MANAVA zet passie en ambacht om in eerlijke designproducten

Maak kennis met MANAVA, een lifestylemerk die Cambodjaanse vrouwen werkgelegenheid en een eerlijk loon biedt. De producten zijn ontworpen voor bewuste shoppers. De handgemaakte items zijn goed voor jou, goed voor de aarde én goed voor de lokale bevolking.

MANAVA: traditionele ambacht voor de moderne markt

De verantwoorde onderneming MANAVA uit Cambodja zet traditionele ambacht om in design voor de moderne markt. Het resultaat is een eerlijke lifestylecollectie met een verrassende twist. Een win-win-win situatie!

From Cambodia with love

MANAVA werkt met duurzame materialen, zoals rotan, plantaardig gelooid leer en messing. Zo bestaat de COSMOS-collectie uit drie handgeweven rotanarmbanden. Door het gebruik van organische vormen en de eenvoud, fungeert het sieraad als een blikvanger om je pols. Het ontwerp van de sieradenlijn is geïnspireerd op de elementen van de aarde. Naast sieraden heeft het merk een wooncollectie. Met een fruitschaal of opberger van MANAVA creëer je een stijlvolle look en warmte in huis. Door het gebruik van zachte kleuren en geometrische vormen ontstaat er een mooi samenspel tussen Cambodjaans handwerk en trendy design. Bij de handtassen staan wederom natuurlijke vormen centraal. De geometrische patronen op de tassen zijn gebaseerd op symbolen die je terugvindt op de wanden van de bekende Angkor Wat tempel in Cambodja.

Sociale impact

MANAVA heeft momenteel 24 enthousiaste vrouwen in dienst die prachtige werk leveren en hiervoor een eerlijk loon ontvangen. Daarnaast kunnen de vrouwen trainingen volgen en krijgen zij volop kansen zich persoonlijk te ontwikkelen. MANAVA betekent ‘mensheid’ in het Sanskriet en met hun missie past die naam uitstekend bij de onderneming.

MANAVA

Nieuw in Europa

Na grote successen te hebben behaald in Azië, legt MANAVA nu de focus op Nederland en België. Door COVID-19 is de onderneming lokaal hard geraakt, maar werkt het team actief aan groei en uitbreiding richting de Europese markt. MANAVA ontvangt professionele support in de vorm van een coaching-programma van CBI wat volledig wordt gefaciliteerd door de Nederlandse overheid.

MANAVA

Over MANAVA

MANAVA is een conscious lifestylemerk die Cambodjaanse vrouwen de kans geeft een stabiele en duurzame toekomst op te bouwen. Co-founder Ka-Lai Chan – bekend van het Nederlandse designlabel Puik Design en de t-shirtcollectie voor het Van Gogh Museum – heeft in 2016 samen met lokaal ondernemer Baraing Tho het bedrijf opgericht. Ka-Lai’s droom om ambachtelijk werkende mensen te helpen in een ontwikkelingsland en samen een unieke productlijn te creëren is hiermee uitgekomen. Shop de collectie via de webwinkel.

1 Comment on MANAVA zet passie en ambacht om in eerlijke designproducten

  1. bychristiana
    21 juli 2020 at 09:51 (2 jaren ago)

    Oh, wat een enorm leuke dingen zeg! Vooral het tasje vind ik heel tof.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.