MastihaCare handcrème: bijzonder en heilzaam uit Griekenland

Ik krijg nogal eens de vraag: ‘waar blijf je steeds je inspiratie vandaan halen?’. Wie een kijkje op mijn eettafel zou nemen, zou het antwoord op die vraag snel weten. Steeds weer blijven er mooie nieuwe producten komen, op het gebied van huidverzorging, parfum en make-up. En soms maak ik ook kennis met een compleet nieuw merk, dan is mijn nieuwsgierigheid nog meer geprikkeld. Het product in dit artikel is hier een heel mooi voorbeeld van. MastihaCare handcrème komt helemaal uit Griekenland, en bevat een heel bijzonder ingrediënt. Lees snel verder voor meer uitleg hierover!

MastihaCare handcrèmeMastihaCare handcrème

Alle producten van het Griekse merk MastihaCare hebben één ingrediënt gemeen, hier is het merk ook naar vernoemd: Mastiha. Mastiha, wat je uitspreekt als ‘Masticha’, is een 100% natuurlijk product. Het is de hars van een boom die alleen op het Griekse eiland Chios groeit. Mastiha wordt geoogst door inkepingen in de boomschors te maken, hierdoor komt de hars vrij in de vorm van ‘tranen’. Dit is goed op te zien op onderstaande foto, die ik van de website van Treez Cozmetics mocht lenen:

Mastiha heeft een antimicrobiële, ontstekingsremmende en genezende werking, en is daardoor uitermate geschikt om in verzorgingsproducten toe te passen. Daarnaast wordt het ook gebruikt in de farmacie, en in voeding.

Ik vind de uitstraling van MastihaCare erg mooi, de verpakkingen doen me aan de producten van Korres denken. En laat beide merken nou ook nog eens uit Griekenland komen.

MastihaCare handcrèmeIngrediënten

Naast Mastiha hars, wat ongeveer halverwege de ingrediëntenlijst staat, bevat MastihaCare handcrème Abrikozenpitolie en Sheaboter als belangrijkste ingrediënten. Dit zijn twee van mijn favoriete ingrediënten in verzorgingsproducten, vanwege hun intens verzorgende, huidverzachtende en -herstellende werking. Verderop staan ook nog Zonnebloemolie en Panthenol, en Rozemarijn-extract. Goed om te weten wiens huid er gevoelig voor is: de handcrème bevat geen parfum, en geen minerale oliën. De producten van MastihaCare zijn vrij van parabenen en worden niet op dieren getest.

MastihaCare handcrèmeTextuur, geur en werking

MastihaCare handcrème heeft een vrij dunne textuur, maar is wel lekker romig. De crème smeert lekker makkelijk uit en trekt ook vlot in, iets wat ik heel belangrijk vind bij een handcrème. Een klein minpuntje vind ik de geur: die is erg ‘groen’, ik vind hem naar boomschors ruiken. Maar dat is in dit geval misschien ook niet zo gek, hihihi! Gelukkig ruik ik de geur alleen bij het aanbrengen; zodra de crème is ingetrokken vervliegt de geur heel snel.

MastihaCare handcrèmeMastihaCare handcrème verzorgt mijn handen uitstekend, en geeft ze de hydratatie en voeding die ze hard nodig hebben. Hoewel we al met één (bloot) been in het voorjaar staan, kan het ‘s ochtends nog best koud zijn. En als ik dan zonder handschoenen met Benthe ga wandelen, zijn dat precies de momenten waardoor mijn handen snel uitdrogen en soms zelfs kloven krijgen. Dat probleem wordt met MastihaCare handcrème snel opgelost, al na een paar keer smeren voelen mijn handen soepeler en verzorgder aan. En zelfs kleine wondjes herstellen sneller naar mijn idee. Ik vind het een bijzonder goede handcrème voor de dagelijkse verzorging van mijn handen, de iets-te-groene-geur neem ik graag op de koop toe.

MastihaCare handcrème (€ 8,25/50 ml) is verkrijgbaar in de webshop van Treez Cosmetics. Behalve de producten van MastihaCare vind je er nog meer mooie, originele (en betaalbare) verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on MastihaCare handcrème: bijzonder en heilzaam uit Griekenland

 1. Natascha
  19 maart 2017 at 09:00 (3 jaar ago)

  Ik zou inderdaad wel eens een kijkje op jouw tafel willen nemen haha. Dit vind ik ook zo leuk aan jouw blog, ik blijf maar mooie, nieuwe merken ontdekken.

  Beantwoorden
 2. Jolanda
  18 maart 2017 at 11:21 (3 jaar ago)

  Ziet er mooi uit. Ik heb ook nog niet zo lang geleden iets met dit ingrediënt getest en dat beviel ook erg goed. Was overigens wel een ander merk

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  18 maart 2017 at 10:49 (3 jaar ago)

  Dit klinkt errug goed! En Griekenland <3 Ja dan wil ik het al hebben haha

  Beantwoorden
 4. Miranda
  18 maart 2017 at 10:33 (3 jaar ago)

  De verpakking is erg mooi en die geur is een mooie visualisatie voor een relaxte boswandeling 🙂
  Wat fijn dat je hier kennis mee mocht maken!

  Beantwoorden
 5. Cindy
  18 maart 2017 at 08:27 (3 jaar ago)

  Wat gek dat ie naar boomschors ruikt hihi. Klinkt erg fijn deze creme!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  18 maart 2017 at 08:19 (3 jaar ago)

  Klinkt erg goed!
  Dit merk ken ik niet.
  Ik ga meteen eens kijken op de website die dit verkoopt.

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. marije
  18 maart 2017 at 07:52 (3 jaar ago)

  Ik vind de geur naar boomschors ruiken .. hahahah .. die vind ik leuk om te lezen.

  Klinkt overigens wel als een fijne creme.

  Beantwoorden
 8. Mireille
  18 maart 2017 at 07:19 (3 jaar ago)

  Dit merk kende ik nog niet. Wat is er toch een hoop moois te verkrijgen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.