Matis Réponse Teint BB Cream SPF 15

Al een paar jaar gebruik ik als basis voor mijn dagelijkse make-up een BB cream in plaats van een foundation. Een BB Cream geeft doorgaans een medium dekking, met een mooi natuurlijk resultaat. Zonder er al te ‘make-upperig’ uit te zien. Toen ik onlangs de nieuwe Matis Réponse Teint BB Cream kreeg opgestuurd, was ik dan ook erg benieuwd. Vandaag vertel ik je er meer over!

Matis Réponse Teint BB CreamMatis Réponse Teint BB Cream SPF 15

Matis Réponse Teint BB Cream is een perfect product voor de zomer. Want ook op warme dagen wil je graag een mooie, egale teint, maar geen dikke laag make-up op je gezicht. Deze BB Cream hydrateert, egaliseert, corrigeert, laat de huid stralen en biedt een medium bescherming tegen de zon. Je kunt de BB cream in combinatie met, of in plaats van je dagcrème gebruiken, omdat ze verzorgende ingrediënten bevat. Ik kies er altijd voor om onder de BB cream eerst een dagcrème aan te brengen, maar dat is dus niet noodzakelijk.

Matis Réponse Teint BB CreamIk ontving de kleur Medium, ik vermoed dat er ook een kleur Light is (maar dat weet ik niet zeker).

Matis Réponse Teint BB CreamIngrediënten

Eén van de actieve ingrediënten is Cassia Angustifolia, Sennablad. Deze plant is afkomstig uit India en is het botanische alternatief voor Hyaluronzuur. Het verzacht de gelaatstrekken, vult fijne lijntjes en hydrateert de huid intensief. Een SPF15 zonnefilter beschermt de huid tegen schadelijke UV stralen, en voorkomt beschadiging en veroudering van de huid door de zon.

Matis Réponse Teint BB CreamTextuur en werking

Matis Réponse Teint BB Cream heeft een romige textuur, die inderdaad niet onderdoet voor een dagcrème. Hij laat zich goed verdelen en uitsmeren, en voelt licht maar verzorgend aan op mijn huid. Echt perfect voor de (naar mijn zin) veel te warme zomerdagen die we achter ons hebben.

Matis Réponse Teint BB CreamIk poeder de BB Cream nog wel af met een matterende gezichtspoeder, maar dat doe ik met iedere BB Cream of foundation. De BB Cream blijft gedurende de dag mooi zitten, hij wordt niet vlekkerig of zweterig. Zelfs niet op warme dagen. En dankzij de SPF 15 ben ik op doordeweekse dagen, waarop ik alleen korte wandelingen met Benthe, en een pauzerondje van een half uur doe, prima beschermd tegen de zon. In het weekend, als ik langere wandelingen maak met Benthe, gebruik ik er een dagcrème met een hogere SPF onder.

Matis Réponse Teint BB CreamHet effect

Tijd voor het blote billen-gezicht 😉 Op de foto hierboven draag ik nog geen make-up, alleen een dagcrème. Ik breng altijd eerst een BB cream aan, daarna de rest van mijn make-up:

Matis Réponse Teint BB CreamHier draag ik alleen de Matis Réponse Teint BB Cream. Met mijn inmiddels aardig gekleurde teint kan de kleur Medium goed, straks in het najaar heb ik wel de lichtere variant nodig. Je ziet dat het effect heel natuurlijk is, niet vlekkerig, en vooral niet overdreven make-upperig. Rode vlekjes worden mooi gecamoufleerd, maar je ziet geen echte laag op mijn huid. Perfect voor mij!

Matis Réponse Teint BB CreamEn hier draag ik de rest van mijn make-up. Ik vind het effect écht heel erg mooi en stralend, ik gebruik de Matis Réponse Teint BB Cream momenteel iedere dag.

Matis Réponse Teint BB Cream kost € 46,00. Meer informatie over het product en de verkooppunten vind je op de Nederlandse website van Matis. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Matis Réponse Teint BB Cream SPF 15

 1. Miranda Aerts
  29 juli 2018 at 12:52 (7 maanden ago)

  Wat een mooie natuurlijke teint!
  De swatch leuk wat aan de gekke kant op de foto maar deze kleur matcht echt heel goed bij jou 🙂

  Beantwoorden
  • Miranda Aerts
   29 juli 2018 at 12:53 (7 maanden ago)

   Ik bedoel: leek wat aan de gele kant 😉

   Beantwoorden
 2. Mariet
  29 juli 2018 at 10:39 (7 maanden ago)

  Ja ik gebruik ook altijd BB cream ik ben fan. Deze staat je mooi!

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  29 juli 2018 at 10:34 (7 maanden ago)

  Oeh, toen ik de swatch op je hand zag dacht ik dat hij erg oranje zou zijn, maar net wat je zegt; het effect op je huid is juist heel natuurlijk. Je huid is net even wat mooier, maar eigenlijk zonder dat je kan zien dat je iets op hebt. Daar doen we het voor;-)

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  29 juli 2018 at 09:26 (7 maanden ago)

  Prachtig resultaat!
  Maar dat mag men wel verwachten want dit is niet goedkoop.

  Xoxo

  Beantwoorden
 5. Marije
  29 juli 2018 at 08:03 (7 maanden ago)

  Mooi effect! Ik draag alleen een BB in het najaar en winter, als ik mijn kleurtje kwijt ben

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.