Marcel’s Green Soap Shampoo Bar

Ik ben al een paar jaar fan van de producten van Marcel’s Geen Soap. Het begon destijds met schoonmaakproducten. Zowel het afwasmiddel als de allesreiniger staan hier standaard in mijn keukenkastje, en worden dagelijks danwel wekelijks gebruikt. En ook het wasmiddel ben ik groot fan van. Inmiddels zijn er ook verzorgingsproducten aan het assortiment toegevoegd, alleen de showergel beviel me daarvan niet zo goed. Toen ik een tijdje geleden de nieuwe Marcel’s Green Soap Shampoo Bar zag, besloot ik die toch ook eens te testen. In dit artikel lees je hoe ze mij bevallen zijn.

Marcel's Green Soap Shampoo Bar

Marcel’s Green Soap Shampoo Bar

Marcel’s Green Soap Shampoo Bar is verkrijgbaar in drie varianten: Argan & Oudh, Vanille & Kersenbloesem en Tonka & Muguet. Volgens mij zijn alle producten van Marcel’s Green Soap verkrijgbaar in duo-geuren. Twee geuren die bij elkaar passen, elkaar aanvullen en soms echt verrassend lekker ruiken. Hoewel ik natuurlijk mijn voorkeuren heb, vind ik eigenlijk geen enkele geur echt vies. De geuren van de schoonmaakproducten zijn veelal kruidig en fris, ze maken het schoonmaken echt een tikkeltje leuker ♥

Marcel's Green Soap Shampoo Bar

Shampoo Bar Vanille & Kersenbloesem

Ik besloot twee Shampoo Bars te bestellen. Als je mij ook maar een béétje kent, dan weet je dat de eerste keuze niet moeilijk was. Vanille & Kersenbloesem. Ik ben echt gek op alles met de geur van Kersenbloesem, en Vanille doet het eigenlijk altijd goed bij mij. Dus een combinatie van die twee: dat kon alleen maar liefde zijn. En dat is het ook ♥

Marcel’s Green Soap Shampoo Bar is 100% Vegan, sulfaatvrij (dus vrij van SLS en SLES) en zit in een 100% plasticvrije verpakking. Zoals Marcel zelf zegt: de ingrediënten zijn zacht voor je haar en voor de planeet.

Marcel's Green Soap Shampoo Bar

Arganolie voedt je haar en hoofdhuid en laat het haar glanzen. Daar waar andere shampoos met dit rijke ingrediënt het ergens onderin de ingrediëntenlijst hebben staan, staat het hier vrij ver bovenin. Zo kan het dus daadwerkelijk ook wat voor je haar doen. Let op als je een gevoelige hoofdhuid hebt: ook parfum staat vrij hoog bovenin het lijstje, halverwege. Dit kan je hoofdhuid irriteren, en kun je dus beter vermijden bij een gevoelige hoofdhuid.

Marcel's Green Soap Shampoo Bar

Werking

De Shampoo Bar is lekker robuust, en ligt stevig in de hand. Ook na meerdere keren gebruikt te hebben, blijft de Bar stevig en heel. Hij is wat zachter van textuur, dat lijkt hem gek genoeg juist zijn stevigheid te geven. Shampoo Bars met een hardere textuur breken wat sneller, is mijn ervaring.

Hoe je een Shampoo Bar gebruikt, hoef ik jullie vast niet meer uit te leggen. Zo wel: lees dan even op de website van Marcel’s Green Soap.

Naast de werkelijk heerlijke geur, vind ik de Shampoo Bar ook heel fijn in gebruik. Hij schuimt goed, maakt mijn haar in twee keer wassen prima schoon en maakt mijn haar niet te warrig met het wassen. Ik gebruik wel een conditioner na het wassen, maar dat doe ik altijd.

De shampoo werkt voor mijn haar uitstekend. Het ziet er gezond en glanzend uit, pluist niet (behalve als het veel regent) en behoudt haar natuurlijk krul. Deze komt in het lijstje Shampoo Bars die ik vaker ga kopen!

Marcel's Green Soap Shampoo Bar

Shampoo Bar Tonka & Muguet

Voor de tweede Shampoo Bar koos ik voor een voor mij nieuwe geur: Tonka & Muguet. En dan eigenlijk vooral vanwege de geur van Tonka: zoet, hij zit een beetje tussen vanille en amandelgeur in. Muguet blijkt een frisse. bloemige geur te zijn en beter bekend te staan als lelietje-van-dalen.

Het ingrediëntenlijstje van deze variant is iets korter dan van de Vanille & Kersenbloesem, maar de samenstelling is veelal hetzelfde.

Ze blijven leuk, de plaatjes en bijbehorende teksten op de verpakkingen. ‘For Marcel, who is going a bit bald, it is already too late but for his daughters with their long locks this shampoo bar is exactly what they need.’

Marcel's Green Soap Shampoo Bar

De Tonka & Muguet is mij iets minder goed bevallen. De werking is nagenoeg hetzelfde, maar ik vind de geur gewoon niet zo lekker. Dat kan natuurlijk gebeuren, en is een kwestie van persoonlijke smaak. Volgende keer bestel ik gewoon twee keer de Vanille & Kersenbloesem. Bijkomend voordeel: je badkamer gaat er ook heerlijk naar ruiken!

Marcel’s Green Soap Shampoo Bar kost € 4,99 en is onder andere verkrijgbaar in de eigen webshop van Marcel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.