Mijn 5-jarig jurkjes jubileum!

Onlangs kwam ik er door de Mondaychallenge op de She Wears Retro groep achter dat ik deze maand mijn 5-jarig jurkjes jubileum vier. Vijf jaar alweer! Enerzijds voelt het als heel lang, anderszijds weet ik nog heel goed wat het voor mij voor verandering in mijn leven bracht. Toen ik mijn eerste Tante Betsy jurkjes aantrok, voelde het als thuiskomen. Ook al vond ik het in het begin nog een beetje spannend om ze buiten de deur te dragen. Ik dacht laat ik mijn allereerste jurkjes, en wat jurkjes door deze vijf jaren heen, eens op een rijtje zetten en delen met jullie ♥

Mijn jurkjes jubileum

Mijn Tante Betsy verslaving begon vijf jaar geleden met deze drie jurkjes, die ik in de zomersale kocht. Daarvoor had ik al weleens van Tante Betsy gehoord en op de website gekeken. Maar ik dacht: dat past mij toch niet, zulke mooie jurkjes? Inmiddels weet ik gelukkig dat Tante Betsy jurkjes maakt voor vrouwen in alle soorten en maten.

Ik heb de jurkjes toen puur op de maatomschrijving op de website gekocht, van jurkenzusjesgroepen op Facebook had ik nog nooit gehoord 😉 Toen mijn bestelling binnen kwam, vond ik het best wel spannend om ze te passen. Maar jeetje, toen ik het eerste jurkje aantrok, wist ik: dit is wie ik ben! Het voelde alsof ik thuiskwam in mijn eigen lijf ♥

Volgens mij droeg ik de jurkjes nog niet meteen naar mijn werk, in eerste instantie alleen in het weekend als ik thuis was. Want hoewel het echt als mij voelde, vond ik het ergens toch ook spannend. Want tja: het is wel ‘anders’ natuurlijk. Inmiddels draai ik mijn hand niet meer om voor ‘anders’ hoor 😉

Qua combineren durfde ik meteen al best veel, vind ik nu. Ik weet nog wel dat ik op een gegeven moment in één van de Facebook-groepen commentaar kreeg op mijn groene panty, dat zag er eigenlijk toch niet uit? Gelukkig was ik op dat moment al op het punt aanbeland dat ik me niet zoveel aantrok van wat een ander er van vond 😉

jurkjes jubileum

Langzaamaan steeds meer…

Dit was mijn eerste aankoop uit nieuwe collectie, ik kocht het toen ik een bezoek bracht aan Tante Betje in Oosterhout. Best een beetje braaf, zeker als ik het vergelijk met wat ik nu draag, hihihi! Maar het zorgde er wel voor dat ik mijn Tante Betsy kleding ook steeds meer ‘onder de mensen’ ging dragen.

jurkjes jubileum

Alweer een half jaar later was het weer sale, en voegde ik weer twee nieuwe jurkjes aan mijn collectie toe. En gele benen 😉

De gele benen bleven lang favoriet, maar die fase is inmiddels weer voorbij.

jurkjes jubileum

Een kast vol moois ♥

Het echte ‘omslagpunt’, het punt waarop ik besloot niks anders meer te dragen dan jurkjes, kwam na de eerste Tante Betsy Fandag. Ik heb toen zoveel mooie oudjes kunnen kopen, dat mijn kast in één keer vol hing met jurkjes. En ik besloot dat al mijn andere kleding weg mocht, ik droeg het toch nooit meer. Vanaf dat moment deed ik ook iedere avond voor ik naar bed ging, heel even mijn jurkjeskast open om naar mijn jurkjes te kijken. En warm te worden van binnen ♥ Nog steeds word ik intens gelukkig van de prachtige inhoud van mijn kledingkast, ik zie het echt als mijn schatten ♥

jurkjes jubileum

Dit was de eerste nieuwe collectie sinds ik in mijn eigen huis woonde, deze foto staat voor mij nog steeds voor de nieuwe start die ik toen met Benthe maakte ♥ Zo’n super gaaf model vond ik dit, helaas heb ik haar niet meer omdat ze te groot geworden was.

Je ziet dat de groene benen nog wel even bleven, zelfs de combi groen met rood schuwde ik niet.

Deze fotoshoot was zo leuk, in het kleurrijke vrolijke winkeltje wat er inmiddels helaas niet meer is…

jurkjes jubileum

Vooruit dan: laarzen onder mijn jurkjes

Laarzen onder jurkjes heb ik lang niet gedurfd, maar inmiddels ben ik er gek op. Ik voegde steeds meer kleur toe in mijn accessoires, en durfde het ook steeds bonter te combineren. En ja: ook laarzen met blote benen kunnen prima!

Of nog erger: kniekousen in laarzen! Nee, inmiddels is er niet zoveel meer wat ik niet durf. En thuis ‘oefenen’ met bepaalde outfits of combi’s doe ik al lang niet meer. Dat is trouwens wel een tip die ik veel vrouwen geef als ze zeggen dat ze een bepaalde combinatie niet durven te dragen. Gewoon eerst lekker thuis ‘oefenen’, als niemand je ziet. Je raakt dan vanzelf vertrouwd met je outfit, waardoor je het later ook buitenshuis zonder problemen durft te dragen.

En dit is wie ik nu ben, vijf jaar na die eerste Tante Betsy jurkjes. Een vrouw die als een huis staat voor wat ze draagt. Ik draag mijn jurkjes met liefde, met overgave en met heel mijn hart. Dit is wie ik ben, dit is waar ik me thuis voel en wat me 100% mezelf laat zijn. En dat is iets waar ik Alisa van Tante Betsy na vijf jaar nog steeds heel dankbaar voor ben ♥

32 Comments on Mijn 5-jarig jurkjes jubileum!

 1. Forever38.com (Vera)
  4 oktober 2021 at 12:08 (10 maanden ago)

  Wow, wat leuk, dit doorkijkje van 5 jaar ! Je ziet hoe je verandert bent, en mag ik zeggen dat je er nu veel gelukkiger en beter uit ziet. Het is dus niet alleen bij mannen zo dat ze er beter uit gaan zien naarmate ze ouder worden 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   4 oktober 2021 at 19:57 (10 maanden ago)

   Ah wat lief dat je dat zegt, dankjewel! ♥ En dan heb je nog niet eens de foto´s van tien jaar geleden gezien, hahaha!

   Beantwoorden
 2. Liesbeth Letink
  1 oktober 2021 at 13:12 (10 maanden ago)

  Er leuk om je te volgen en ik geniet altijd van je verhaaltjes! Wat een mooie foto’s van Benthe! Op naar de volgende vijf jaar.

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 oktober 2021 at 08:31 (10 maanden ago)

   Dankjewel! ♥

   Beantwoorden
 3. Syl
  30 september 2021 at 20:15 (10 maanden ago)

  Tante Betsy is een verrijking in jouw leven maar jij bent er echt 1 in mijn leven geworden ❤️
  Ik ben zo trots op je hoe mooi je bent gaan bloeien jouw zelf acceptatie doet jou zoveel goeds blijf genieten van al je moois en ons verwennen met o.a jouw heerlijke blogs

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 20:42 (10 maanden ago)

   Wat een lieve woorden, dankjewel!

   Beantwoorden
 4. Petra van Schijndel
  30 september 2021 at 18:06 (10 maanden ago)

  ❤️

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:45 (10 maanden ago)

   Beantwoorden
 5. Neeltje
  30 september 2021 at 17:02 (10 maanden ago)

  Gefeliciteerd met je jubileum. Ik heb inmiddels al 7 jaar de jurkjes van Tante Betsy in de kast. Ook zo dankbaar voor de kleurexplosie ❤

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:46 (10 maanden ago)

   Dankjewel Neeltje! ♥

   Beantwoorden
 6. Yolanda
  30 september 2021 at 12:29 (10 maanden ago)

  Ik kan mij alleen maar aansluiten bij de vorige schrijfster
  Mooi mens

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:46 (10 maanden ago)

   Dankjewel Yolanda ♥

   Beantwoorden
 7. Monique
  30 september 2021 at 12:16 (10 maanden ago)

  Gefeliciteerd meid! Ik vind jou zo stoer met je jurkjes, ook al is het winter!
  Ik ben dol op jurkjes, ook op TB, maar….ik ben en blijf een enorme koukleum.
  En als ik naar mijn jurkjes kijk,in de herfst en winter, krijg ik kippenvel ipv datt warme gevoel!
  Ik heb t geaccepteerd, ik ben een mooi weer-jurkjesdraagster.
  Daarom, voor jou bewondering en een dikke duim voor je blogs!
  Liefs Monique

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:47 (10 maanden ago)

   Dankjewel voor je lieve woorden ♥

   Beantwoorden
 8. bychristiana
  30 september 2021 at 10:22 (10 maanden ago)

  Mooi artikel. Fijn om die lieve Benthe weer even te zien!

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:47 (10 maanden ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
   • Corry
    30 september 2021 at 22:39 (10 maanden ago)

    Gefeliciteerd Natasja
    Al 5 jaar weer wat gaat die tijd snel.
    Lees je blogs van betsy al heel wat jaartjes.
    In het begin kon ik naar aanleiding van je maattips bij de presentatie nieuwe collecties altijd gelijk de juiste maat bestellen.
    En nu wat jaartjes later en jij zo slank nog altijd de juiste tips
    Ik hoop dat je nog lang zo doorgaat.

    Beantwoorden
    • Natasja
     3 oktober 2021 at 08:31 (10 maanden ago)

     Dankjewel Corry, fijn om te horen! ♥

     Beantwoorden
 9. Marlous
  30 september 2021 at 10:07 (10 maanden ago)

  Wat een leuke blog. Grappig dat je eerst commentaar kreeg op een groene panty. Nu ondenkbaar.

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:48 (10 maanden ago)

   Dankjewel! ♥ Ja grappig he, dat dat toen echt wel een ding was 🙂

   Beantwoorden
 10. Jelka
  30 september 2021 at 09:29 (10 maanden ago)

  Wat leuk om te zien en te lezen zo! Ik was een jaar later met mijn ontdekkingstocht (ik kocht mijn eerste drie (ja, ook drie) op de tante Betsy outletdag toen). Maar verder is mijn ‘reis’ heel erg vergelijkbaar met die van jou. Vol op herkenning dus! Super leuk! Wat is het toch heerlijk om zo jezelf te kunnen zijn en dat van buiten te kunnen showen. Ik vind je combinaties altijd geweldig! Lekker doorgaan zo! ❤️

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:48 (10 maanden ago)

   dankjewel Jelka! ♥

   Beantwoorden
 11. Mina
  30 september 2021 at 09:20 (10 maanden ago)

  Wat jurkjes kunnen doen voor je hè! Zo mooi om te zien en lezen en ook herkenning.

  Fijn om. Lieve Benthe weer even te zien❤️

  En natuurlijk gefeliciteerd met je 5 jarig jubileum

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:49 (10 maanden ago)

   Dankjewel Mina ♥

   Beantwoorden
 12. Marije
  30 september 2021 at 08:56 (10 maanden ago)

  Wat leuk om zo terug te kijken! En heel herkenbaar, vroeger stond ik voor de kast van ‘wat moet ik aan zucht’ en nu… word ik zo blij van al die kleurrijke jurkjes waar ik me happy in voel. Prachtige foto’s ook, fijne dag!

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:50 (10 maanden ago)

   Dankjewel Marije, lief! ♥

   Beantwoorden
 13. Annelies van der Valk
  30 september 2021 at 08:47 (10 maanden ago)

  Bij mij is de liefde voor tante betsy vier jaar geleden begonnen. Ik was daarvoor vele kilo’s zwaarder en dacht dat die jurkjes niks voor mij waren. Tot ik op de blog van Susan kwam. En lid van de de Facebook groep werd. In oktober vier jaar geleden kocht ik mijn eerste tante betsy jurk en de rest is geschiedenis. Wat wel jammer is dat ik in mijn dikkere periode er leuker had kunnen uitzien als ik geweten had dat ik die jurkjes gewoon paste.

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:50 (10 maanden ago)

   Leuk, jij doet ook al een hele tijd mee! ♥

   Beantwoorden
 14. Wilma
  30 september 2021 at 08:36 (10 maanden ago)

  Wat een kleurrijke verandering heb je doorgemaakt! Heerlijk toch? Jou durf trekt anderen over de streep.
  Geniet van je ‘schatten’ in je kast.
  En zó leuk dat lieve Benthe weer even voorbij kwam❤️

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:51 (10 maanden ago)

   Dankjewel lieve Wilma ♥ Ik kwam gisteren je lieve kaartje weer tegen wat ik een aantal jaar geleden van je kreeg ♥

   Beantwoorden
 15. Esther Messing
  30 september 2021 at 07:25 (10 maanden ago)

  Wat een stoer, dapper, lief, mooi mens ben je toch ook. Verder heb ik daar niets aan toe te voegen. Dikke kus, Esther

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 september 2021 at 19:52 (10 maanden ago)

   aaah dankjewel lieverd! ♥

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.