Mijn favoriete merken gekleurde leggings en panties

Een veelgestelde vraag in de Jurkjes Facebook-groepen is: waar halen jullie je gekleurde leggings en panties? Ik heb inmiddels een aantal favoriete merken verzameld in mijn kast, en ik denk dat ik me wel een gevorderde mag noemen op dit gebied 🙂 Vandaag deel ik mijn tips met jullie, hopelijk heb je er wat aan!

gekleurde leggings en pantiesMijn favoriete merken gekleurde leggings en panties

Toen ik drie jaar geleden begon met het dragen van Tante Betsy jurkjes, durfde ik daar (uiteraard) nog geen gekleurde leggings en panties bij te dragen. Ik begon met braaf donkerblauw, zoals iedereen volgens mij 😉 Maar eigenlijk vond ik dat donkerblauw geen recht doen aan de jurkjes, ik wilde meer kleur! Al snel schakelde ik over naar groene en kobaltblauwe panties, door sommigen echt verafschuwd in het begin. Maar bij mij smaakte het meteen al naar meer, en inmiddels heb ik alle kleuren van de regenboog in mijn kast. Hoe meer kleur, hoe liever 🙂 Eén ding heeft bij mij altijd wel voorop gestaan: het draagcomfort. Van alle gekleurde leggings en panties in dit artikel kan ik je verzekeren dat ze ontzettend fijn dragen.

Apollo panties

Toen ik begon met het dragen van gekleurde panties, begon ik met het merk Apollo. Een heel betaalbaar merk, met panties van 60 denier in een uitstekende kwaliteit. Verkrijgbaar in heel veel kleuren (ook zwart en donkerblauw), waarvan ik vooral de Jolly Green (rechts) en Kobaltblauw (midden) veel draag. Dit zijn kleuren die perfect passen bij de Tante Betsy jurkjes. Afgelopen winter heb ik de kleur Chili Pepper (links) ontdekt, die mooi kleurt bij de rode jurkjes van Tante. Net iets warmer dan fel rood, en daardoor een hele mooie match. Ook de kleur Okergeel draag ik vaak. De Apollo panties draag ik in maat XXL, deze vallen lekker hoog in mijn taille en hebben geen knellende band. Ik bestel ze altijd bij Sokken Online, ze kosten € 4,95 per stuk.

gekleurde leggings en pantiesSnag Tights

Omdat Apollo een aantal kleuren niet in het assortiment heeft (waaronder Fuchsia), bleef ik toch altijd zoeken naar een ander merk gekleurde leggings en panties. Op Facebook zag ik op een gegeven moment de panties van Snag Tights uit Engeland voorbij komen, en ik besloot deze eens te proberen. Inmiddels ben ik groot fan, en lid van het Snag Tights promotieteam 😉

Snag Tights heeft net weer andere (leuke!) kleurtjes, deze panties zijn 80 denier. Dus nog net iets dikker dan de Apollo panties, en ook nog meer draagcomfort. De band valt nog hoger in de taille, en de panty is lekker elastisch. Ik schreef hier al eens een apart artikel over, dat kun je hier teruglezen: klik. Snag Tights zijn verkrijgbaar via de Engelse website en kosten € 8,49 per stuk. Wil of kun je niet in het buitenland bestellen, dan zijn ze sinds kort ook verkrijgbaar bij SoMuch: klik. Hier kosten ze per stuk iets meer, maar betaal je natuurlijk minder verzendkosten.

Tante Betsy leggings

Tante Betsy heeft zelf ook ieder seizoen bijpassende leggings bij de jurkjes. Mijn absolute favorieten zijn de streepjesleggings van een paar seizoenen geleden. Die geven mij een enorm Pippi-gevoel, en ze zijn met zoveel jurkjes en rokjes te combineren! Ik hoop echt dat de streepjesleggings nog eens terugkomen, zodat ik een voorraadje kan inslaan 🙂 De leggings bij Tante Betsy kosten meestal zo’n 30 à 35 euro. Duurder dan panties, maar hier doe je natuurlijk ook veel langer mee, en het risico op gaatjes of ladders is veel kleiner.

gekleurde leggings en pantiesVan afgelopen zomercollectie heb ik in de sale nog drie Summer Leggings gekocht, in het oranje, blauw en groen. Deze zijn gemaakt van viscose, en dragen echt super fijn! De band is ook hier weer lekker hoog, en tekent nauwelijks onder een jurkje. De viscose draagt ook op wat warmere dagen lekker koel, de naam ‘Summer Legging’ is dus helemaal terecht. Ik hoop dat de viscose leggings in de najaarscollectie ook weer terugkomen.

Blutsgeschwister leggings

Een merk wat ik nog niet zo lang geleden ontdekt heb, en waarvan ik deze zomer een aantal leggings gekocht heb, is Blutsgeschwister, een Duits merk. De leggings zijn qua prijs en draagcomfort vergelijkbaar met Tante Betsy. Het leuke is dat de kleurtjes en printjes ook erg goed combineren met de jurkjes van Tante Betsy, zeker als je net als ik houdt van het dragen van print-op-print. Afgelopen zomer hadden ze ook een aantal driekwart leggings in het assortiment, ideaal als je geen fan bent van blote benen onder je jurkjes. Blutsgeschwister is verkrijgbaar via de Duitse website, en bij verschillende jurkjes-webshops in Nederland die ook Tante Betsy verkopen.

Draag jij weleens gekleurde leggings en panties? Heb jij misschien nog andere tips?

18 Comments on Mijn favoriete merken gekleurde leggings en panties

 1. Mirjam
  6 oktober 2019 at 21:16 (3 jaren ago)

  Ik zocht naar gekleurde panty’s en kwam dit artikel tegen, fijn! Die laatste leggings van Cblutsgeschwister, schijnen die door? Alsin, kan ik ze ook in de sportschool dragen zonder dat iemand mijn onderbroek ziet? Ik vind de printjes namelijk erg leuk voor sportkleding!

  Beantwoorden
 2. Arianne
  1 oktober 2019 at 14:44 (3 jaren ago)

  Fijne tips, dankjewel

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  10 september 2019 at 21:59 (3 jaren ago)

  Fijne shoptips.
  Ik zit in de webshops etc. te kijken….
  Hou erg veel goede leggings en koop ze veel te groot want hou niet van het knellende.

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Happy Susan blogger
  9 september 2019 at 08:53 (3 jaren ago)

  Hihi ik was me ook al aan het bedenken om weer eens een bericht te maken over panty’s.
  Dankzij jouw review en dat ik bij SoMuch in de winkel de Snag Tights tegen kwam heb ik die voor het eerst geprobeerd. Ik weet wel nog dat ik zoiets had van daar kom ik nooit in. Maar wow ze passen gewoon heel goed en blijven perfect op hun plek net onder mijn bh. Ik vind het echt een aanrader met hun prachtige kleuren en kwaliteit.

  Ik ben jaren geleden begonnen net Apollo panty’s op advies van een Tante Betsy dinnetje en was meteen groot fan. Ik heb deze altijd veel gedragen en voor een budget panty is dit echt goede kwaliteit. Alleen tekenen deze toch wel eens af bij mij. Dus ik laat deze tegenwoordig liggen…alleen mis ik nog de Jolly Green kleur bij andere merken die ik nu draag ;).

  De curvy super stretch panty van Pamela Mann vind ik ook een topper en aanrader. Ook een mooie kwaliteit panty en heerlijk rekbaar in de grote maten in mooie kleuren. Alleen heb ik hier eigenlijk een maatje te groot van gehad. Ik had de 2xl moeten hebben ipv de 3xl.

  Jammergenoeg waren de leggings van Tante Betsy me altijd te lang en tekenen deze in mijn buik af. Van de zomercollectie heb ik ze eigenlijk niet meer geprobeerd. Maar een high waist is toch wel erg fijn als ik dat zo lees.
  Ik hoop dat andere dames er ook wat mee kunnen. Leuk overzicht en een prachtige verzameling! Knuff!

  Beantwoorden
  • Ingrid
   4 oktober 2019 at 13:57 (3 jaren ago)

   Ik wist dat dit artikel een keer voorbij gekoomen was en met de komende koude herfstdagen op komst heb ik het het er weer even bijgezocht en de Pamela Mann zojuist bij wegkamp besteld. Ben heel benieuwd!

   Beantwoorden
   • Natasja
    4 oktober 2019 at 18:20 (3 jaren ago)

    Ik ben benieuwd hoe de Pamela Mann panties je gaan bevallen, ik heb ze nog nooit gehad.

    Beantwoorden
    • Ingrid
     5 oktober 2019 at 16:51 (3 jaren ago)

     Vandaag al geleverd door wehkamp en mennn wat fijn! Ik ben lang (186cm) en kledingmaat 44/46, maar de 2XL
     valt zó ontzettend lekker ruim en hoog! Ik heb de navy gekocht. Nu nog op zoek naar een donkergrasgroene…

     Ik ben razend enthousiast iig!

     Beantwoorden
 5. Joyce Siemons
  8 september 2019 at 14:39 (3 jaren ago)

  Jaaa je weet ik ben van de bluts print leggings, daar ben ik mee begonnen en daarna de effen panty’s die juist voor mij wat heftiger waren hihi omgekeerde wereld. Dankzij jou ook aan de snags, die vind ik ook geweldig!

  Beantwoorden
 6. Barbara
  8 september 2019 at 14:27 (3 jaren ago)

  De snagthigts staan nog op mijn te proberen lijstje. Nu met het koelere weer ga ik ze toch eens bestellen.
  Voor leggings heb ik sinds dit jaar een nieuwe favoriet (was of TB of de high waist van Nextdirect): de leggings van Tantilly. Zo veel mooie kleurtjes, ze vallen mooi hoog en zijn heel zacht.

  Beantwoorden
 7. Cindy
  8 september 2019 at 13:50 (3 jaren ago)

  Fijn artikel!

  Ik heb twee donkergroene panties en dat is het dan wel, verder zwart, zwart, zwart en nog meer zwart 😉
  Heb ze tegenwoordig van de Primark, al hebben ze wel wat veranderd en zijn ze nu nét wat kleiner en nét wat minder fijn voor mijn 1.80.
  Die Apollo-panties ga ik zeker onthouden voor als ik nieuwe panties moet hebben.
  Heb jij gewoon je eigen maat van deze?

  Gekleurde panty onder gekleurd jurkje durf ik niet, voel ik me té opvallend in 😉
  Ik vind mijn knalgroene Lien & Giel jurk al opvallend genoeg haha! 😉

  Beantwoorden
 8. Ria
  8 september 2019 at 13:37 (3 jaren ago)

  Ik blijf bij zwart, bruin, donkerblauw en eventueel donkergroen… daar voel ik me het best bij! Wel leuk zo’n overzicht, panty’s die lang genoeg zijn voor ons zijn niet altijd makkelijk te vinden!

  Beantwoorden
 9. bychristiana
  8 september 2019 at 12:37 (3 jaren ago)

  Ik draag net als jij vooral jurkjes en dus ook een groot deel van het jaar panty’s, maar dan in het zwart;-)

  Beantwoorden
 10. Caro
  8 september 2019 at 11:59 (3 jaren ago)

  Ik denk dat ik eerder gekleurde benen droeg dan felgekleurde jurkjes hahaha. Ik denk dat ik het geluk heb dat ik het vermogen heb me niet veel van mijn omgeving aan te trekken en zie dus ook nooit bevreemde of afkeurende blikken richting mijn benen. Zo jammer dat zoveel jurkenzusjes dit wel ervaren… ik gun iedereen onbezorgd draagplezier van zelfgekozen kleding! Jouw leggings zijn grotendeels ook mijn keuzes en ik ben zeker ook door jou geïnspireerd. Ze staat je altijd super dus wear them with pride beautiful woman❤️

  Beantwoorden
 11. Bouke
  8 september 2019 at 08:27 (3 jaren ago)

  Heerlijk zo’n overzicht! Net als jij heb ik eigenlijk altijd gekleurde benen Leggings ontbreken hier nog. Misschien toch eens een paar van Bluts aanschaffen. Staat zo gezellig

  Beantwoorden
 12. Jelka
  8 september 2019 at 08:22 (3 jaren ago)

  Snag tights wil ik nog steeds een keer proberen, vooral oranje en paars ontbreken hier nog. En blutsgeschwister heb ik één legging van (zwart met bloemenprint ), wanneer die geldboom arriveert komen er daar nog véél meer van!

  Beantwoorden
  • Petra van Schijndel
   8 september 2019 at 08:32 (3 jaren ago)

   De Pamela Mann panty’s zitten ook ontzettend fijn. De snag thights zal ik toch eens gaan proberen. Maar ik ben toch ook fan van zwarte panty’s, en dan komt toch die goeie ouwe HEMA in beeld. Want 100 denier vind ik het allerfijnste!

   Beantwoorden
 13. Paola
  8 september 2019 at 08:21 (3 jaren ago)

  Ik miet de snagtights toch eens proberen. Jij hebt net zulke lange benen ala ik.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.