Mastiha Care diepreinigend gezichtsmasker

Naast een goede dagelijkse gezichtsverzorging probeer ik minstens één keer per week een gezichtsmaskertje te nemen. Vanwege mijn blog wisselen de maskertjes natuurlijk nogal eens, maar meestal kies ik voor een masker wat reinigend én verzorgend is. Het Mastiha Care diepreinigend gezichtsmasker past daar perfect bij, en is precies wat mijn huid nodig heeft. Ik vertel er in dit artikel wat meer over!

Mastiha Care diepreinigend gezichtsmaskerMastiha Care diepreinigend gezichtsmasker

Mastiha is een bijzonder en nog vrij onbekend ingrediënt in cosmetica, ik heb er een tijd geleden al mee kennis gemaakt. Het is een natuurlijke hars, afkomstig van de boom Pistacia Lentiscus variant Chia, welke alleen op het Griekse eiland Chios groeit.

Mastiha heeft anti-oxiderende, anti-bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het draagt bij aan een gezond spijsverteringssysteem en heeft een positieve invloed op de mondhygiëne. Het wordt dan ook op verschillende manieren toegepast: als natuurlijke kauwgom, als specerij in de keuken, in voeding, in haar- en huidverzorging en als natuurlijk gezondheidssupplement. Vanwege de anti-bacteriële en onstekingsremmende eigenschappen van Mastiha was ik erg nieuwsgierig naar de werking van dit gezichtsmasker van Mastiha Care. Mijn huid is 45+ maar wel nog steeds gevoelig voor puistjes en onzuiverheden.

Ingrediënten

Mastiha Care diepreinigend gezichtsmasker bevat naast de Mastiha olie ook natuurlijke Kaolien klei, Jojoba olie en Allantoïne. Het belooft de huid diep te reinigen, overtollige talg te absorberen, de soepelheid van de huid te verbeteren en de huid een frissere teint te geven. Jullie begrijpen vast dat ik het geen straf vond om dit masker te gaan testen 🙂

Mastiha Care diepreinigend gezichtsmaskerHet masker heeft een crème textuur en een typische, groene geur. Ik herken de geur van de andere producten met Mastiha olie die ik eerder gebruikt heb. Het is een geur waar ik in het begin even aan moest wennen, maar inmiddels ben ik hem wel gaan waarderen.

Je brengt het masker aan op een droge, gereinigde huid en laat het vervolgens 10 minuten inwerken. Daarna verwijder je het met lauw water, ik gebruik daarbij een gezichtsdoekje. Vervolgens breng je je gebruikelijke gezichtsverzorging aan.

Werking

Vlak na het aanbrengen voel ik een tintelende, licht prikkende werking. Ik schrik hier inmiddels niet meer van, ik heb dat met meer gezichtsmaskers, vooral als ze diepreinigend zijn. Het is een teken dat het masker zijn werk doet, niets meer en niets minder. Het tintelende gevoel verdwijnt na een paar minuten.

Tijdens de inwerktijd droogt het masker iets op, maar wordt niet keihard zoals sommige kleimaskers doen. Het blijft comfortabel aanvoelen op mijn huid.

Mastiha Care diepreinigend gezichtsmaskerNa 10 minuten verwijder ik het masker met lauw water met behulp van een gezichtsdoekje. Ik gebruik daarna mijn gebruikelijke dag- of nachtcrème (afhankelijk van wanneer ik het masker gebruik).

Mijn huid voelt na gebruik van het masker heerlijk zacht en glad aan, ik voel echt de diepreinigende, maar ook verzorgende werking van het masker. Daarnaast heeft ze een prachtige glow, die zorgt dat ik er frisser en stralender uitzie. Ik vind het Mastiha Care diepreinigend gezichtsmasker echt een aanrader, en een waardevolle aanvulling op mijn gezichtsverzorgingsroutine.

Het Mastiha Care diepreinigend gezichtsmasker kost € 10,50 voor een potje van 40 ml. Ik denk dat je hiermee zo’n 5 à 6 keer een maskertje kunt doen. Een mooie prijs dus, vind ik. Het masker is verkrijgbaar in de webshop van Chios Mastiha. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Mastiha Care diepreinigend gezichtsmasker

 1. Miranda Aerts
  21 juni 2019 at 19:49 (3 jaren ago)

  Mooi product! 🙂

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  21 juni 2019 at 16:27 (3 jaren ago)

  Lijkt me heerlijk, een mooie combinatie van reinigende en verzorgende ingrediënten. Wat een fijn prijsje ook.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.