Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner

Speciaal voor de erg gevoelige huid ontwikkelde Matis de Réponse Délicate lijn. Onlangs werden aan deze lijn drie nieuwe producten toegevoegd, waaronder de Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner. Een product wat de werking en eigenschappen van een cleanser en een toner combineert, en de huid op een uiterst zachte manier reinigt. Ik vertel je er graag wat meer over!

Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner

Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner

Alle producten uit de Matis Réponse Délicate lijn bevatten een exclusief biotechnologisch complex: Microbiotech. Dit complex zorgt voor de bescherming en biostimulatie van het natuurlijk afweermechanisme en versterkt de huidbarrière. De huid wordt zachter en voelt weer comfortabel aan. De huidflora is weer in balans en de barrièrefunctie is hersteld.

Bij een (over)gevoelige huid kan gebruik van water bij de dagelijkse reiniging vaak al te veel zijn. Dit uit zich in roodheid en een trekkerig of prikkend gevoel na de reiniging. Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner is een reiniger waar geen water aan te pas komt. Op die manier wordt de huid niet belast, en blijft ze ook bij het reinigen comfortabel aanvoelen.

Matis Réponse Délicate SensiMilk TonerIngrediënten

Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner bevat verschillende natuurlijke plantenextracten, waaronder de saffraanbloem. Deze heeft sterk kalmerende, ontspannende en anti-stress eigenschappen. Daarnaast bevat de toner vitamine E en Dimethicone, wat een beschermend laagje op de huid legt en haar beschermt tegen uitdrogen. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van Dimethicone, maar in dit geval kan ik de toepassing wel begrijpen.

Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner Matis Réponse Délicate SensiMilk TonerMatis Réponse Délicate SensiMilk Toner zit in een royale, handige pompflacon.

Matis Réponse Délicate SensiMilk TonerTextuur, geur en werking

Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner heeft een dunne, melkachtige textuur. Deze breng je al masserend aan op het gezicht. De emulsie verwijdert op een heel zachte manier zowel make-up als overige vuildeeltjes van de huid, dit gaat eigenlijk heel makkelijk. Daarna verwijder je de emulsie, samen met het vuil, met een wattenschijfje. Eventueel kun je dit nog een keer herhalen, bijvoorbeeld als je veel make-up draagt. Gebruik van een toner is daarna niet nodig, als laatste breng je je dag- of nachtcrème aan.

Matis Réponse Délicate SensiMilk TonerHoewel ik een beetje huiverig was om mijn gezicht zonder water te reinigen (ik heb zelf geen droge of gevoelige huid), heb ik het natuurlijk wel getest. En ik kan niet anders zeggen dan dat Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner mijn huid uitstekend reinigt. Ik kan dat heel goed merken, want zodra mijn huid niet goed genoeg gereinigd wordt, krijg ik onzuiverheden. En die heb ik niet gehad tijdens het gebruik van dit product. Ik had wel een paar dagen nodig om te wennen aan de nieuwe reinigingsroutine, maar dat zat meer tussen mijn oren 😉 Mijn huid voelt na het reinigen schoon, zacht en lekker fris aan.

De SensiMilk Toner heeft een luxe geur, die kenmerkend is voor de producten van dit merk. Ik vind dit zelf een prettige bijkomstigheid, maar voor een product voor de (over)gevoelige huid is het gebruik van parfum misschien niet heel handig gekozen. Dus als je weet dat je huid gevoelig reageert op parfum in een product, kun je deze wellicht beter overslaan. Maar verder: niets dan lof over dit bijzondere product, ik vind het absoluut een aanrader!

Prijs en verkrijgbaarheid

Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner kost € 33,50. Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt vind je via deze link. De producten zijn ook online te koop via de Nederlandse website. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Matis Réponse Délicate SensiMilk Toner

 1. bychristiana
  24 juli 2018 at 07:44 (7 maanden ago)

  Ik had toen tijdens die kip of kreeft lunch (:-)) van de pr dames begrepen dat je hem er helemaal niet af hoefde te halen, maar dat vond ik al zo raar. Ik bedoel, wáár blijft het vuil dan? Ik verwijder hem dus net als jij ook met een wattenschijfje. Eigenlijk is het dus een soort milk, maar dan een stukje zachter (en luxer;-))

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  22 juli 2018 at 10:57 (7 maanden ago)

  Wat fijn dat het zo goed werkt! Happy sunday 🙂

  Beantwoorden
 3. Marije
  22 juli 2018 at 09:32 (7 maanden ago)

  Oh klinkt heerlijk! Dit had ik echt moeten hebben toen mijn huid een tijd heel erg slecht was.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  22 juli 2018 at 09:02 (7 maanden ago)

  Dit ziet er heel goed uit!
  Nooit geweten dat men bij een gevoelig huid als men dagelijks water gebruikt het al teveel kan zijn.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.