Mijn eerste zelfgemaakte jurkje!

Na een aantal rokjes, leggings en spiekbroekjes kon het natuurlijk niet langer uitblijven: mijn eerste zelfgemaakte jurkje. Vorige week vrijdag in mijn vakantie ben ik een dagje bij mijn ouders geweest, mijn moeder heeft me geholpen met het in elkaar zetten. Ik had het jurkje zelf al geknipt, gek genoeg vind ik dat nog steeds het spannendste deel, hahaha! Natuurlijk laat ik mijn zelfgemaakte jurkje aan jullie zien, ik ben zo trots!

Mijn eerste zelfgemaakte jurkje

Ik vond het echt super spannend om aan mijn eerste zelfgemaakte jurkje te beginnen. Gek eigenlijk, want in principe is het niet heel veel moeilijker dan een rokje of een legging maken. Ok, het zijn natuurlijk wat meer handelingen. En het inzetten van de mouwen is bijvoorbeeld wel een precies werkje. Maar gek genoeg vind ik juist dat prutsen en friemelwerk ontzettend leuk om te doen. Wie had dat ooit gedacht, ik met mijn ongeduldige karakter?

Het patroon van het jurkje is het nieuwste patroon van Elizabeth Sweetwater, de A-line Shift dress. Naar dit patroon keek ik erg uit, want het is natuurlijk super super retro. Ik vond het wel even een klusje om het patroon in elkaar te knutselen, maar nu ik het resultaat zie vond ik het echt de moeite waard. En dat patroon heb ik nu natuurlijk klaar liggen, ik ben er mijn volgende jurkje al mee aan het maken πŸ˜‰

zelfgemaakte jurkje

Veelzijdig patroon

Het patroon van de A-line Shift dress is ontzettend veelzijdig. Je kunt het met hoge hals of lage hals maken (ik koos de laatste), met of zonder ritssluiting op de rug, met een Peter Pan-kraagje, met een punt kraag, met lange mouwen, korte mouwen of driekwart mouwen zoals ik koos, of zonder mouwen. Met details op de voor- of achterkant, met een strikje bij de hals: noem het maar op. Nee, ik ben hier voorlopig nog niet mee uitgeknutseld πŸ˜‰

Naar wens kun je het jurkje met of zonder coupenaadjes maken. Mijn moeder en ik besloten het zonder coupenaadjes te doen, maar bij mijn tweede jurkje heb ik ze op de rug wel toegevoegd. Daar heb ik net iets te veel stof over, vind ik zelf. Met twee coupenaadjes sluit het dan net iets mooier aan.

Vrolijke Famkes

Ik heb het jurkje gemaakt met stof van Vrolijke Famkes, de Cavia stof. Deze kocht ik in de sale, waardoor het jurkje me aan materiaal nog geen 20 euro kostte. Ik vind het hele fijne stof, ik denk dat ik hier nog wel meer van ga kopen. Nu nog niet hoor, ik moet eerst wat stof wegwerken van mezelf. En een plekje vinden waar ik mijn stofjes kan bewaren πŸ˜‰

zelfgemaakte jurkje

Voor de halslijn gebruikte ik groen-met-witte-stippen stof van Vintage in my heart, waar ik ook een legging van gemaakt heb. Ik heb tot nu toe alle restjes stof bewaard, als het tenminste een beetje bruikbare lapjes zijn. En daar heb ik al zoveel leuks mee gedaan! Ik vind het zo leuk om zo te spelen met stofjes en printjes. Maar dat zal jullie niet verbazen, toch?

zelfgemaakte jurkje

De oranje-met-witte-stippen-knopen kocht ik bij de Knopenshop. Ik heb al wel ontdekt dat ik een heel gevaarlijke nieuwe hobby heb, hahaha! Zoveel leuks, ook om kleding mee af te werken ♥ Ik ga snel weer verder hoor! Vinden jullie het leuk om meer zelfgemaakte kleding te zien van me?

21 Comments on Mijn eerste zelfgemaakte jurkje!

 1. Monique
  29 april 2022 at 16:12 (3 maanden ago)

  Superknap gemaakt, dit jurkje staat je geweldig! Voor zo weinig geld er zo mooi bijlopen, dat biedt mogelijkheden!
  Ik ben benieuwd naar wat je nog meer gaat maken.

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 april 2022 at 07:51 (3 maanden ago)

   Dankjewel, lief! β™₯

   Beantwoorden
 2. Ramona
  29 april 2022 at 13:27 (3 maanden ago)

  Super mooi gemaakt! Wat een prachtig model jurk! Krijg spontaan zin om mijn naaimachine weer eens aan te slingeren Ben benieuwd naar je volgende creaties!

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 april 2022 at 07:52 (3 maanden ago)

   Dankjewel! β™₯ Zeker doen hoor, die naaimachine weer tevoorschijn halen. Het is zo leuk!

   Beantwoorden
 3. Petra van Schijndel
  29 april 2022 at 12:43 (3 maanden ago)

  Echt heel mooi Natasja! Ik zie graag al het moois dat je nog gaat maken.

  Beantwoorden
  • Esther
   29 april 2022 at 20:21 (3 maanden ago)

   Wat een gaaf jurkje heb je gemaakt zeg. Je bent gewoon een natuurtalentje. Benieuwd naar nog meer leuke te gekke zelfgemaakte jurkjes.
   Liefs Esther

   Beantwoorden
   • Natasja
    30 april 2022 at 07:51 (3 maanden ago)

    Dankjewel Esther β™₯

    Beantwoorden
  • Natasja
   30 april 2022 at 07:52 (3 maanden ago)

   Dankjewel Petra! β™₯

   Beantwoorden
 4. Joke
  29 april 2022 at 12:02 (3 maanden ago)

  Prachtig is je eerste jurkje geworden de combinatie van de stoffen vind ik heel gaaf!

  Je zou trouwens ook nu nog even 2 coupenaadjes in het achterpand kunnen stikken hoeft niet, maar het kan.

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 april 2022 at 07:53 (3 maanden ago)

   Dankjewel! β™₯ Oh, dat is een goede tip ja, daar had ik nog niet aan gedacht, dat het alsnog kan, hihihi!

   Beantwoorden
 5. Jacqueline Oud
  29 april 2022 at 10:41 (3 maanden ago)

  Echt heel mooi en knap gemaakt. Herken het stofje van Vrioijke Famkes, erg leuk stofje! Veel draag plezier van je mooie jurk!

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 april 2022 at 07:53 (3 maanden ago)

   dankjewel! ja, ik heb al veel complimenten gekregen over het stofje!

   Beantwoorden
 6. Joyce
  29 april 2022 at 09:18 (3 maanden ago)

  Nou je mag absoluut trots zijn op jezelf! Hoe gaaf is dit joh, ik vind het echt zo knap. En ’t staat je onwijs tof

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 april 2022 at 07:53 (3 maanden ago)

   Dankjewel Joyce β™₯

   Beantwoorden
 7. Ria Gilles James
  29 april 2022 at 09:06 (3 maanden ago)

  Wow Natasja, geweldige nieuwe hobby!
  En met de restjes kan je binnenkort een mooie vlaggenlijn maken als je wil (deed ik ooit met TB-stofjes). Ik kijk uit naar je volgende creatie! (Volgend seizoen worden de jurkjes weer een pak duurder, fijn dat je ze dan voordelig zelf kan maken)

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 april 2022 at 07:54 (3 maanden ago)

   Dankjewel β™₯ De restjes bewaar ik nu vooral om weer bij andere items te gebruiken, zoals een andere stof band etc. Maar een vlaggenlijn is ook leuk, ik heb er nu eentje van Bobbeez in de kamer hangen.

   Beantwoorden
 8. Neeltje
  28 april 2022 at 09:19 (3 maanden ago)

  Wat een gaaf jurkje. Heerlijk om zo zelf iets te maken he? Heel herkenbaar!

  Beantwoorden
  • Paola
   29 april 2022 at 08:59 (3 maanden ago)

   Echt ontzettend gaaf Natasja!!!

   Beantwoorden
   • Natasja
    30 april 2022 at 07:54 (3 maanden ago)

    Dankjewel Paola! β™₯

    Beantwoorden
  • Natasja
   30 april 2022 at 07:54 (3 maanden ago)

   Dankjewel β™₯ Ja, echt ontzettend leuk!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.