Mijn duurste lipstick ooit: Dior Diorific Mat 540 Magique

Ik ben gek op mooie make-up, dat is al lang geen geheim meer. Maar hoewel ik vaak kwijlend naar de nieuwe collecties van de luxe make-up merken kijk, komt het niet zo vaak voor dat ik ook daadwerkelijk een product koop van merken als Dior en Chanel. Maar soms, soms maak ik een uitzondering. Zo ook bij de Dior State of Gold collectie, waar ik onder andere de Dior Diorific Mat 540 Magique lipstick van kocht. Mijn duurste lipstick die ik ooit kocht, en vandaag vertel ik je of hij dat geld ook waard is.

Dior Diorific Mat 540 Magique

Dior Diorific Mat 540 Magique

Dior Diorific Mat 540 Magique lipstick komt uit de Dior State of Gold Kerstcollectie van dit jaar. Ik kocht er ook een oogschaduwpalette en een blush bij, maar omdat ik dit jaar geen zin had in Kerstlooks, heb ik deze nog niet laten zien aan jullie (mocht je ze alsnog in een artikel willen zien: let me know!). Deze lipstick kost maar liefst, schrik niet: 41 euro. En dat is een behoorlijk bedrag voor een lipstick, ik vind de lipsticks van MAC en Pupa, beiden rond de 20 euro, eigenlijk duur zat. Maar goed, ik heb nu wel een Dior, een echte!

Dior Diorific Mat 540 Magique

Dior Diorific Mat 540 Magique

Qua ingrediënten ziet Dior Diorific Mat 540 Magique er niet zoveel anders uit dan andere, goedkopere lipsticks. Ik zie Dimethicone, Candelila Wax en vitamine E, dit zijn vrij doorsnee ingrediënten voor een lipstick. En de nodige kleurstoffen uiteraard.

Dior Diorific Mat 540 Magique

De huls van Dior Diorific Mat 540 Magique is denk ik de meest kitscherige lipstickhuls die ik ooit gezien heb. Ik weet niet zo goed of ik hem mooi van lelijkheid of lelijk van kitscherigheid moet vinden. Feit is wel dat het ook de zwaarste lipstickhuls is die ik ooit in mijn handen had, hierdoor doet hij ontzettend luxe aan (al deed het prijskaartje dat ook al wel, hihihi!). En het voordeel van dit gouden geval: ik vind hem altijd terug in mijn tas, hoe vol deze ook zit!

Dior Diorific Mat 540 Magique

Dior Diorific Mat 540 Magique heeft een vrij opvallende kleur voor een Kerstcollectie: waar je normaal gesproken bij Kerst aan rood, paars of een andere warme kleur op je lippen denkt, is Magique koraalkleurig. Hij zit tussen koraal-roze en koraal-oranje, maar net hoe het licht erop valt. Maar koraal is niet een kleur waar ik aan denk als ik aan Kerst denk. Anyhow, hij is gewoon prachtig van kleur, of hij nou Kerstig is of niet.

Dior Diorific Mat 540 Magique

Ik vind Dior Diorific Mat 540 Magique niet super mat, hij heeft een fluweelachtige finish. Hierdoor voelt hij niet droog, maar comfortabel aan op mijn lippen, en ook gedurende het dragen droogt hij mijn lippen niet uit. De pigmentatie is niet super intens, maar met twee laagjes heb je wel een mooi dekkend effect (hierboven zie je één laagje). De houdbaarheid is prima: als ik hem ’s ochtends na mijn ontbijt aanbreng, houdt Magique het vol tot na de lunch. Een paar koppen koffie en een snack overleeft hij prima. De goede houdbaarheid is te danken aan de vrij matte formule.

Diorifique Mat 540 Magique

Diorifique Mat 540 Magique

Ik vind Dior Diorific Mat 540 Magique een lipstick van een goede kwaliteit: pigmentatie, textuur en houdbaarheid zijn uitstekend, en de kleur is prachtig. Of hij me 41 euro waard is? Mwah, niet helemaal. Lipsticks van bijvoorbeeld MAC en de Pupa I’m lijn hebben net zo’n goede kwaliteit, en die kosten maar de helft van het bedrag. Ik ben super blij met deze lipstick, vooral vanwege de geweldige kleur, maar puur voor de kwaliteit weet ik niet of ik een volgende keer weer een Dior lipstick zou kopen.

Dior Diorific Mat 540 Magique (€ 40,95) is een Limited Edition, en op dit moment o.a. nog te koop bij Douglas.

13 Comments on Mijn duurste lipstick ooit: Dior Diorific Mat 540 Magique

 1. Deb
  30 december 2015 at 21:08 (7 jaren ago)

  Hij staat je super mooi! Ik denk dat je zo’n dure lipstick (of het nu Dior, Chanel of YSL is) gewoon één keer in je leven moet kopen 😉 . Ik vind goedkope lipsticks vaak net zo goed van kwaliteit als hele dure. Dus na die ene YSL lipstick die ik eerder dit jaar kocht (wel met wat korting overigens) zal ik dat niet nog eens doen. Ik was niet heel erg onder de indruk van de kwaliteit, maar gewoon het gevoel van luxe was heel fijn en één keer de moeite waard.

  Beantwoorden
  • Natasja
   31 december 2015 at 15:37 (7 jaren ago)

   Hihihi, misschien moet ik het inderdaad zo maar bekijken 🙂

   Beantwoorden
 2. jeapiebel
  30 december 2015 at 10:52 (7 jaren ago)

  € 20 vind ik wel een bedrag voor een lippenstick en dit 41 euro, wat een prijs! Maar dan heb je ook een echte Dior. 😉

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  30 december 2015 at 10:29 (7 jaren ago)

  HEE! Die wilde ik in Duitsland bijna kopen door Cynthia van Miss Lipgloss. Toen ik hem daar op had, leek ie op mijn lippen zoveel op MAC vegas volt. Echt stom, want bij jou zie ik weer dat hij meer rozig is dan oranje. Maar goed, daardoor heb ik hem laten liggen. Fijne review! Hij staat je erg goed!

  Beantwoorden
 4. Bianca
  29 december 2015 at 22:06 (7 jaren ago)

  De kleur is zo mooi, de huls vind ik wat minder. Heb zelf nog geen ervaring met lipsticks van Dior…daar moet maar eens verandering in komen 🙂 x

  Beantwoorden
 5. Cindy
  29 december 2015 at 21:31 (7 jaren ago)

  De kleur is prachtig, had hem ook geswatcht, in de winkel. Maar kon het niet over mijn hart verkrijgen om deze te kopen, veels te duur helaas 🙁

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  29 december 2015 at 17:18 (7 jaren ago)

  De kleur is erg mooi, echt jouw stijl.
  Lijkt me ook mooi in het voorjaar met blauw/witte kleding (uit de Dior collectie 😉 ).
  Ik ben wel benieuwd naar de andere producten die je hebt gekocht..

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  29 december 2015 at 16:14 (7 jaren ago)

  Wat een prachtige lipstick en de kleur staat je erg mooi!

  Beantwoorden
 8. Annette
  29 december 2015 at 16:13 (7 jaren ago)

  oei wat een prijs, niet per ongeluk ergens laten liggen dus 🙂 mooi hoor!

  Beantwoorden
 9. Feinette
  29 december 2015 at 16:10 (7 jaren ago)

  Mooie lipstick, idd wel wat aan de prijs!

  Beantwoorden
 10. manon
  29 december 2015 at 14:48 (7 jaren ago)

  Wat een prachtige lipstick !

  Beantwoorden
 11. Linda
  29 december 2015 at 14:47 (7 jaren ago)

  Wow prachtige kleur,en staat je geweldig

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.