Mario Badescu Strawberry Face Scrub

Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat het belangrijk is dat je je huid regelmatig scrubt. Dit doe je om de huid van dode huidcellen te ontdoen, die je huid een vale teint kunnen geven, en die je poriën kunnen verstoppen, waardoor puistjes en meeëters kunnen ontstaan. Vooral dat laatste is bij mij heel herkenbaar: als ik een week mijn gezicht niet gescrubt heb (vanwege “geen tijd” of geen zin, wat beiden onzin is, want scrubben neemt niet zoveel meer tijd in beslag dan de normale reiniging van je huid), merk ik dat meteen aan mijn huid, ik krijg meer meeëters en mijn huid ziet er gewoon minder egaal uit. Vooral met de huidige kou kan een ‘korrel-scrub’ al snel te veel zijn voor je huid. Ik ontdekte een heel fijne scrub die je huid op een zachte manier ontdoet van dode huidcellen: Mario Badescu Strawberry Face Scrub. Ik laat hem natuurlijk aan je zien!

Mario Badescu Strawberry Face Scrub

Mario Badescu Strawberry Face Scrub

Mario Badescu Strawberry Face Scrub: ingrediënten

Mario Badescu Strawberry Face Scrub is een zogenaamde enzym-scrub, die niet schuurt, maar fruitzuren (AHA’s) bevat. Deze AHA’s versnellen de natuurlijke huidvernieuwing, waardoor dode huidcellen sneller en makkelijker verwijderd worden. Hierdoor ziet je huid er weer stralend uit en krijgen puistjes en meeëters minder kans.

Mario Badescu Strawberry Face Scrub

Mario Badescu Strawberry Face Scrub is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid. Deze scrub heeft als voordeel ten opzichte van een korrel-scrub dat laatstgenoemde de huid nog weleens kan irriteren als de korreltjes te scherp zijn.

Het belangrijkste ingrediënt van de Mario Badescu Strawberry Face Scrub is aardbei-extract en aardbei-zaadjes. Aardbei-extract is rijk aan polyfenolen, dit zijn sterke anti-oxidanten die een kalmerende werking op de huid hebben en helpen de poriën minder zichtbaar te maken.

Mario Badescu Strawberry Face Scrub

Mario Badescu Strawberry Face Scrub: textuur en werking

Toen ik de pot Mario Badescu Strawberry Face Scrub de eerste keer open deed, moest ik direct denken aan een lekkere, smeuïge aardbeienkwark. De geur is, hoewel onmiskenbaar die van aardbeien, heel subtiel en zacht. Ja hoor, hier kan ik wel aan wennen!

Mario Badescu Strawberry Face Scrub

Je gebruikt Mario Badescu Strawberry Face Scrub zoals iedere andere scrub: je brengt de crème aan op je vochtige huid en masseert deze vervolgens lekker in. De eerste keer dat ik de scrub gebruikte, dacht ik in eerste instantie dat de scrub niet veel deed. Behalve een licht tintelend gevoel, voelde ik eigenlijk niets. De aardbei-zaadjes die je ziet, zijn zo zacht, dat het effect daarvan nauwelijks voelbaar is.

Mario Badescu Strawberry Face Scrub

Maar dan: het after-gevoel! Na het inmasseren spoel je Mario Badescu Strawberry Face Scrub af met lauwwarm water, en wat dan overblijft is een heerlijk zachte, gladde huid. Doordat de scrub zo mild is, kan ik deze ook gerust ’s ochtends onder de douche gebruiken, mijn huid is niet rood of vurig nadien.

Je kunt de scrub 2 tot 3 keer per week gebruiken. Voor een extra gladde, schone huid kun je de scrub ook een paar minuutjes laten inwerken, als een masker zeg maar. Dit doe ik echter niet vaker dan eens per week, omdat mijn huid hierbij wel iets meer tintelt dan wanneer ik hem gewoon als scrub gebruik.

Mario Badescu Strawberry Face Scrub (€ 19,00/118 ml) is in Nederland verkrijgbaar bij Cosmania.

Gebruik jij weleens een gezichtsscrub op basis van fruitzuren?

3 Comments on Mario Badescu Strawberry Face Scrub

 1. Annette
  4 december 2014 at 20:34 (8 jaren ago)

  klinkt heerlijk 😉 en ziet er ook heerlijk uit. Snap dat je hier wel een hapje van had willen nemen.

  Beantwoorden
 2. Renée
  4 december 2014 at 17:55 (8 jaren ago)

  Je zou hem bijna willen opeten, zo lekker ziet ie eruit!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  4 december 2014 at 07:52 (8 jaren ago)

  Dat lijkt me heerlijk ruiken!
  Ik kijk graag rond in de shop die zowel fashion, accesoires en beautyproducten verkoop maar ook make-up etc….
  Dus zal ik snel eens gaan kijken naar deze scrub voor het gezicht.
  Het is zo fijn om de huid van het gezicht te ontdoen van al die viezigheid die men krijgt van luchtvervuiling van fabrieken en uitlaatgassen etc..
  Een schone en frisse huid is wat ik graag wil ook goed hydraterend, soepel en zacht.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.