anders breng je de kleuren meteen veel te intens aan. En bedenk ook dat dit slechts steeds één veegje is.

De oogschaduws hebben een heerlijke zachte textuur, brengen prettig aan met nauwelijks fallout en blijven de hele dag mooi op hun plek. Precies wat ik aan de hand van verschillende reviews en enthousiaste verhalen over Makeup Geek verwacht had. Ik sluit me graag bij de enthousiaste verhalen aan!

Makeup Geek Manny MUA Palette

De look

Voor deze look startte ik met Luna in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot, Frappé op het bewegend ooglid, Artemis in de Crease, en Mars met Insomnia in de buitenste ooghoek, deze heb ik een beetje met elkaar gemengd. Ik vind het een prachtige, warme najaarslook, al zeg ik het zelf. Ik houd echt van dit soort kleuren!

Makeup Geek Manny MUA Palette

En hier het bewijs dat ook als je een bril draagt, een mooie ooglook prima tot zijn recht komt.

Makeup Geek Manny MUA Palette

Eén van mijn favoriete lipglosses uit de essence matt matt matt collectie maakt de look af. Ik ben klaar voor een mooi najaar hoor, kom maar op met die Indian Summer ♥

Makeup Geek Manny MUA Palette

Het Makeup Geek Manny MUA Palette is verkrijgbaar bij Beautybay, het kost € 61,10. Hier komen verder geen verzendkosten bij, het wordt gratis verzonden naar Nederland. Ik had mijn pakketje na een week in huis.

11 Comments on Makeup Geek Manny MUA Palette

 1. Astrid
  2 september 2016 at 09:13 (6 jaren ago)

  Ooh dit palette… Ik heb er al zo vaak naar gekeken, maar vind 60 euro zo duur. De kleuren zijn wel echt geweldig hoor en je ooglook ook.

  Beantwoorden
 2. Debbie
  21 augustus 2016 at 19:09 (6 jaren ago)

  Mooie kleuren! Heb je die nieuwe van Urban Decay al gezien? Ook zo’n vierkant pallette. Denk dat ik daar mijn centjes aan ga uitgeven.

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 augustus 2016 at 09:54 (6 jaren ago)

   Ik vind het nieuwe palette van UD prachtig, maar ik houd niet zo van alleen matte kleuren. Dus ik sla deze over (ik hoor mijn portemonnee nu juichen, hihihi).

   Beantwoorden
 3. Mariëlle
  19 augustus 2016 at 12:11 (6 jaren ago)

  Ik vind dit palette zo zo zo mooi <3 Ik vond hem te duur om zelf te kopen, maar hij is prachtig!

  Beantwoorden
 4. hilde
  18 augustus 2016 at 10:59 (6 jaren ago)

  Heel mooi palette en de kleuren staan je inderdaad prachtig!!

  Beantwoorden
 5. Hennie
  18 augustus 2016 at 08:38 (6 jaren ago)

  Prachtig. Echt een showstopper. De kleuren zijn echt prachtig bij elkaar.

  Ben het met je eens dat de losse pans wel eens knoeierig zijn, maar ik raad je ze toch aan om eens te proberen, want na één keer blazen ziet het er weer keurig uit,

  Beantwoorden
  • Natasja
   18 augustus 2016 at 08:48 (6 jaren ago)

   Dankjewel Hennie! 🙂

   Het gaat me bij de losse pans niet om het knoeien, maar ik vind losse pans in zo’n palette zo rommelig ogen. Klinkt misschien stom, want je hebt oogschaduw natuurlijk vooral om te gebruiken, niet om naar te kijken of ze netjes in een palette zitten, hihihi!

   Beantwoorden
 6. marije
  18 augustus 2016 at 08:36 (6 jaren ago)

  Wauw wat een mooie kleuren! Super pallet.

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  18 augustus 2016 at 08:03 (6 jaren ago)

  Wat een schitterend palette en de kleuren staan je super! Die kleur Insomnia is de topper van dit palette voor mij.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  18 augustus 2016 at 06:21 (6 jaren ago)

  Wauw zulke mooie en ze4er goed gepigmenteerde kleuren!
  Prachtige look.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.