Matrix Total Results Curl Please Shampoo en Conditioner

Sinds ongeveer een half jaar verkoopt mijn kapper de producten van Matrix Total Results. Voorafgaand aan mijn knipbeurten werd mijn haar al regelmatig gewassen met de Shampoo en Conditioner van de Matrix Total Results Curl Please lijn. Laatst besloot ik om deze ook voor thuis eens mee te nemen, om te kijken of deze producten op de langere termijn ook bevielen. Ik vertel er vandaag wat meer over!

Matrix Total Results Curl PleaseMatrix Total Results Curl Please

Iedereen met krullend haar herkent waarschijnlijk wel het grootste probleem hiervan: pluis. Op de dag dat ik het gewassen heb gaat het meestal nog wel, maar de volgende dag ontstaat vaak toch wel wat pluis. Zeker als het ook nog eens regenachtig weer is. Matrix Total Results Curl Please Shampoo en Conditioner beloven krullend en golvend haar niet alleen te reinigen, maar ook te hydrateren. Om zo pluis onder controle te houden en de krullen hun natuurlijke vorm en veerkracht te laten behouden.

Zowel de Shampoo als de Conditioner bevatten onder andere Jojoba olie, een veelgebruikt ingrediënt in haarverzorging. Het geeft het haar glans en verzorgt het intensief.

Verder bevat de Shampoo Tarweproteïne, ook dit is een ingrediënt wat ik vaker terug zie bij haarverzorging. Vanwege de SLS en parfum, die beiden vrij hoog bovenin de ingrediëntenlijst staan, is de shampoo niet erg geschikt voor een gevoelige hoofdhuid. Ik heb met beide ingrediënten geen problemen, en mijn hoofdhuid ook niet 😉

Matrix Total Results Curl PleaseBeide flacons hebben een handige klikdop, die onder de douche met natte handen heel makkelijk te openen en te sluiten is.

De shampoo heeft een vrij dunne textuur. Mijn kapster had mij al verteld dat hij heel zuinig in gebruik is, en dat is inderdaad zo. Per keer heb ik echt maar een beetje nodig, en gezien mijn dikke bos haar zegt dat wel iets. Ik was mijn haar altijd twee keer: de eerste keer om de stylingproducten uit mijn haar te wassen, de tweede keer om mijn haar echt te reinigen. Deze Matrix Total Results Curl Please Shampoo vormt hierop geen uitzondering. Beide producten hebben een erg lekkere, beetje zoete geur die gelukkig niet al te overheersend is (vind ik). Het is een typische ‘kappersgeur’, ik houd er wel van! De Shampoo reinigt mijn haar uitstekend in twee keer wassen. Het voelt na het wassen soepel, verzorgd en schoon aan.

Matrix Total Results Curl PleaseMatrix Total Results Curl Please Conditioner

Na het wassen van mijn haar gebruik ik altijd een conditioner of haarmasker. Dit heeft mijn haar echt nodig, anders is het te droog, en pluist het ook weer sneller. Het liefst gebruik ik shampoo en conditioner van hetzelfde merk en uit dezelfde productlijn. Maar dat kan ook te maken hebben met mijn tikje autistische geest 😉

Ook de Conditioner bevat Jojoba Olie en Tarwe proteïne. Daarnaast bevat de conditioner dimethicone, een vorm van siliconen die bij gebruik in het haar nogal eens voor een verzwarend laagje kan zorgen. Omdat deze Conditioner niet echt hoeft in te trekken, durfde ik het wel aan om hem te gebruiken.

Matrix Total Results Curl PleaseDe Conditioner heeft een vrij dikke textuur, die zich echter uitstekend laat verdelen en inmasseren in mijn haar. Ook hier valt de lekkere geur weer direct op. De geur blijft na het uitspoelen licht aanwezig in mijn haar. Je brengt de Conditioner aan op het gewassen haar, masseert hem door het haar en spoelt hem vrijwel direct weer uit.

Hoe bevallen de producten mij?

Matrix Total Results Curl Please Shampoo en Conditioner bevielen mij in eerste instantie erg goed. Mijn haar voelde na het afdrogen en stylen zacht en verzorgd aan, maar niet té zacht of glad. Het liet zich goed stylen en bleef goed in model. Ik merkte duidelijk dat het minder pluisde, en daar was ik heel erg blij mee. Toen ik een paar maanden geleden echter highlights en lowlights in mijn haar had laten zetten, werd mijn haar beduidend droger. De shampoo werkte nog steeds goed, maar de conditioner gaf mijn haar niet meer voldoende verzorging, waardoor het droog werd en behoorlijk ging pluizen. Sindsdien gebruik ik de conditioner van een ander merk, de shampoo gebruik ik nog wel steeds naar volle tevredenheid.

Ik koop mijn Matrix producten bij mijn kapper, online zijn ze onder andere bij Kapperskorting verkrijgbaar. De shampoo kost hier € 6,27 (300 ml), de conditioner kost € 7,10 voor 300 ml.

2 Comments on Matrix Total Results Curl Please Shampoo en Conditioner

 1. chucky1012
  13 september 2019 at 11:14 (11 maanden ago)

  Jeetje wat een pech.
  De highlights staan jij prachtig….

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  13 september 2019 at 09:55 (11 maanden ago)

  Ah, jammer is dat he, wanneer je highlights laat zetten? Ik heb het ook een hele tijd gedaan, maar mijn haar werd er ZO droog van dat ik er op een gegeven moment helemaal mee gestopt ben. Ik vond dat echt jammer, want het gaf wel een heel mooi effect aan het haar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.