Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

Na mijn favoriete make-up producten van 2014, is het vandaag tijd om jullie mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014 te laten zien. En wat vond ik het leuk om het hele jaar aan artikelen door te lopen, wat heb ik een boel geschreven dit jaar! Ik wilde ook hier eigenlijk een top 5 van maken, maar dat lukte me niet, ik kon niet kiezen. En dus is het een top 7 geworden 🙂

favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014: Cenzaa Illuminating Masq

Dit jaar maakte ik kennis met het merk Cenzaa: een merk van Nederlandse bodem wat zich qua uitstraling en werking van de producten naar mijn mening prima kan meten met de grote buitenlandse merken. In mei schreef ik over het Cenzaa Illuminating Masq, een gezichtsmasker met prachtige ingrediënten, en met een geweldige werking voor mijn huid. Het masker lijkt wel speciaal gemaakt voor mijn huid: poriën worden kleiner, oneffenheden worden minder en mijn huid krijgt een mooie glow. Ik vind het één van mijn beste ontdekkingen van afgelopen jaar!

favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014: SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

In de zomer maakte ik kennis met het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer, een bijzonder rijk serum vol biologische, werkzame ingrediënten. De ingrediëntenlijst is werkelijk indrukwekkend: abrikozenpitolie*, zoete amandelolie*, sesamolie*, teunisbloemolie*, rozenbottelolie*, passievrucht olie, sinaasappelolie**, bergamot olie**, geranium olie**, kamferolie**, Australische lavendelolie**, zonnebloempitolie*, tocopherol, aroma**, citral, geraniol, citronellol, limonene, linalool. *gecertificeerd biologisch **natuurlijke essentiële oliën.

Naast de heerlijke geur van het Elixer, ben ik vooral erg te spreken over de werking er van: mijn huid raakt meer in balans, wordt gladder en elastischer, en rode vlekjes en littekens van puistjes worden minder. Ook dit is een product wat (tussen het uittesten van andere gezichtsverzorgingsproducten door) een vast plaatsje op mijn badkamer heeft gehouden.

favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014: Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Nog een masker, maar dan met een heel ander werking: het Moroccan Natural Rhassoul Clay masker. Dit masker bestaat voor 100% uit lava klei, wat een diepreinigende werking heeft op de huid. Ik vind dit masker ideaal voor als je huid echt een ‘grote beurt’ nodig heeft, het is bijvoorbeeld heerlijk om te gebruiken na de feestdagen, na een vakantie of gewoon als je je huid een tijdje wat verwaarloosd hebt. Je kunt het masker ook voor je haar gebruiken, het heeft zowel een reinigende als verzorgende werking op huid én haar. Een heerlijk multifunctioneel product dus!

favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014: Mademoiselle Gabrielle Sublime Oil

Mademoiselle Gabrielle is een 100% natuurlijk merk met een prachtige, luxe uitstraling. Sublime Oil is een gezichtsolie met een diep hydraterende en voedende werking, en geschikt voor alle huidtypen. Ook deze olie zit vol verzorgende ingrediënten waaronder essentiële vitamines, antioxidanten en vetzuren die de huid nodig heeft om gezond te blijven. Ook mijn huid knapt er zienderogen van op: ze werd gladder en egaler, en voelde meer ontspannen. Ik hoop dat ik jullie in 2015 meer van dit merk kan laten zien.

favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014: Cenzaa Satin Beauty Power

De Cenzaa Cellular Repair lijn zorgt voor voor celvernieuwing, bescherming, kalmering en herstel van de huidbarrière. Satin Beauty Power, welke onderdeel is van deze lijn, zorgt gedurende 24 uur voor een stralende huid, ontspant de gelaatstrekken, verfrist de teint en wist tekenen van vermoeidheid. Het resultaat: een zachte, gladde huid die straalt van vitaliteit. Wat wil je als 40-plusser nog meer? Dit mooie product kan gebruikt worden als serum onder een dagcrème, maar omdat hij zo’n intens verzorgende werking heeft, kan hij het ook prima in zijn eentje af, en dat is ook hoe ik hem gebruik. Als je je huid een oppepper wilt geven, breng je de Satin Beauty Power aan in een dikke laag op de gereinigde huid, waarna je het 15 tot 20 minuten laat inwerken als een masker. Eventuele restanten verwijder je met een wattenschijfje. Een paar dagen geleden had ik dikke stress: ik pompte de laatste druppel uit mijn flacon. Tijd voor een nieuw exemplaar!

favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014: Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Nog een prachtig merk waar ik in 2014 mee kennismaakte, en direct diep van onder de indruk was: Esse Organic Skincare. In november schreef ik een review over de Esse Oily/Combination Skin Trial Pack, een heel mooie manier om kennis te maken met dit natuurlijke en grotendeels biologische merk, wat naast zijn mooie ingrediënten ook nog eens een prachtige uitstraling heeft. Mijn huid (en ik dus ook) werd enorm blij van deze mooie producten, ze mogen dan ook niet ontbreken in dit rijtje.

favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014: Mario Badescu Strawberry Face Scrub

Mijn favoriete onderdeel van mijn gezichtsverzorgingsroutine is denk ik wel scrubben. Dat gevoel naderhand, zo’n gladde en zachte huid: echt, ik zou er verslaafd aan kunnen raken. In het najaar ontdekte ik de Mario Badescu Strawberry Face Scrub, een scrub met een heerlijke, subtiele aardbeiengeur, op basis van AHA’s (fruitzuren). De AHA’s versnellen de natuurlijke huidvernieuwing, waardoor dode huidcellen makkelijker en sneller verwijderd worden. Met als resultaat een stralende, gladde huid en minder kans voor puistjes en meeëters. De Strawberry Face Scrub maakt zijn beloftes waar en maakt mijn huid ontzettend glad en zacht, op een heel milde manier.

Heb jij het afgelopen jaar aanraders op het gebied van gezichtsverzorging ontdekt?

5 Comments on Mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten van 2014

 1. Natascha
  30 december 2014 at 19:21 (8 jaren ago)

  Wat een mooie favorieten heb je! Cenzaa is ook een groot favoriet bij mij.

  Beantwoorden
 2. Bianca
  29 december 2014 at 10:23 (8 jaren ago)

  Lijkt mij ook moeilijk een keuze te maken vind 7 producten al knap 🙂 x

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  28 december 2014 at 18:37 (8 jaren ago)

  Fijn om je favoriete producten voor het gezicht had laten zien.
  De huidverzorgingsproducten van de hema voor vrouwen die ouder dan 40 zijn, zijn heel fijn en het maakt de huid van het gezicht zacht en soepel.
  Ook hydrateerd het perfect en is mijn huid zacht en soepel.
  Elastischer.

  Beantwoorden
 4. Sonja
  28 december 2014 at 18:00 (8 jaren ago)

  Een hele rij producten waarvan ik zelf nog geen 1 ooit geprobeerd heb. Wat zijn er nog veel om te ontdekken. Ik was dit jaar zeer tevreden over de 40+ lijn van de Hema.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.