Marokkaanse geurblokjes ♥

Marokkaanse geurblokjes: ik had er al regelmatig over gehoord. Maar ik kon ze steeds maar niet vinden in een winkel. Tot ik ontdekte dat ‘onze eigen’ Binnie, van SoMuch, ze verkoopt. En toen vergat ik ze vervolgens steeds mee te bestellen, hahaha! Dus het duurde even voor ik de geurblokjes zelf kon ervaren, maar het is me uiteindelijk gelukt hoor! En oh, wat zijn ze heerlijk ♥ Ik vertel jullie er wat meer over!

Marokkaanse geurblokjes

Marokkaanse geurblokjes

Marokkaanse geurblokjes bestaan onder andere uit natuurlijke barnsteenhars en essentiële oliën. Ze worden in Marokko met de hand gemaakt, en hoewel ze ook wel Amberblokjes genoemd worden, zijn ze verkrijgbaar in verschillende heerlijke geuren. Eén ding hebben de geuren allemaal gemeen: ze zijn warm, zacht, een tikkeltje magisch en sensueel. Ik bestelde bij Binnie drie Amberblokjes, en kreeg er drie andere geuren bij ♥

Marokkaanse geurblokjes

Hoe gebruik je Marokkaanse geurblokjes?

Marokkaanse geurblokjes zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. Op een schaaltje of in een organza zakje zoals op de foto kun je ze in iedere ruimte in huis gebruiken. Let er hierbij wel op dat het blokje vlekken kan geven op bijvoorbeeld je houten meubels. En dat ze smelten als ze (te) warm worden. Gebruik dus altijd een schaaltje of bakje om het blokje op te leggen, en leg ze bijvoorbeeld niet in de zon of te dicht bij de verwarming. Tenzij je juist wil dat het blokje smelt, om het sterker te laten geuren. Ik gebruik zelf de kleine schaaltjes van Rice, zoals hieronder op de foto.

Ik heb momenteel een geurblokje in de woonkamer, in de keuken, op het toilet, in mijn jurkjeskast en op mijn slaapkamer. Het leuke is, dat als je verschillende geuren blokjes in verschillende ruimtes in huis gebruikt, de geuren veel langer waarneembaar blijven. Je neus raakt namelijk op een gegeven moment gewend aan één geur, maar doordat ik steeds een andere geur tegenkom, blijven ze veel meer aanwezig.

in principe gaat de geur van de Marokkaanse geurblokjes ongeveer een jaar mee. Mocht de geur nou op een gegeven moment toch wat minder worden, dan kun je een beetje van het blokje schrapen of raspen. Op die manier komt er weer ‘verse’ hars, en dus verse geur tevoorschijn. Het schraapsel kun je overigens hergebruiken: doe het in de stofzuiger(zak), of in een geurbrander. Je zult zien dat het dan weer sterker gaat ruiken.

Wist je dat je de Marokkaanse geurblokjes ook als solid parfum kunt gebruiken? Wrijf het blokje over bijvoorbeeld je pols, door de warmte van je huid smelt het een beetje en wordt de geur op je huid gebracht ♥

Diverse geuren

Op de foto’s hierboven zie je het originele Amberblokje, dit heeft de heerlijk warme, zoete, sensuele, typische geur van Amber ♥ Amber is één van mijn favoriete geurnoten, ik houd nu eenmaal van warm en zoet.

Marokkaanse geurblokjes

Het gele geurblokje heeft een vanillegeur. En dan geen ‘gewone’ vanillegeur, ook deze is heel warm en romig. Ik vind dit een perfecte geur voor als je de geur van Amber iets te heftig vindt. Deze geur is wat minder ‘complex’, het is gewoon een hele fijne geur op de achtergrond.

Marokkaanse geurblokjes

Patchouli, nog een favoriet

Patchouli is ook een favoriete geur van mij. Het is een kruidige, houtachtige, ook wel aardse geur die veel gebruikt wordt in parfums. Ik vind ook dit een warme geur, die door het kruidige toch weer heel anders is dan de eerste twee geurblokjes. Deze heb ik in de keuken liggen, daar past hij perfect vind ik. De geurblokjes zijn niet te overheersend, waardoor je ze ook in een ruimte als je keuken prima kunt gebruiken.

Romige rozen ♥

Het roze blokje heeft de naam Pink Roses. Al voor ik de geuromschrijving las, rook ik iets romigs, iets warms naast de rozengeur. Het is geen rozengeur zoals bijvoorbeeld potpourri. Het warme, zoete in de geur blijkt afkomstig van witte musk. Hoewel ik normaal gesproken niet zo’n fan ben van rozengeur (behalve van echte rozen ♥), vind ik deze écht heel lekker. Ik heb dit blokje in een organza zakje aan mijn slaapkamerdeur gehangen. Dat vond ik wel een mooie ruimte voor deze tikje romantische geur.

Naast de bovengenoemde geuren zijn er ook nog de blokjes Jasmijn en Black Amber. Niet alle geuren staan op de website van SoMuch, maar ze zijn wel in de winkel verkrijgbaar. Wil je een geur bestellen die niet online staat, stuur Binnie dan even een berichtje via Whatsapp (het telefoonnummer staat op de website).

De Marokkaanse geurblokjes kosten € 6,25 per stuk, je vindt ze hier op de website van SoMuch.

5 Comments on Marokkaanse geurblokjes ♥

 1. Paola
  26 januari 2022 at 21:10 (5 maanden ago)

  Ik gebruik ze ook jaren. Heerlijk vind ik ze !!

  Beantwoorden
 2. Karin Bodt
  26 januari 2022 at 18:51 (5 maanden ago)

  Ik koop ze al jaren bij Diezijner. Ik doe rasp van het blokje in een organza zakje en hang die aan de hangertjes in de kast. Heerlijk..wel altijd de originele amberblokjes.

  Beantwoorden
 3. Debbie
  26 januari 2022 at 18:27 (5 maanden ago)

  Klopt het dat er op de site maar 3 geuren staan?

  Beantwoorden
  • Natasja
   26 januari 2022 at 18:43 (5 maanden ago)

   Klopt, zie ook mijn laatste alinea 😉 Het beste kun je Binnie even een berichtje sturen via whatsapp (telefoonnummer staat op de website).

   Beantwoorden
 4. Ria
  26 januari 2022 at 17:47 (5 maanden ago)

  Leerde ze kennen via Jacqueline (zat eentje bij een jurk die,ik van haar over nam), weken heb ik genoten van de heerlijke geur van de amberblokjes die ik ondertussen bijbestelde bij Binnie. Ben nu tijdelijk verhuisd en ruik ze niet meer… tijd voor een andere geur misschien

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.