Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask

In de Cosmania Beautybox die ik een paar maanden geleden bestelde, zat een (mini) exemplaar van het Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask. Dit was mijn eerste kennismaking met dit merk, maar ik had er al veel goede verhalen over gehoord. In dit artikel vertel ik je alles over dit veelbelovende masker.

Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask

Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask: beloftes

Het Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask is een masker wat de huid hydrateert en revitaliseert, en is uitermate geschikt voor de droge, doffe en/of rijpere huid. Het masker bevat Papaja- en Grapefruit-extracten, die de dode huidcellen losweken, en de huid dus op een heel milde manier exfoliëren. Daarnaast bevat het masker anti-oxidanten en vitamine A en E olie, die ervoor zorgen dat de huid er weer fris en stralend uitziet.

Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask

 

Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask: ingrediënten

Dit is de complete ingrediëntenlijst van het Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask:

Deionized Water (Aqua), Papaya (Carica Papaya) Extract, Lubrajel CG, Polyglycerylmethacrylate (and) Propylene Glycol, Isopropyl Palmitate,Vitamin A&D Oil, Vitamin E Oil, Magnesium Aluminum Silicate, Titanium Dioxide, Oatmeal (Avena Sativa),Isopropyl Alcohol, Grapefruit (Citrus Grandis) Extract, Seamollient (Algae) Extract.

Het masker kan 2 tot 3 keer per week gebruikt worden, het is een intensief werkend makser, maar wel mild voor de huid.

Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask

Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask: gebruik en werking

Je brengt Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask in een dunne laag aan op een gereinigde (uiteraard) huid, daarna laat je het 20 minuten inwerken, en spoelt het vervolgens af met lauwwarm water.

Na het aanbrengen voel ik korte tijd een tintelend, licht prikkend gevoel op mijn huid. Het voelt niet vervelend en kan geen kwaad: het is het inwerken van de werkzame stoffen op mijn huid. Na een minuut of vijf is het tintelende gevoel over. Het masker heeft een aangename, fris-fruitige geur. De textuur is vrij dun, hierdoor is het masker heel zuinig in gebruik.

Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask

Het masker droogt tijdens het inwerken wel iets op, maar wordt niet hard. Na de inwerktijd van 20 minuten laat het zich makkelijk verwijderen (ik gebruik hier meestal een lauwwarm gezichtsdoekje voor, maar je kunt het natuurlijk ook onder de douche afspoelen). Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask is een product waarvan ik direct de werking zie en voel: mijn huid is na gebruik veel zachter en egaler, en voelt heel glad. Ik vind het een erg fijn masker, omdat het op een milde manier zo goed zijn werk doet. Zeker nu ik weer meer tijd binnen doorbreng, merk ik dat mijn huid wat sneller dof neigt te worden. Eén maskertje is dan voldoende om haar er weer frisser en vitaler uit te laten zien.

Bij regelmatig gebruik helpt het Enzyme Revitalizing Mask om mijn huid rustig en vrij van onzuiverheden te worden en te blijven: door dode huidcellen regelmatig te verwijderen, krijgen ze geen kans om op te hopen in de poriën en zo de nodige ellende te veroorzaken.

Het potje wat je hierboven ziet, is een travelsize van 14 ml, ik heb hier wel een keer of 5 à 6 mee kunnen doen. De Fullsize versie van het Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask bevat 59 ml en kost 26 euro. De producten van Mario Badescu zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Cosmania.

Neem jij regelmatig een maskertje om je huid op te peppen?

6 Comments on Mario Badescu Enzyme Revitalizing Mask

 1. Mieke
  8 november 2014 at 19:33 (8 jaren ago)

  Klinkt goed! Ik heb ‘m ook nog liggen…

  Beantwoorden
 2. Annette
  8 november 2014 at 18:16 (8 jaren ago)

  Ik ben hem nu ook aan het testen. Hij is fijn inderdaad

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  8 november 2014 at 10:23 (8 jaren ago)

  Ik ken dit merk helemaal niet!
  Het klinkt zo goed.
  Lijkt me fijn om de dag mee te beginnen.

  Prachtige dag Xoxo

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  8 november 2014 at 09:44 (8 jaren ago)

  Het klinkt goed, ik gebruik wekeljks maskers voor mijn huid van verschillende merken en verschillende werkingen.

  Beantwoorden
 5. Mireille
  8 november 2014 at 08:18 (8 jaren ago)

  Lijkt een beetje op het Illuminating Masque van Cenzaa.
  Qua werking en aanvoelen denk ik.

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2014 at 08:32 (8 jaren ago)

   Daar is het inderdaad heel goed mee te vergelijken!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.