Mijn 5 favoriete tijdschriften

Ik ben dol op tijdschriften. Boeken lees ik eigenlijk alleen nog in de vakantie, maar tijdschriften: ik lees ze in bed, in bad, in de tuin, op de bank… Heerlijk voor een gestolen half uurtje ontspanning! In dit artikel laat ik jullie mijn 5 favoriete tijdschriften van dit moment zien.

Tijdschriften top 5

Hier zie je ze op een rijtje, van links naar rechts: Glossy, Flair, Libelle, Fab en Glamour.

Tijdschriften top 5

Zodra ik de ene Glossy uit heb, popel ik van ongeduld tot de volgende weer uitkomt. Ik vind het heerlijk om de laatste nieuwtjes op mode-, maar vooral op beautygebied te lezen (en om me te verbazen over de prijzen van sommige producten). Toch vind ik Glossy meer dan glamour, ik vind dat je toch de Nederlandse “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”-invloed erin terug kunt vinden, en dat vind ik zo leuk aan Glossy. Ik hoop dat, nu Robert van der Sanden afscheid heeft genomen als hoofdredacteur, Glossy blijft zoals het is.

Tijdschriften top 5

Mijn favoriete rubriek uit Glossy is “De toilettas van…”, waarin bekende Nederlanders laten zien wat er in hun toilettas zit, en welke verzorgingsproducten onmisbaar zijn voor hen. Ik vind het altijd grappig als ik dan een product voorbij zie komen wat bij mij ook op mijn favorietenlijstje staat. Verder is “So Thijs Beautyguide” ook een rubriek die ik altijd als eerste lees, vanwege de heerlijke producten en de goede tips die hierin voorbijkomen.

Tijdschriften top 5

De Flair, daar heb ik al een paar jaar een abonnement op. Ik vind het de ideale combinatie van mode, beauty, werk, relatie en hobby. Voorheen viel de Flair altijd op vrijdag op de deurmat, dat gaf mij het ultieme “Hoera, het is weekend!”-gevoel. Het blijft voor mij wennen, dat hij nu al op dinsdag bezorgd wordt.

Tijdschriften top 5

Mijn favoriete rubriek uit de Flair is “Droomhuis”, waarin je iedere week een kijkje kunt nemen in het huis van een lezeres. Meestal zijn dit geen doorsnee-huizen, maar ik vind het gewoon leuk om op deze manier ideeën op te doen. Daarnaast lees ik graag de columns in Flair, die van Froukje de Both is mijn favoriet.

Tijdschriften top 5

Iedere vrijdagavond (of zaterdagochtend, als het zo uitkomt) doet mijn man de wekelijkse boodschappen en neemt dan voor mij de nieuwe Libelle mee. Ik vind het heerlijk om hier het weekend mee te beginnen. Libelle staat misschien in groot contrast met bijvoorbeeld de Glossy of de Fab, voor mij is het een soort van rustpunt na een drukke werkweek. Lekker even tijd voor mezelf, met een kop koffie en een no-nonsense tijdschrift.

Tijdschriften top 5

De rubriek die ik iedere week als eerste lees is “De dag nadat…”, waarin vrouwen vertellen over de dag na een ingrijpende gebeurtenis in hun leven. Ik vind het altijd erg mooi en soms ontroerend, om te lezen hoe ze de eerste 24 uur na die gebeurtenis beleven, soms overleven.

Tijdschriften top 5

Fab leerde ik kennen al voor het werd uitgebracht, ik las op Twitter of Facebook over een nieuw uit te komen tijdschrift, voor 35+ vrouwen, in de bloei van hun leven. Ik heb vanaf het begin geen nummer gemist, en heb er nu zelfs een abonnement op. Het leuke aan Fab vind ik de herkenbare verhalen, problemen en dilemma’s, waar vrouwen boven de 35 tegenaan lopen, met een (drukke) baan, een gezin (ok, ons gezin is dan geen standaard gezin, maar toch…) en daarnaast nog een druk sociaal leven. Verder besteedt Fab ook veel aandacht aan mode en beauty, ook weer toegespitst op de leeftijd waarvoor het blad bestemd is. Fab lees ik eigenlijk nooit in 1 keer uit, iedere keer lees ik weer een ander gedeelte van het blad, waardoor het zomaar 2 of 3 weken kan duren voor ik hem echt “uit” heb.

Tijdschriften top 5

De eerste rubriek (na de welkomstwoordjes) is “Zij zijn Fab!”, waarin bijzondere vrouwen beschreven worden. Bijzonder omdat ze sterk, succesvol, sprankelend of gewoon top zijn. Leuk en inspirerend om te lezen! Verder is Fab onderverdeeld in 6 onderdelen: Psyche, Mode, Body & Mind, Secret section, Living adressen en Beauty. Mijn favoriete gedeeltes zijn Psyche en (what else?) Beauty.

Tijdschriften top 5

Glamour heb ik pas begin dit jaar ontdekt, toen ik wat tijdschriften had gekocht voor onderweg naar de wintersport. Ik vind het echter zo’n leuk blad, dat ik sindsdien geen nummer meer gemist heb. Hoewel de mode en diverse trends in Glamour voor mij niet echt draagbaar en/of geschikt zijn, blijft het leuk om “plaatjes te kijken”, en zo toch wat ideeën op te doen en bij te blijven op mode- en beauty-gebied. Ook Glamour ligt hier altijd een paar weken op het tafeltje, ik blader er regelmatig doorheen.

Tijdschriften top 5

Ik vind het leuk dat hier weer heel andere beauty-items in staan dan bijvoorbeeld in Flair en/of Libelle. Ik kan niet zeggen dat ik het één leuker vind dan het ander, ik vind het leuk om op deze manier van alle soorten beauty op de hoogte te blijven. Verder staan er in Glamour veel (catwalk)trends op haargebied, en natuurlijk héél veel mode.

Wat is jouw favoriete tijdschrift? Of heb jij net als ik meerdere favorieten?

3 Comments on Mijn 5 favoriete tijdschriften

 1. Kim
  30 maart 2013 at 15:48 (9 jaren ago)

  Ik heb ook zo mijn favorieten.

  Ik heb abonnementen op:
  – Marie Claire (heerlijke glossy als je het mij vraagt)
  – Delicious. Magazine (culinaire glossy, heerlijk om te lezen en recepten uit te koken)
  – Donald Duck (vroeger al fan, vaak lachen mensen als ze horen dat ik daar een abonnement op heb, maar dat kan me niks schelen. Het IS een blad voor jong en oud en ik geniet er elke keer van.)
  – Cosmopolitan (ook een leuke glossy, richt zich als je het mij vraagt wel op jong publiek maar daar vind ik mezelf nog steeds in vallen, haha)

  Verder heb ik een plus abonnement via Sanoma. Dat kun je afsluiten als je al een abonnement bij ze hebt lopen. Kost € 10,- per jaar en daarvoor mag je 4x per jaar een tijdschrift uitkiezen dat ze dan naar je opsturen (kost niets extra), de keuze is heel erg ruim van woontijdschriften tot glossy’s tot tijdschriften voor mannen of ouders. En je krijgt 10 kortingsbonnen waarmee je bij AKO of Bruna tijdschriften kunt kopen met 50% korting.

  Verder tijdschriften die ik heel vaak los koop:
  – Grazia (in een woord een leuk blad, het is dat ik al zoveel abonnementen heb, haha)
  – Beau Monde (grote favoriet, ik neem altijd een abonnement hierop als er een leuke aanbieding voorbij komt of een aanbieding met cadeau, anders koop ik hem eigenlijk altijd los)
  – Glamour koop ik ook af en toe, of de Linda. Vooral in vakantietijd.

  Ik ben een echt tijdschrift monster zoals je ziet. 😀 De laatste tijd koop ik ook wel eens woontijdschriften zoals VT Wonen, 101 Woonideeën en Ariadne At Home.

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 maart 2013 at 16:57 (9 jaren ago)

   Bedankt voor de tip over dat plus-abonnement, dat wist ik nog niet! Leuke, afwisselende tijdschriften lees jij 🙂

   Beantwoorden
 2. Tonnie van Oosterhout
  30 maart 2013 at 10:56 (9 jaren ago)

  Leuke tijdschriften!!
  Ik vind de Libelle het leukste tijdschrift. Gr.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.