Matis Réponse Jeunesse gezichtsverzorgingslijn

Met de Matis Réponse Jeunesse lijn heeft het Franse merk Matis een serie producten geïntroduceerd voor vrouwen van 25 tot 40 jaar, die hen helpt om op een stralende, mooie manier ouder te worden. Dat klinkt mij als muziek in de oren, ik was dan ook erg nieuwsgierig naar deze producten en kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan toen ik ze een tijdje geleden opgestuurd kreeg. Vandaag vertel ik je mijn bevindingen!

Matis Réponse Jeunesse

Matis Réponse Jeunesse

Geïnspireerd door de medische industrie en de cosmetische wetenschap, met een expertise van ruim 75 jaar, staat het Franse merk Matis vooral bekend om haar zachte, innovatieve texturen en verbluffende resultaten!

Met het uitgebreide assortiment aan thuisverzorgingsproducten, in combinatie met de professionele instituutbehandelingen biedt Matis een oplossing voor ieder huidtype en elke huidconditie.

De voornaamste werkzame stoffen van de producten uit de Matis Réponse Jeunesse lijn zijn Cranberry-extract en Paarse Orchidee. De Cranberry-boom is rijk aan polyphenol, en de cranberry zelf heeft een hoog gehalte aan flavonoïden, waardoor het hoge anti-oxidant eigenschappen heeft die de huid haar jeugdigheid helpen behouden. Extract van de Paarse Orchidee heeft zowel verzachtende als beschermende eigenschappen op de huid, het verbetert de soepelheid van de huid en verzacht fijne lijntjes en rimpels. Een mooi duo, als je het mij vraagt.

Matis Réponse Jeunesse

Matis Réponse Jeunesse Essential Cleansing Foam

De eerste stap in gezichtsverzorging is natuurlijk reiniging. De Essential Cleansing Foam, is zoals de naam al aangeeft, een schuimende reiniger, mijn favoriete soort. Ik verwijder voor het reinigen altijd wel eerst mijn make-up, omdat ik van mening ben dat een reiniger zijn werk veel beter kan doen zonder dat ‘extra laagje’ op mijn huid.

Matis Réponse Jeunesse

De ingrediënten van de Essential Cleansing Foam zien er goed uit. Ik zie geen SLS of SLES, deze kunnen te agressief zijn voor de huid van je gezicht. In plaats daarvan bevat de reiniger Coco Glucoside, dit een schuimvormend middel wat gemaakt wordt van kokosolie en/of tarwekiemolie en suikers. Een stuk milder voor je huid dus!

Matis Réponse Jeunesse

De Cleansing Foam zit in een kunststof flacon met een fijne pomp erop, die de vloeistof direct omzet in schuim. Ik vind het altijd knap, dat zoiets kan!

Matis Réponse Jeunesse

Matis Réponse Jeunesse

De Essential Cleansing Foam is een zacht schuim, wat echter zijn werk prima doet. Mijn huid is wat dat betreft een goede graadmeter: als een product niet voldoende reinigt, krijg ik binnen een week last van puistjes. Daar is in dit geval geen sprake van, mijn huid is en voelt schoon, zacht en verzorgd na het reinigen. Het schuim droogt mijn huid niet uit, en ze voelt niet trekkerig na gebruik. Het enige minpuntje voor een erg gevoelige huid kan de toevoeging van parfum zijn. Die zorgt er wel voor dat de reiniger een heerlijke, luxe geur heeft. Ik vind het een ontzettend fijn product om te gebruiken.

Matis Réponse Jeunesse

Matis Réponse Jeunesse Fundamental Nourishing Serum

Nadat ik mijn huid gereinigd heb (wat ik zowel ’s ochtends als ’s avonds doe), breng ik het Fundamental Nourishing Serum aan, onder mijn dag- en/of nachtverzorging. Dit serum zorgt ervoor dat de droge tot zeer droge huid weer comfortabel aanvoelt, voedt haar en helpt de natuurlijke barrière van de huid te herstellen.

Matis Réponse Jeunesse

Het serum bevat veel mooie, verzorgende ingrediënten waar zowel mijn huid als ik blij van worden. Sheaboter, zonnebloempit-olie, glycerine, rozenwater, illipé-boter en de eerder genoemde cranberry-extract en extract van de paarse orchidee: ik vind het indrukwekkend!

Matis Réponse Jeunesse

Het Fundamental Nourishing Serum zit in een sjiek uitziend pompflaconnetje met 30 ml inhoud, het pompje doseert prettig en nauwkeurig. Omdat je van een serum meestal niet veel nodig hebt, vind ik het fijn als het ook goed te doseren is, zodat je niet meer gebruikt dan je nodig hebt.

Matis Réponse Jeunesse

Matis Réponse Jeunesse

Het serum heeft een lichte, lotion-achtige textuur en trekt goed in mijn huid zonder een vettig laagje achter te laten . Hierdoor is het zowel ’s ochtends als ’s avonds prima te gebruiken. Zeker nu het wat kouder is geworden, vind ik het fijn om ook overdag een serum te gebruiken, om mijn huid wat extra’s te geven. Het Matis Fundamental Nourishing Serum is hier uitstekend geschikt voor, en mijn huid slurpt de fijne ingrediënten met veel liefde op. Het voelt echt als een extra boost voor mijn huid. Ook het serum heeft dezelfde luxe geur als de reiniger, ik vind het heerlijk ruiken!

Matis Réponse Jeunesse

Matis Réponse Jeunesse Climatic Protective Balm

De laatste stap in mijn verzorgingsroutine is de Climatic Protective Balm, deze is vooral bestemd voor de droge huid, of voor in koude weersomstandigheden. Nu is mijn huid niet echt droog te noemen (hooguit een paar plekjes) en extreem koud is het ook nog niet, ik was dus erg benieuwd of de crème niet te verzorgend zou zijn voor mijn huid.

Matis Réponse Jeunesse

Ik val in herhaling, maar ook de ingrediëntenlijst van de Matis Climatis Balm is ontzettend mooi en indrukwekkend. Ook hier zie ik veel verzorgende, mooie ingrediënten. De crème bevat ook dimethicone, maar deze staat ver genoeg in de lijst om de crème met een gerust hart op mijn huid te smeren.

Matis Réponse Jeunesse

Matis Réponse Jeunesse

Als ik de gesealde folie (pluspuntje!) verwijder, zie ik de crème, die er in het potje al erg rijk uitziet. De crème heeft de textuur van een balsem, en voelt daardoor heel rijk en comfortabel aan op de huid. Ook de Climatis crème bevat parfum, en heeft een aangename, luxe aandoende geur. Ik houd er wel van!

Matis Réponse Jeunesse

Matis Réponse Jeunesse

Zoals ik hierboven al vertelde, heeft Climatis een heel volle en rijke textuur. Bij het uitsmeren wordt de textuur van de balsem pas echt goed merkbaar, hij voelt erg fijn en comfortabel aan op mijn huid, zeker nu het wat kouder is. De crème voelt heel vol aan, maar laat zich heel goed verdelen en trekt prima in mijn huid, ik voel geen vervelend laagje op mijn huid. Zelfs onder mijn make-up doet deze rijke crème het prima, en ook gedurende de dag ervaar ik geen nare ‘bijwerkingen’ als een extreem glanzend gezicht of iets dergelijks. Het is gewoon een ontzettend fijne, rijke crème die mijn huid verzorgt, verzacht en voedt zoals je van zo een mooi product mag verwachten. Ik heb de crème een week of zes gebruikt, maar heb hem nu even in de kast gezet voor als het écht koud gaat worden. Dit zou zomaar eens mijn favoriete verzorgingsproduct voor de komende winter kunnen zijn!

De producten van Matis vallen in een duurdere prijsklasse, maar ze zijn hun prijs wat mij betreft meer dan waard. Ze hebben mooie, werkzame ingrediënten, maken hun beloftes waar en doen echt iets voor mijn huid. Het was mijn eerste kennismaking met dit merk, maar ik ben erg onder de indruk!

De producten van Matis zijn verkrijgbaar via diverse schoonheidssalons. Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt, natuurlijk kun je bij de salons ook terecht voor meer informatie over deze en andere productlijnen van dit mooie merk!

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Matis Réponse Jeunesse gezichtsverzorgingslijn

 1. Miranda Aerts
  23 oktober 2015 at 06:59 (7 jaren ago)

  Mooie luxe producten die hun prijs zo te horen zeker waard zijn.

  Beantwoorden
 2. Hennie
  22 oktober 2015 at 07:17 (7 jaren ago)

  Je snapt dat ik hier erg benieuwd naar was.
  Wat een pracht!
  Kan miet wachten om mijn pakketje aan te breken!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.