Melkmeisje Douche Foam: weelderig doucheplezier

Vandaag laat ik jullie een spiksplinternieuw douche-product zien: Melkmeisje Douche Foam. Het was voor mij voor het eerst in járen dat ik een douche-product van Melkmeisje gebruik, achteraf snap ik niet goed waarom. Dit merk, wat al sinds 1879 bestaat en waardoor ik het idee had dat het een beetje ‘ouderwets’ was, blijkt enorm bij de tijd te zijn, en introduceerde onlangs dit nieuwe product wat helemaal aansluit bij de laatste trends op douche-gebied. Laat ik je er snel wat meer over vertellen!

Melkmeisje Douche Foam

Melkmeisje Douche Foam

Melkmeisje Douche Foam Magnolia & Sandelhout en Waterlelie & Zeemineralen

Melkmeisje is van Nederlandse bodem en bestaat al sinds 1879. Generaties hebben zich ermee gewassen en nog steeds staan de producten van Melkmeisje bij een groot publiek in de badkamer en keuken. Natuurlijk is Melkmeisje met haar tijd mee gegaan. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid met bad- en douchecrèmes, bodylotion en crème zeep. In de afgelopen jaren zijn zowel het uiterlijk als de receptuur verbeterd.

Eigenlijk heel indrukwekkend, dat een merk zich al zo lang staande houdt in een markt die zeker de laatste 10 jaar explosief gegroeid is. Ook met de nieuwe Douche Foam laat Melkmeisje zien dat ze de concurrentie met andere merken nog steeds aandurven en -kunnen.

Melkmeisje Douche Foam

Melkmeisje Douche Foam

Net als alle andere producten van Melkmeisje zijn de Douche Foams huidvriendelijk, vochtregulerend, dermatologisch getest, vrij van kleurstoffen en volledig vrij van parabenen. De Douche Foam is verrijkt met melkproteïnen en bevat daarnaast milde ingrediënten voor een zachte verzorging van de huid, ook tijdens het douchen.

Melkmeisje Douche Foam

Melkmeisje Douche Foam

Melkmeisje Douche Foam: Verfrissend en Verzorgend

Melkmeisje Douche Foam is er in twee varianten: Magnolia & Sandelhout is een zachte, bloemige geur. Waterlelie & Zeemineralen is ook zacht van geur, maar dan met een licht frisse touch. Ik kan eigenlijk niet kiezen welke geur ik het lekkerst vind, ik gebruik de Douche Foams dan ook allebei met even veel plezier.

Melkmeisje Douche Foam

Melkmeisje Douche Foam: gebruik en werking

Je gebruikt Melkmeisje Douche Foam op een vochtige huid, onder de douche (duh…). Je kunt de kraan even uitzetten terwijl je het schuim over je huid masseert, daarmee voorkom je dat het meteen weer van je huid spoelt (al is het een lekker steady schuim wat dat betreft, het laat zich niet zomaar kisten). Het schuim heeft een licht verzorgende werking, na het douchen voelt mijn huid niet trekkerig aan, maar gewoon zacht en verzorgd. De geur blijft helaas niet zo lang hangen op de huid, ik pleit dan ook voor een bodylotion (of -olie! <3) in dezelfde geurcombinaties om ook na het douchen te kunnen genieten van de heerlijk zachte geuren.

Melkmeisje Douche Foam

Melkmeisje Douche Foam

Melkmeisje Douche Foam

Dan het belangrijkste van een Douche Foam: Het Schuim. Vele merken zijn het Melkmeisje al voorgegaan met een soortgelijk douche product, maar dat bleek het dan uiteindelijk toch niet te zijn: slap schuim, schuim wat de huid uitdroogt, schuim wat al snel neerslaat op de huid…

Van dit alles is bij Melkmeisje Douche Foam geen enkele sprake. Serieus, dit is het meest rijke, weldadig en luxe schuim wat ik ooit op mijn huid gevoeld heb. Ja, zelfs de Shower Foam van Rituals moet het qua schuimability afleggen tegen deze concurrent. Zodra het in aanraking komt met de vochtige huid, verandert de gel-achtige substantie in een wolk van schuim. Ook bij het inmasseren op de huid blijft het schuim stevig en heerlijk zacht, het voelt letterlijk als zijde op mijn huid. Wat een fantastisch douche-product!

Melkmeisje Douche Foam kost € 3,49 (200 ml) en is verkrijgbaar bij supermarkt en drogist. Heb je het al op je boodschappenbriefje genoteerd? 😉

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

7 Comments on Melkmeisje Douche Foam: weelderig doucheplezier

 1. T.Huisman
  25 november 2015 at 15:12 (7 jaren ago)

  Ik had ook een douchefoam van de Iuinen van eigen merk maar dat schuim sloeg al snel neer op de huid. Deze niet. Een hele schuimbol komt vrij. Zuinig in gebruik en ruikt fris en voelt niet trekkerig aan. Een ware sensatie. Ik zal het eens uitproberen want ik ben wel zeer nieuwsgierig.

  Beantwoorden
 2. me
  6 juni 2014 at 00:27 (8 jaren ago)

  Deze week bij de Trekpleister in de aanbieding, blijkt de enige Trekpleister hier (een toch aardig grote stad) een te klein filiaal te zijn voor deze aanbieding…bummer.

  Beantwoorden
 3. jori
  5 juni 2014 at 20:38 (8 jaren ago)

  Deze ga ik zeker beide proberen….ze klinken veelbelovend…. eerst Happy Hippy opmaken maar dat gaat redelijk snel met 2 gebruik 😉

  Beantwoorden
 4. Wojis
  5 juni 2014 at 19:50 (8 jaren ago)

  Wij vinden ze heerlijk, het schuim is echt super dik en romig, beste schuim ooit! De geuren zijn heel erg lekker, deze zijn perfect voor het hele gezin. Ik vind ze ook heel erg leuk staan in de badkamer. Ik heb nog niet gekeken bij mij bij de AH of Kruidvat, ben benieuwd of ze al zijn uitverkocht.

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  5 juni 2014 at 14:13 (8 jaren ago)

  Ik heb de paarse variant op dit moment in gebruik, hij is heerlijk schuimig maar een verzorgingsproduct erna is wel noodzaak.

  Beantwoorden
 6. Sylvia
  5 juni 2014 at 14:01 (8 jaren ago)

  Jaaa, staat op mijn boodschappen briefje (ik zag ze op de foto bij This is my life #week21 en dacht die moet ik hebben), gister al op jacht geweest maar helaas, nog niet gevonden. Zo weer een kans 🙂

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Melkmeisje Douche Foam: weelderig doucheplezier

 1. […] Douche Foam van het Melkmeisje was voor mij misschien wel de grootste verrassing van afgelopen maand. Dit merk, wat al meer dan […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.