Melon Day Geluksplanner

Voor vrouwen die willen werken, een leuke moeder en liefhebbende partner willen zijn, graag sporten én met vriendinnen afspreken, vliegt de dag voorbij voor ze er erg in hebben. En laten we het al helemaal niet over tijd voor jezelf hebben. Terwijl tijd voor jezelf nemen, om even na te gaan of alles nog wel gaat zoals jij dat wilt, heel belangrijk is. Om die vrouwen te helpen bij hun geluk en het gezinsleven, is er nu de Melon Day Geluksplanner.

Melon Day GeluksplannerMelon Day Geluksplanner

In landen als Amerika en Engeland zijn zelfreflectie planners al razend populair. In Nederland hebben (vooral) vrouwen ook een houvast aan zo’n planner, maar vreemd genoeg was er tot voor kort geen Nederlandstalige variant.

Melon Day GeluksplannerMarieke Donkers, eigenaresse van Melon Day, ontwikkelde de Geluksplanner en de Gezinsplanner. Twee mooie en vooral praktische agenda’s om bewuster over dingen na te kunnen denken, om zo helder te krijgen wat er écht toe doet, goede voornemens te noteren en doelen voor het komende kwartaal op te schrijven. De gouden letters op het zwarte kaft melden ‘het 52-weken project’. Denk dus niet dat je geluksgevoel meteen veranderd is, neem er gerust de tijd voor! Je doorziet met behulp van de week-, maand- en kwartaalreflectie vanzelf waar je blij van wordt.

Melon Day GeluksplannerZit lekkerder in je vel!

In de Geluksplanner noteer je met de uitgumbare gel pen bijvoorbeeld je goede voornemens voor komende week, blik je terug op wat je afgelopen week gelukkig en minder gelukkig maakte en is er ruimte voor notities en antwoorden op de 40 vragen over geluk. Natuurlijk zijn er geen foute antwoorden en is de handige planner puur bedoeld om op een positieve en fijne manier inzicht te brengen en aan je eigen geluksgevoel te werken. De planner heeft geen data, dus er kan op ieder moment worden ingestapt. Heb je eens een weekje geen zin in reflectie, dan maakt dat niets uit omdat je niet bent gebonden aan een kalenderjaar.

Balans in je gezin

Met de Gezinsplanner kun je ook op elk moment in het jaar beginnen. Het geeft op een prettige manier inzicht in de situatie thuis. Deze planner laat je stilstaan bij wat er écht toe doet in je gezin, wat jij belangrijk of juist moeilijk vindt in de opvoeding en hoe je dingen anders kunt aanpakken. Met altijd de bedoeling om het voor jezelf en voor je kind(eren) en partner nog leuker en fijner te maken. Werk lekker met de uitgumbare gel pen om al je gedachten te ordenen en plaats de leuke paperclip op pagina’s die het onthouden waard zijn.

Marieke schrijft zelf regelmatig in haar Gezinsplanner: “Om een goede balans te vinden, vind ik het fijn iedere week even na te denken over wat ik goed vind gaan thuis, wat ik aan mijn kinderen merk en waar ik aan wil werken. Dan zie ik ineens verbanden tussen bijvoorbeeld een week waarin ik erg moe was en de kinderen mij een pittige week bezorgden. Daardoor herken ik het een volgende keer eerder. Het houdt me ook scherp over onze dynamiek als gezin. We worden er allemaal blij van”.

De Gezinsplanner en Geluksplanner zijn te koop via de website van Melon Day en bij Bol.com.

2 Comments on Melon Day Geluksplanner

 1. Marion
  9 december 2018 at 09:42 (6 maanden ago)

  Oh die geluksplanner vind ik wel tof. Ik hou van dat soort lijstjes maken en dingen bijhouden. Ik ga erover nadenken, want had ook al de Just Be You planner in mijn hoofd… Lastige keus.

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  8 december 2018 at 08:22 (6 maanden ago)

  Ik maak eigenlijk niet echt gebruik van een planner met extra ruimte voor andere dingen zoals reflectie of zo wat je nu heel veel ziet, ik heb gewoon een ‘normale’ agenda, heel ouderwets haha;-)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.