Maybelline The Nudes oogschaduwpalette

Nu de Nude oogschaduwpaletten nog altijd aan populariteit winnen, zie je ze ook bij de drogisterijmerken steeds meer verschijnen. Onlangs verscheen het Maybelline The Nudes oogschaduwpalette, die ik alweer een tijdje in mijn bezit heb en vandaag graag van dichtbij aan je laat zien!

Maybelline The Nudes

Maybelline The Nudes oogschaduwpalette

Het Maybelline The Nudes palette wat je hier op de foto’s ziet, is een Limited Edition, ontworpen door niemand minder dan Danie Bles. Deze is inmiddels volgens mij niet meer verkrijgbaar, de gewone versie zit in een kunststof zwart doosje, zonder de print op het transparante deksel.

Maybelline The Nudes

Op de achterkant van het Maybelline The Nudes palette staan voorbeelden hoe je de kleuren kunt combineren: per vier, per drie, of in duo’s. Maar natuurlijk kun je ook gewoon je eigen combinaties kiezen, voorbeelden als deze dienen slechts ter inspiratie. Ik vind ze wel handig op dagen dat ik geen tijd of zin heb om lang na te denken over mijn make-up, ik vind het dan makkelijk om een ‘voorgeschreven’ how-to te kiezen.

Maybelline The Nudes

Het doosje ziet er vrij eenvoudig uit. Er zit geen spiegel in het deksel, deze is gewoon transparant. De applicator die erbij zit, had van mij geskipped mogen worden, ik vind het er sowieso gek en slordig uit zien dat de applicator niet mooi in het richeltje past, maar een stuk kleiner is. Maar dat valt waarschijnlijk alleen de neuroten zoals ik op, hihihi!

Maybelline The Nudes

Het palette heeft een hele mooi verdeling van lichte en donkere kleuren, matte, satijnglanzende en shimmery kleuren. Eigenlijk wel zoals de meeste nude oogschaduwpalettes zijn opgebouwd. Hieronder laat ik de kleuren per vier aan je zien, met de swatches daaronder:

Maybelline The Nudes

Maybelline The Nudes

De eerste vier swatches zien er prima uit. De lichtste kleur is een hele mooie lichte highlighter met gouden glans. Daarnaast een lichtbruine kleur met satijn glans. Links onder vind ik één van de mooiste kleuren uit het pallet, met een uitstekende pigmentatie. Daarnaast een medium bruine kleur, ook met satijn glans.

Maybelline The Nudes

Maybelline The Nudes

Dan komen qua pigmentatie de toppers uit het palette. De lichte kleur valt nogal weg tegen mijn huid, maar is wel goed gepigmenteerd. Daarnaast zie je drie kleuren met een prachtige, opvallende glans. Deze kleuren voelen wel een beetje ‘sticky’ aan bij het aanbrengen, en blenden ook niet zo makkelijk als de andere kleuren. Maar met een beetje geduld geven ze wel een mooi resultaat!

Maybelline The nudes

Maybelline The Nudes

De linker kleur hierboven heeft de slechtste pigmentatie. Het is een matte, licht taupe kleur die ook wat poederig is bij het aanbrengen. Daarnaast een taupe-grijze kleur met een mooie satijn glans, dan een beige highlighter met een koele glans, en een zwarte oogschaduw die zo goed gepigmenteerd is, dat je hem ook prima als eyeliner kunt gebruiken.

Over het algemeen ben ik meer dan tevreden over het Maybelline The Nudes palette. De kleuren hebben (op een enkele kleur na) een goede pigmentatie, hebben een fijne textuur en ook de houdbaarheid is gewoon prima, ze houden het met gemak een hele (werk)dag vol.

Maybelline The Nudes

Maybelline The Nudes

Ik heb dit keer gekozen voor een echte nude-nude look met het Maybelline The Nudes palette. In de binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw heb ik de kleur linksboven gebruikt, ik vind dit echt een prachtige highlighter. Daarna bracht ik over het gehele ooglid en in de crease de kleur linksonder aan, dit vind ik een heel mooie basiskleur. Daarna gebruikte ik in de buitenste ooghoek de derde kleur van rechts van de onderste rij, deze geeft de look wat meer diepte en pit. Goed blenden is bij deze kleur wel belangrijk, ik gebruik daarvoor mijn Zoeva Eye Finish Brush. Omdat het mijn vrije dag was en Benthe en ik een wandeldate hadden, gebruikte ik dit keer geen felle lipstick maar een mooie lipgloss van Bobbi Brown, de kleur Sunset.

Jullie hebben vast al gehoord dat er vandaag, morgen en overmorgen een geweldige make-up actie is bij Kruidvat: 1+1 gratis op het hele make-up assortiment! En dat is volgens mij een hele mooie gelegenheid om dit Maybelline The Nudes oogschaduwpalette (€ 15,99) te kopen, ik vind het een aanrader!

3 Comments on Maybelline The Nudes oogschaduwpalette

 1. Mariëlle
  24 juli 2015 at 14:38 (7 jaren ago)

  Leuk dat je hem hebt kunnen plaatsen tijdens de actie! 🙂 Het is zeker een mooi palette!

  Beantwoorden
 2. Manon
  24 juli 2015 at 09:43 (7 jaren ago)

  Wat een mooie palette is dit!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.