Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel (non-oily)

Met de aankoop van de Cosmania Beautybox maakte ik voor het eerst kennis met het merk Mario Badescu, er zat een heel fijn gezichtsmasker in, waar ik binnenkort nog wat meer over zal vertellen. Al vrij snel daarna deed ik een kleine bestelling bij Cosmania, waarbij ik wat meer producten van dit mooie merk bestelde. Als eerste laat ik vandaag de Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel aan je zien.

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel (non-oily)

Mario Badescu is een in Roemenië geboren dermatoloog met een gedurfde visie. Hij is zowel cosmetisch chemicus als schoonheidsspecialist en heeft een heel unieke kijk op huidverzorging. Hij laat zich inspireren door zowel de chemische werking en complexiteit van de huid, als het verlangen, de tevredenheid en het zelfvertrouwen dat een gezonde, pure en stralende huid iemand kan geven.

Het merk biedt effectieve kwaliteitsproducten tegen zeer toegankelijke prijzen. Ze vinden dat iedereen recht heeft op goede huidverzorging! De eenvoudige no-nonsens verpakkingen liggen helemaal in deze lijn: slechts de inhoud telt.

(bron: cosmania.nl)

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel: ingrediënten

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel bevat de volgende ingrediënten: water, vaseline, glycerine, minerale olie, Ogentroost-extract en Diazolidinyl Urea, een in water oplosbaar conserveringsmiddel. Zowel vaseline als glycerine hebben een verzachtende werking op de huid, Ogentroost-extract verzacht, verzorgt en verfrist de ogen. Minerale olie zorgt ervoor dat de remover prettig en zacht aanvoelt op de huid. Normaal gesproken probeer ik het op mijn gezicht zoveel mogelijk te vermijden, omdat mijn huid er slecht op reageert in de vorm van puistjes. In dit geval spoel ik het product meteen weer van mijn gezicht, en heb ik er dus geen moeite mee.

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel zit in een eenvoudig flesje met een al even zo eenvoudige, maar doeltreffende doseerdop. Het flesje heeft een inhoud van 59 ml, dit lijkt weinig maar in de praktijk blijk ik gewoon hartstikke lang met het flesje te doen (nu een kleine 2 maanden, het flesje is nu voor driekwart leeg).

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel: textuur en werking

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel heeft een dikkere textuur dan ik van oogmake-up removers gewend ben, en doet romig en vet aan (hoezo: non-oily?). De gebruiksaanwijzing adviseert om de gel rechtstreeks met je vingertoppen aan te brengen boven en onder het oog, maar ik vind het prettiger om de gel eerst op een wattenschijfje aan te brengen (zo adviseert Cosmania het ook, zag ik op de website).

Bij gebruik blijkt dat de vet uitziende gel helemaal niet vet is. Althans: hij voelt een beetje vet aan bij het verwijderen van mijn oogmake-up, waardoor dit heel eenvoudig en zonder boenen gaat. Maar met het verwijderen van de Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel is tevens alle vettigheid verdwenen: geen vet of olie-achtig laagje wat achterblijft onder (of in) mijn ogen. Ik heb de proef op de som genomen en inderdaad: ik kan daarna gewoon weer nieuwe oogmake-up aanbrengen, zonder problemen. Daarmee is deze Eye Make-up Remover Gel dus ook ideaal om kleine foutjes in je net aangebrachte oogmake-up te corrigeren!

Hoewel de dikkere textuur in het begin even wennen was, vind ik Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel een heel prettige, zachte oogmake-up remover. Hij verwijdert zelfs waterproof mascara zonder veel boenwerk, en irriteert de tere huid rond mijn ogen niet, ze voelt na het reinigen verzorgd en zacht. Het grootste pluspunt vind ik het feit dat ik na gebruik van deze Eye Make-up Remover Gel direct weer nieuwe make-up kan aanbrengen.

Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel is exclusief verkrijgbaar bij Cosmania (zowel in de webshop als in de winkel in Amsterdam), een flesje van 59 ml kost 8 euro.

5 Comments on Mario Badescu Eye Make-up Remover Gel (non-oily)

 1. Mieke
  24 oktober 2014 at 08:52 (8 jaren ago)

  Ik hou van dit merk! Klinkt best interessant, deze remover! Fijne review!

  Beantwoorden
 2. Wojis
  23 oktober 2014 at 20:37 (8 jaren ago)

  Sweet, mooi merk, voelt zo zacht op de huid.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  23 oktober 2014 at 07:37 (8 jaren ago)

  Ik ken dit helemaal niet.
  Het klinkt heel goed ;-)!

  Mooie dag Xoxo

  Beantwoorden
 4. Bianca
  23 oktober 2014 at 07:26 (8 jaren ago)

  Mario Badescu vind ik een heel fijn merk dit product ken ik er nog niet van, maar klinkt ook weer goed x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.