Mastic Spa Foot Cream

Zeg eens eerlijk: verzorg jij je voeten iedere dag? De huid van ons gezicht en lichaam geven we dan wel iedere dag de verzorging die ze nodig heeft. Maar onze voeten worden vaak vergeten, en dat terwijl ze het misschien wel het zwaarst hebben 😉 Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet 100% consequent ben in de verzorging van mijn voeten. Maar als ik dan na een tijdje geen voetcrème gebruikt te hebben, weer begin met smeren, ontdek ik weer wat het voor resultaat geeft. Zo ook met Mastic Spa Foot Cream, die ik de afgelopen zomermaanden getest heb. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

Mastic Spa Foot CreamMastic Spa Foot Cream

Het is eigenlijk een beetje gek dat ik (net als veel mensen) de verzorging van mijn voeten vaak een beetje vergeet. Ik gebruik iedere dag een gezichtscrème, en een verzorgende crème of olie voor mijn lichaam. Dat is voor mij de normaalste zaak van de wereld. En als ik mijn voeten verwen met een verzorgende crème, voelt dat als een beetje luxe. Gek dan toch dat ik dat niet iedere dag van het jaar doe?

Zeker sinds ik weer meer wandel, merk ik wel dat dat zijn weerslag heeft op mijn voeten. Meer eelt, vaker last van branderige en vermoeide voeten, je kent het vast wel. Niet zo gek natuurlijk, want onze voeten verzetten echt bergen werk op een dag. Verzorging ervan zou dus eigenlijk gewoon dagelijkse kost moeten zijn, net als de verzorging van de huid van mijn gezicht en lichaam. Toen ik de pot Mastic Spa Foot Cream ontving, vond ik dat een mooi moment om weer trouw iedere dag te gaan smeren.

Ingrediënten

Mastic Spa Foot Cream bevat een aantal hele mooie, natuurlijke ingrediënten. Masticha olie heeft een antibacteriële werking en is daardoor natuurlijk bij uitstek geschikt voor de verzorging van je voeten. Honing heeft van nature een hydraterende en beschermende werking op de huid, en heeft daarnaast tevens een antibacteriële werking. Verder bevat de crème Sesam olie, Rozemarijn olie, Lavendel olie en Kamille.

Mastic Spa Foot CreamTextuur, geur en werking

Het eerste wat mij opviel toen ik de pot Mastic Spa Foot Cream open draaide, was de heerlijke geur. Het is een kruidige, tikkeltje zoete geur die meteen een ontspannende werking heeft op mijn zintuigen.

Waar de meeste voetcrèmes die ik tot dusver gebruikt heb, vrij dik van textuur zijn, is deze crème dat juist niet. Het is een crème met een vrij lichte textuur, die zich heel makkelijk laat verdelen en inmasseren. Dat betekent dat je niet met glibberige voeten in je sokken en/of schoenen hoeft, en dat is natuurlijk een enorm groot pluspunt! Eigenlijk is de crème na vijf minuten al volledig ingetrokken, en zou ik zelfs gewoon met blote voeten in mijn schoenen kunnen stappen. Ik gebruik de crème ‘s ochtends na het douchen en afdrogen, vóór ik me ga aankleden.

Ondanks de lichte textuur verzorgt Mastic Spa Foot Cream mijn voeten ontzettend goed. Al na een paar dagen voel ik dat de huid van mijn voeten zachter aanvoelt. En ik merk dat ze bij het lopen van lange afstanden minder branderig aanvoelen. Naarmate ik de crème langer gebruik, merk ik dat eelt zich minder snel vormt. En ook dat zorgt er weer voor dat mijn voeten comfortabeler en ‘fitter’ aanvoelen. De bijzonder aangename, kruidige geur zorgt er bovendien voor dat het moment van aanbrengen en inmasseren als een klein spa-momentje voelt.

Mastic Spa Foot CreamMastic Spa Foot Cream kost € 13,50 voor 150 ml. Vanwege de lichte textuur is de crème erg zuinig in gebruik. De Foot Cream is verkrijgbaar in de webshop Mastic Shop. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Mastic Spa Foot Cream

 1. chucky1012
  5 augustus 2019 at 06:50 (2 jaar ago)

  Dit merk ken ik niet.
  Ik kan zoveel voetcreme’s gebru8ken niets werkt.
  Heb zeer droge voeten….

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  3 augustus 2019 at 17:46 (2 jaar ago)

  Ik ga regelmatig naar de pedicure maar de dagelijkse verzorging van m’n voeten schiet er vaak bij in.
  Goede reminder, jouw review 😉

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  2 augustus 2019 at 09:07 (2 jaar ago)

  Ik besteed eigenlijk veel te weinig aandacht aan mijn voeten. Als ik dan dit soort artikeltjes lees, denk ik; oh ja, ik moet ook weer eens lekker scrubben, smeren, nagellak opnieuw doen;-)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.