Mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

Ik vind huidverzorging in de zomer misschien nog wel lastiger dan in de winter. In de winter gebruik ik gewoon lekker volle, verzorgende producten, die mijn huid dan uitstekend kan gebruiken. In de zomer heeft mijn huid ook verzorging nodig, maar vooral bij warm weer voelen veel verzorgingsproducten al snel too much, of trekken niet voldoende in mijn huid. In dit artikel laat ik je mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer zien!

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

Mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

Als je Beautyspots al wat langer volgt en bijvoorbeeld mijn “Kijkje in mijn badkamer-artikelen” hebt gezien, dan weet je dat ik graag afwissel qua verzorgingsproducten. Alleen als ik een product aan het uittesten ben, gebruik ik het een aantal dagen/weken achter elkaar, maar daarbuiten gebruik ik niet vaak twee dagen achter elkaar hetzelfde product (of het moet heel lekker en goed zijn). Gelukkig valt er ook in de zomer voldoende te kiezen!

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

Mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer: huidolie

Ik vind huidolie een heerlijk product, en gebruik dat eigenlijk het hele jaar door. Zeker als je een goede kwaliteit olie hebt, met vooral natuurlijke ingrediรซnten, verzorgt het je huid intensief zonder een plakkerig laagje achter te laten. Mijn twee favorieten zijn Kneipp Beauty Geheim Huidolie (klik hier voor mijn review) en Cocoa Pink Silky Soft Body Oil (ook hier schreef ik al een review over). De eerste heeft van zichzelf al een heerlijke, zachte geur, de tweede is verkrijgbaar in tal van geuren en dus altijd passend bij jou en het seizoen.

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

Mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer:
Pink Lady Body Dressing (Wat Maakt Je Mooi)

De Pink Lady Body Dressing van Wat Maakt Je Mooi ontdekte ik een paar maanden geleden. Vanaf het moment dat ik de verpakking open maakte, was ik verliefd op de geur. Hij is dan ook direct naar de badkamer verhuisd en in gebruik genomen, en het is er nooit meer van gekomen om er een review over te schrijven. Bij deze dus even in het kort ๐Ÿ™‚

Pink Lady Body Dressing is een lichte, niet vette lotion die snel in de huid trekt. De Body Dressing bevat onder andere zonnebloemolie (rijk aan vitamine E) en cacaoboter, welke je huid verzorgen en verzachten. De lotion is vrij van PEG’s, sulfatenย en parabenen.

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

Wat Maakt Je Mooi omschrijft de geur als volgt:

Een mooie geparfumeerde appel met haar zachte roze velletje, een heerlijke friszoete geur.

En dat is precies hoe ik hem ervaar: friszoet, met een heerlijk geparfumeerde ondertoon. Ik gebruik Pink Lady Body Dressing graag in combinatie met Lush So White Showergel <3

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

Mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer:
Lush Yummy Mummy Body Conditioner

Nog een echte zomerse topper op het gebied van huidverzorging: Lush Yummy Mummy (klik hier voor mijn uitgebreide review). Niet alleen is de zoete geur van aardbeien natuurlijk een zomergeur bij uitstek (die ook nog eens heel lang op mijn huid blijft hangen), Yummy Mummy geeft ook een intensieve verzorging zonder een plakkerig laagje achter te laten op mijn huid. Dat komt omdat je de Body Conditioner aanbrengt na het douchen, over de huid masseert en vervolgens licht afspoelt onder de douche. Je gebruikt dus in feite nooit ’te veel’.

Ik gebruik Yummy Mummy ook graag als ik mijn huid ’s ochtends wil insmeren met zonbescherming (olie), maar dan wel een lekker geurtje mis. Niet dat ik zonnebrandproducten vind stinken, maar ze ruiken niet zo lekker als mijn gewone verzorgingsproducten. Ik gebruik dan eerst Lush Yummy Mummy, en breng na het afdrogen de zonbescherming aan. Best of both worlds!

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

Mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer:
Dr. Organic Lavender Skin Lotion

De Dr. Organic Lavender Skin Lotion heb ik nog niet zo heel lang in gebruik, en een uitgebreidere review volgt nog, maar toen het twee weken geleden zo extreem warm was, heb ik hem met veel plezier gebruikt. Deze Skin Lotion is intensief verzorgend, maar trekt goed in de huid. De natuurlijke geur van lavendel past natuurlijk ook perfect bij de zomer en werkt heerlijk ontspannend.

favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

De textuur van deze Skin Lotion van Dr. Organic is dun, waardoor hij goed uitsmeert over mijn huid. Desondanks heeft hij een erg verzorgende werking, en voelt bij het aanbrengen licht verkoelend aan. Binnenkort vertel ik je er meer over!

Dit waren mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer. Wat gebruik jij het liefst qua huidverzorging op warme dagen?

4 Comments on Mijn favoriete huidverzorgingsproducten in de zomer

 1. Mieke
  19 juli 2015 at 13:04 (7 jaren ago)

  Ik gebruik zomers ook hele andere producten voor mijn huid, echte volle olien vind ik niet fijn, mijn favorieten zijn nu Bio Oil en een body cream van Spa Secrets!

  Beantwoorden
 2. Marion
  18 juli 2015 at 11:01 (7 jaren ago)

  Die lavendel skin lotion is heerlijk! Ik hou zo van de geur van lavendel. De huidolie gebruik ik zelf het liefst niet als het zo warm is.

  Beantwoorden
 3. irene niec
  18 juli 2015 at 09:15 (7 jaren ago)

  Sinds kort gebruik ik Kneipp Beauty Geheim Huidolie en ben er heel tevreden over.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  18 juli 2015 at 09:12 (7 jaren ago)

  Wat leuk dat je zoveel fijne huidververzorgingsproducten hebt.
  Mooie foto’s.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.