Mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine

Ik schrijf hier op Beautyspots over heel veel producten op het gebied van huidverzorging. Doordat ik natuurlijk alles test voor ik er mijn mening over kan geven, wisselen de potjes en flesjes nogal eens op mijn badkamer. Toch heb ik wel een vaste routine, en ik bedacht me dat het wel leuk zou zijn om mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine eens met jullie te delen.

Mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine

Mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine: de ochtend

’s Ochtends heb ik (net als ieder van jullie waarschijnlijk) niet heel veel tijd. Ik vertrek meestal rond kwart over zeven naar mijn werk, en sta dus al best vroeg op. Toch neem ik wel iedere ochtend de tijd voor een goede gezichtsverzorging. Ik douche altijd ’s ochtends, en onder de douche gebruik ik de Oatmeal Cookie Cleanser van Wat Maakt Je Mooi om mijn gezicht te reinigen. Reiniging van mijn gezicht behoort ook ’s ochtends standaard tot mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Dit is een hele fijne, niet uitdrogende cleanser die ik inmiddels al jaren gebruik. Echt een favoriet dus!

Klaarmaken voor de dag

Na het douchen droog ik me af, en met een handdoek rond mijn natte haar spray ik eerst een toner op mijn gezicht. Op dit moment is dat deze heerlijke toner van Webecos, die mijn ochtendhumeur meteen een boost geeft. Terwijl ik mijn lichaam insmeer met een lekkere bodybutter of olie, trekt de toner in mijn huid. Deze zorgt ervoor dat de dagcrème die ik daarna aanbreng, nog beter zijn werk kan doen, en geeft een echte hydratatieboost.

Mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutineSoms gebruik ik onder mijn dagcrème nog een serum, afhankelijk van het seizoen én van wat er op mijn badkamerplankje staat. Maar meestal gebruik ik alleen een dagcrème, momenteel gebruik ik een 24-uurs crème van Pascaud. Die zie je dus straks nog een keer voorbij komen 😉 Na de dagcrème breng ik de BB Cream van Pupa aan. Deze zou je in principe zonder dagcrème eronder kunnen gebruiken, omdat hij ook verzorgend is. Ik vind het echter prettiger om ook een dagcrème te gebruiken. Onder mijn ogen breng ik een aparte oogcrème aan, momenteel gebruik ik onder mijn oogcrème dit fijne oogserum van Dermalogica. Hier volgt binnenkort een aparte review over. Over de BB Cream breng ik de rest van mijn dagelijkse make-up aan, en dan ben ik klaar voor de dag 🙂

Mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutineMijn avondroutine

Ook ’s avonds heb ik een vaste gezichtsverzorgingsroutine. Het maakt niet uit hoe moe ik ben of hoe laat het is: ik ga nooit slapen zonder dat ik mijn gezicht gereinigd en verzorgd heb. Vanwege de make-up die ik gebruik, maar óók om het vuil van mijn gezicht te verwijderen wat zich daar gedurende de dag verzameld heeft.

Ik reinig mijn huid ’s avonds al een hele tijd met pure Amandelolie. Dit bevalt mij nog steeds super goed, de olie verwijdert mijn make-up én reinigt tegelijkertijd mijn huid uitstekend. Ik masseer de olie eerst warm tussen mijn handen, en breng het dan masserend aan op mijn gezicht. Ik neem hierbij mijn ogen meteen mee, ook oogmake-up verwijdert hij moeiteloos.

Na het inmasseren maak ik een gezichtsdoekje nat met warm water en verwijder hiermee de olie en de make-up en vuil van mijn gezicht. Dit doekje spoel ik nog een keer uit, en haal het nog een keer over mijn gezicht. De warmte van het doekje zorgt ervoor dat mijn poriën open gaan staan, zodat het vuil en talg goed verwijderd worden. Voor een extra ontspannend effect houd ik het warme doekje vaak nog een seconde of 15 op mijn gezicht ♥

Verzorging

Na het reinigen breng ik meteen een serum aan, meestal een serum op olie-basis. Door de warmte en het vocht wat nog aanwezig is op mijn huid, trekt de olie super snel in, zonder een vet laagje achter te laten. Ook onder mijn ogen breng ik weer het oogserum van Dermalogica aan. Daarna poets ik mijn tanden, zodat beide serums heel even in kunnen trekken.

Vervolgens is het tijd voor mijn oogcrème, en meteen daarna mijn nachtcrème. Normaal gesproken gebruik ik een aparte dag- en nachtcrème, maar nu gebruik ik ook ’s avonds de 24-uurs crème van Pascaud. Als ik klaar ben met mijn gezicht, breng ik nog een lippenbalsem aan, een handcrème op mijn handen en dan duik ik onder de wol.

Hoe ziet jouw gezichtsverzorgingsroutine eruit?

Dit was mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine, voor sommigen lijkt het misschien best veel. Of is het gewoon best veel qua hoeveelheid producten 😉 Toch neemt het zowel ’s ochtends als ’s avonds niet heel veel tijd in beslag. En vooral ’s avonds is mijn gezichtsverzorgingsroutine ook een manier om tot rust te komen na een drukke dag. De producten en routine zorgen ervoor dat ik ontspannen naar bed ga.

Hoe ziet jouw dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine eruit? Gebruik jij net zoveel producten als ik? Ik ben benieuwd!

6 Comments on Mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine

 1. Bouke
  19 maart 2020 at 17:50 (2 jaren ago)

  Mijn ritueel… s’ochtends onder de douche doe ik niks aan mijn gezicht. Na het douchen smeer ik de dagcreme van de schoonheidsspecialiste. Soms als ik droge plekjes heb de oatly cream van wat maakt je mooi (door mijn meiden “o, wat ben je mooi” genoemd). Eyeliner en mascara als ik zin heb. ‘Savonds gaat dat eraf met ofwel een watje met nivea oogmake-up remover of de amandel olie met warm doekje. That’s it

  Beantwoorden
 2. Ingrid
  18 maart 2020 at 23:06 (2 jaren ago)

  Ik ben van het gemak en te nuchter voor Al die poespas hahaha. Ik haal Make up eraf met koudgeperste olie en smeer dan een likje dagcreme van Lidl. Zowel ochtend als avond. En als het schraal weer is gebruik ik alleen maar drupje van doe olie als dag- en nachtcreme. Mijn huid ziet er nog fris een jong uit.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  18 maart 2020 at 18:22 (2 jaren ago)

  Dat is een uitgebreide routine! Ik gebruik ’s morgens een reinigingscreme, toner en dagcrème.
  ’s Avonds een reinigingscreme, toner, serum en een nachtcrème .
  Soms gebruik ik een nacht masker ipv een nachtcrème.

  Beantwoorden
 4. Petra van Schijndel
  18 maart 2020 at 18:12 (2 jaren ago)

  Oeps..ik smeer heel weinig. Ik neem het me vaak voor en vergeet het vervolgens weer. Van een routine is dus geen sprake. Behalve make-up afhalen en tanden poetsen..

  Beantwoorden
 5. Natascha
  18 maart 2020 at 10:49 (2 jaren ago)

  Je hebt een behoorlijk plankje vol haha. Ik heb ook wel aardig wat producten in mijn routine denk ik. Ben wel benieuwd of wij als ‘beautybloggers’ er nu meer aandacht aan besteden en de meeste NL vrouwen maar gewoon 1 creme hebben? Ik ben namelijk niet representatief 😉

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  18 maart 2020 at 06:10 (2 jaren ago)

  Interessant!
  Fijn artikel.
  Wat een mooie beautyproducten gebruik jij….
  Op dit moment gebruik ik kokosvet.
  Het werkt perfect.
  Amandelolie staat op mijn shoplist.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.