Mijn ervaring met een Microdermabrasie behandeling

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een bezoek bracht aan Cosmetisch Huidinstituut Dronten. Een week of wat geleden kreeg ik een berichtje van Nathalie, of ik het leuk vond om nog eens een keer langs te komen. Natuurlijk vond ik dat leuk! Na kort overleg besloten we dit keer voor een Microdermabrasie behandeling te gaan. Een behandeling die uitstekend bij mijn huidtype past. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

microdermabrasie behandelingMicrodermabrasie behandeling bij Cosmetisch Huidinstituut Dronten

Net als de vorige keer werd ik weer hartelijk welkom geheten door Nathalie, een jonge maar uiterst deskundige schoonheidsspecialiste met hart voor haar vak. We dronken eerst een kopje koffie en kletsten een beetje bij. Inmiddels bestaat Cosmetisch Huidinstituut Dronten 2,5 jaar, en is al behoorlijk gegroeid. Afgelopen voorjaar was Nathalie zelfs genomineerd voor de Beauty Awards, en dat wil natuurlijk wel wat zeggen!

In de behandelruimte stond alles al klaar voor mijn Microdermabrasie behandeling. Dit was voor mij de eerste keer, ondanks het feit dat ik al heel wat jaren regelmatig naar een schoonheidssalon ga. Ik zal eerst kort vertellen wat de behandeling inhoudt. De uitleg is gebaseerd op de uitleg van Cosmetisch Huidinstituut Dronten, hier en daar wat aangepast of aangevuld met mijn eigen woorden:

microdermabrasie behandelingMegapeel apparaat

Cosmetisch Huidsinstituut Dronten voert de behandeling uit met de Megapeel. Deze behandeling is de meest natuurlijke, minst ingrijpende methode voor het behandelen van diverse ‘huidproblemen’. Zoals: fijne rimpels, acne littekens, ongewenste pigmentvlekken, vergrote porieën en andere huidonzuiverheden. Het is een behandeling waarbij via een handstukje de huid heel fijn geschuurd wordt door kristallen. Dode huidcellen worden hierbij direct afgezogen. Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken. Ook wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, met als resultaat een zichtbaar en voelbaar gladde en frisse huid.

De Megapeel is een Microdermabrasie apparaat wat qua diepte en resultaat veel verder gaat dan gewone Microdermabrasie behandelingen. Het is een medisch apparaat wat (in tegenstelling tot andere apparaten) een controleerbare dieptewerking heeft, een hoger vacuüm en een variabele kristaltoevoer. De Megapeel werkt met een aanvoerende en afvoerende luchstroom in een gesloten circuit, waardoor het zeer hygiënisch werkt.

De Megapeel micordermabrasie behandeling is één van de meest populaire technieken voor huidverjonging, ook onder bekende Nederlanders. Het unieke van de Megapeel behandeling is de individuele dosering en afstemming op huidtype, huidprobleem en wensen van de klant.

microdermabrasie behandelingEffecten

Effecten die onder andere bereikt kunnen worden met een Microdermabrasie behandeling zijn:

 • algehele huidverjonging
 • vermindering van lijntjes en rimpels
 • verfijnen van de huid- en poriestructuur
 • activering van de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine
 • verzachting van pigmentvlekken
 • gladdere en zachtere huid, verfrissing van de teint
 • zichtbare verbetering van onregelmatigheden in de huid
 • verbetering van de doorbloeding
 • verbetering van het opnamevermogen van de huid: gezichtsverzorgingsproducten zullen na de behandeling beter door de huid worden opgenomen en daardoor kunnen deze beter hun werk doen

Een behandeling kan als losse behandeling, maar ook als kuur toegepast worden. Dit is afhankelijk van het huidtype en het gewenste resultaat.

Mijn ervaring met de Microdermabrasie behandeling

Nadat Nathalie nog kort had uitgelegd wat ik kon verwachten, begon ze met de Microdermabrasie behandeling. Ze begon met mijn voorhoofd, dit is één van de minst gevoelige delen van het gezicht. Op iedere plek van het gezicht kan de behandeling anders aanvoelen, omdat de huid op sommige plekken gevoeliger is. Het grote voordeel van de Megapeel is dat het apparaat instelbaar is, waardoor alle delen van het gezicht behandeld kunnen worden. Op een gevoelig gedeelte wordt het apparaat eenvoudig minder intensief ingesteld, en op minder gevoelige gedeeltes juist wat intensiever.

Hoewel de behandeling een schurend effect heeft, heb ik de behandeling op geen enkel moment als vervelend ervaren. Natuurlijk voelde ik af en toe wel de schurende werking, maar als het té schurend aanvoelde, stelde Nathalie direct de Megapeel iets lager in. Zelfs de dunne gevoelige huid rond mijn ogen heeft ze behandeld, dit voelde absoluut niet vervelend.

microdermabrasie behandelingMijn huid wordt redelijk snel rood, volgens Nathalie heeft mijn huid een uitstekende doorbloeding. Tijdens en direct na de behandeling zag mijn huid daardoor behoorlijk rood, maar ze voelde niet branderig of erg warm aan. De roodheid verdwijnt overigens al redelijk snel na de behandeling.

De Microdermabrasie behandeling op zich duurt zo’n 20 à 25 minuten. Normaal gesproken wordt de hals ook meegenomen, maar omdat ik twee dagen daarvoor wat verbrand was, vond Nathalie het beter om die nu over te slaan. Vooraf wordt de huid (uiteraard) gereinigd, zoals bij iedere andere gezichtsbehandeling.

Na afloop heeft Nathalie nog een kalmerende Ultrasound behandeling bij mij gedaan, waarbij ook een kalmerend serum gebruikt werd. Zoals je kunt zien op de foto, was mijn huid daar wel blij mee, het voelde heerlijk verkoelend en kalmerend aan.

microdermabrasie behandelingHet resultaat

Al direct na de behandeling had mijn huid een prachtige glow, en toonde en voelde duidelijk gladder en zachter. De volgende dag was dat resultaat nog beter zichtbaar:

Ik sta hier overigens wel in de zon, maar dat was maar voor heel even, en met een SPF 50 op mijn gezicht. De eerste twee weken is je huid namelijk nog gevoeliger voor schade door de zon, en moet je overmatige blootstelling aan de zon vermijden. En altijd smeren met een hoge SPF. Dit is omdat je huid letterlijk een beetje dunner is na de behandeling, en het bovenste beschermende laagje weg is. Er zijn nog meer richtlijnen waar je op moet letten na de behandeling, deze ontvang je tijdens het intake gesprek en/of na de behandeling.

Ik vind het resultaat van de Microdermabrasie behandeling boven verwachting. Mijn huid voelde na de behandeling super super glad, had een veel mooiere structuur en een prachtige frisse glow. Ook oogde ze ‘voller’ waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar waren. Dit resultaat zal na één behandeling na verloop van tijd weer verdwijnen. Voor een blijvend resultaat is het belangrijk na de eerste behandeling onderhoudsbehandelingen te laten doen. Bij Cosmetisch Huidinstituut Dronten kun je hier meer informatie over opvragen.

Cosmetisch Huidinstituut Dronten is gevestigd in Dronten. Meer informatie over deze en andere behandelingen vind je op de website. Indien gewenst kun je voorafgaand aan een behandeling een gratis en vrijblijvend intake gesprek krijgen, waarin je alle informatie over de behandeling krijgt.

Deze behandeling is in samenwerking met Cosmetisch Huidinstituut Dronten.

6 Comments on Mijn ervaring met een Microdermabrasie behandeling

 1. Natascha
  26 juni 2019 at 08:43 (1 jaar ago)

  Ik hoor hier heel veel goede verhalen over, overweeg het zelf ook om eens te gaan doen. Sowieso is je blogpost voor mij een reminder om de schoonheidsspecialist weer eens te bellen 😉

  Beantwoorden
 2. Annette
  23 juni 2019 at 17:44 (1 jaar ago)

  Lekker hoor, ik doe het al jaren en ga ongeveer 1x per 8 weken. Mijn huid is er goed van opgeknapt vooral de cafe au lait vlek op mijn voorhoofd is helemaal weggepoetst en nooit meer terug gekomen ook wat littekens die ik had zijn een stuk minder zichtbaar.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  23 juni 2019 at 13:39 (1 jaar ago)

  Jij hebt je huid goed verwend 🙂
  Fijn dat je er zo’n mooi resultaat mee ervaart!

  Beantwoorden
 4. Mireille
  23 juni 2019 at 10:06 (1 jaar ago)

  Altijd een mooi resultaat zo’n behandeling.
  Jouw huidje kan er weer tegen.

  Beantwoorden
 5. Caro
  23 juni 2019 at 09:18 (1 jaar ago)

  Ik zou een voor en na foto interessant vinden. Zo’n behandeling is best wel prijzig. Dan is een zichtbaar positief resultaat best fijn. Hoe vaak moet je zoiets doen om echt resultaat te behouden?

  Beantwoorden
  • Natasja
   23 juni 2019 at 09:27 (1 jaar ago)

   Heel veel meer voor, tijdens en na-foto’s kon ik niet geven hoor Caro Je ziet een foto aan het begin van de behandeling, tijdens de behandeling, na de behandeling en een dag na de behandeling.

   Hoe vaak je de behandeling zou moeten doen, is per huidtype en gewenst resultaat verschillend. Daarvoor is het intake gesprek onder andere bedoeld.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.