Mijn beautyboeken top 5-wishlist

Deze week kreeg ik als Flair-abonnee gratis de Viva in de bus, en daar stond een artikel in over 24 beautyboeken. Een aantal daarvan stonden al op mijn verlanglijstje, maar ik heb ook een paar (voor mij) nieuwe boeken ontdekt, die ik direct aan mijn wishlist heb toegevoegd. Hieronder zie je de 5 boeken die op dit moment bovenaan mijn lijstje staan (in willekeurige volgorde).

Beautyboeken

The Secret of Scent door Luca Turin: in dit boek leert de schrijver je hoe een geur tot stand komt, en wat voor rol geur speelt bij veel meer dingen dan we zelf voor mogelijk houden. Geuren worden van twee kanten bekeken: vanuit de wereld van beroemde parfumhuizen, en vanuit de wetenschappelijke kant. Dit boek lijkt me reuze interessant, klein nadeeltje is alleen wel dat het in het Engels is, hopelijk zijn de termen niet te wetenschappelijk. Dit lijkt me een leuk project voor de zomervakantie. Prijs: € 13,99, uitgeverij Faber & Faber.

Beautyboeken

Dr. Jetske’s Huidboek door Jetske Ultee: alle kennis van deze huidexpert is gebundeld in dit boek. Voor iedereen die wil weten hoe het nu écht zit met huidverzorging, zonder daarbij afgeleid te worden door reclamepraatjes. Inclusief uitleg over de diverse ingrediënten in cosmeticaproducten. Omdat veel ingrediënten voor mij (en vast voor vele anderen) abracadabra zijn, en ik het internet moet afstruinen om er meer over te lezen, lijkt dit boek me een handig naslagwerk bij het schrijven van reviews. Prijs: € 24,95, uitgeverij Westplein.

Beautyboeken

Don’t go to the cosmetics counter without me door Paula Begoun: Paula Begoun, ook wel de “Cosmetics Cop” genoemd, laat in dit boek zien hoe je de beste producten kunt kopen zonder geld weg te gooien, vertelt de waarheid achter honderden schoonheidsmythes en heeft de feiten over duizenden cosmeticaproducten op een rijtje gezet, zodat je weet wat je koopt. Ook dit boek is in het Engels geschreven, maar dat weerhoudt me niet om het te willen aanschaffen. Prijs: €19,95, uitgeverij Beginning Press.

Beautyboeken

Makeup Manual door Bobbi Brown en S. Wadyka: in dit boek laat Bobbi Brown je alle aspecten van make-up zien: van de kleur en type foundation, tot hoe je ieder onderdeel van je oogmake-up nauwkeurig en mooi aanbrengt. Met heel veel tips en stap-voor-stap aanwijzingen, en zelfs topgeheimen van de groten uit de beauty-wereld. Uiteraard voorzien van heel veel prachtige foto’s. Dit boek staat al een tijdje op mijn wishlist, maar ik vind dat het er binnenkort dan toch maar eens moet gaan komen. Prijs € 26,99, uitgeverij Headline Publishing Group.

Beautyboeken

Wie mooi wil zijn moet slim eten door Hanny Roskamp: schoonheid zit niet alleen aan de buitenkant, maar begint van binnen. In dit boek leer je welke producten goed zijn voor je gezondheid en voor je huid. In Japan is “beautyfood” overigens al jaren bekend. Ieder product is voorzien van een lekker recept en tips om het beste uit het product te halen. Dit lijkt me echt reuze interessant. Ik lees her en der natuurlijk al wel over wat voeding voor je huid (en haar) kan doen, maar alles gebundeld in 1 boek, dat is toch een stuk handiger! Prijs € 14,95, uitgeverij Becht’s.

Al deze boeken zijn o.a. te koop bij bol.com. Wist je dat je bij bol.com ook VVV-bonnen en boekenbonnen kunt inleveren? Je vult dan een aanvraagformulier in, print dit uit en stuurt het samen de bon op. Binnen een paar dagen ontvang je per email de ontvangstbevestiging en een cadeauboncode ter waarde van je ingestuurde bon. Ik weet al wat ik ga doen met de VVV-bon die hier al een tijdje in de la ligt! Ik ga als eerste het boek van Jetske Ultee aanschaffen, ik denk dat ik hier veel plezier van ga hebben bij het schrijven van reviews.

Mijn eerste beautyboek is overigens al in bestelling, het eerste boek van beautyblogster Miss Lipgloss (Cynthia Schultz), BEAUTY komt op 10 april uit. Ik ben er erg benieuwd naar! Dit boek kost € 14,95, uitgeverij Bertram en De Leeuw.

Ken jij deze boeken al? Of heb je verder nog aanraders voor me?

1 Comment on Mijn beautyboeken top 5-wishlist

  1. Vera
    18 maart 2013 at 20:33 (8 jaar ago)

    Het boek van Jetske Ultee staat ook nog steeds op mijn lijstje!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.