Mijn gepimpte make-up kastje ♥

De afgelopen week ben ik, behalve met mijn werk, blog en Benthe, druk geweest met een leuk klusje: ik heb mijn make-up kastje voorzien van een leuke kleur en heb hem helemaal gepimpt. En op een mooi, als nieuw make-up kastje horen natuurlijk ook wat leuke accessoires. Ik laat je in dit artikel het eindresultaat zien!

make-up kastje

Mijn gepimpte make-up kastje

Mijn make-up kastje was me al lange tijd een doorn in het oog. Een plekje waar ik heel wat tijd doorbreng, maar het zag er allemaal niet zo jofel uit. Afgelopen zomer kocht ik een prachtige make-up organizer, maar ook die kwam niet helemaal uit de verf zoals ik zou willen. En ik had me al wel voorgenomen om ‘straks’ als ik ga verhuizen de slaapkamermeubelen een likje verf te geven, maar een paar weken geleden dacht ik: waarom wachten? Tegen de tijd dat ik moet verhuizen heb ik genoeg andere dingen te doen, en misschien duurt het nog wel een jaar, dus waarom zou ik het nu niet alvast opknappen? Ik begon afgelopen week met mijn make-up kastje, de rest volgt de komende weken/maanden. Laat ik je eerst het kastje zien hoe het was:

make-up kastje

make-up kastje

Dit is hoe de commode, later omgedoopt tot mijn make-up tafel, er eerst uitzag. Bij het schilderen zag ik dat de meubelen 19 jaar oud zijn (!), en dat was ook wel te zien. Het blad was behoorlijk kaal geworden, de knopjes inmiddels al een keer vervangen, en het geheel gewoon een beetje gedateerd (nog even en het is zo oud dat het weer hip wordt, hihihi!). Tijd om aan de slag te gaan!

make-up kastje

make-up kastje

Vorige week donderdag heb ik alle lades leeg geruimd (wat gaat er veel troep in zo’n klein kastje!!), en met hulp alles naar beneden gesjouwd, naar de garage. Zaterdagmiddag heb ik alles goed geschuurd en in de grondverf gezet. Oh ja, en in een garage past ook veel troep zoals je ziet, hihihi!

make-up kastje

make-up kastje

Zondag is de eerste laag kleur erop gegaan. Ik heb gekozen voor de kleur Flower Bulb van Flexa Creations. Ik had via internet een paar kleurstalen opgevraagd, en uiteindelijk vond ik dit de mooiste ♥ Alleen klopt het verhaal ‘in één laag dekkend’ niet helemaal, of helemaal niet: uiteindelijk moesten er drie lagen kleur op voor het resultaat helemaal dekkend was. Bleeegh!

make-up kastje

Maar ik had het er graag voor over hoor, ik vind het resultaat zó mooi geworden! Eindelijk heb ik een make-up kastje wat helemaal in mijn stijl is ♥

make-up kastje

Toen ik eenmaal het idee in mijn hoofd had hoe het moest worden, wist ik al dat ik allemaal verschillende porseleinen en metalen knopjes op de lades wilde, deze vond ik bij Kidz Supplies. Dat was dan uiteindelijk ook wel het duurste van het hele kastje, maar goed, dan heb je ook wat.

make-up kastje

Deze geweldig leuke blikjes van Derrière la Porte hebben me een slapeloze nacht gekost. Mijn vriendin Jori appte me op een gegeven moment op een zaterdagavond om kwart voor 10: “Moet je nou eens kijken wat ik gevonden heb!”. Ze stuurde een link van de webshop Presents at Home, en vervolgens hebben we geloof ik nog anderhalf uur heen en weer geappt over al het moois wat we steeds weer opnieuw vonden. En ik heb de hele nacht van make-up opbergblikjes gedroomd, hihihi!

make-up kastje

Toen ik de kleur van de verf had uitgekozen, wist ik ook direct: op mijn nieuwe make-up tafel moet de Nostalgia geurkaars van Oscar & Babette komen. Niet alleen past deze qua dessin helemaal bij de rest, ook de geur is in stijl:

Niets was vroeger zo onweerstaanbaar als het parfum in de meest chique tas van je oma.

Hul je leefomgeving in de poederachtige, zachte geur van pure nostalgie, dankzij geurnoten van Eau de Cologne, elegante leren handschoentjes, crèmige lippenstift en talkpoeder met onze EcoSojawas Geurkaars ‘Nostalgia’.

Het schattige make-up tasje wat erachter staat vond ik tijdens mijn zoektocht naar mooie accessoires voor op mijn make-up tafel bij de webshop What’s in a bag. De bijpassende grotere toilettas staat inmiddels op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag ♥

make-up tafel

Dit make-up opbergblik is ook van Derrière la Porte, hierin bewaar ik mijn dagelijkse poeders, blushes, highlighters en losse oogschaduws van Pupa, die niet meer in de grote make-up organizer passen:

make-up tafel

Zo heb ik ze vlak bij de hand, en zijn ze toch netjes opgeborgen!

make-up tafel

Het rosé gouden opbergmandje van Sissy-Boy past prachtig bij de kleur van het make-up kastje, hierin bewaar ik mijn palettes die ik regelmatig gebruik (en die wederom niet meer in de grote organizer passen, hihihi!).

make-up kastje

Ik hoef jullie vast niet te vertellen hoe blij ik ben met mijn nieuwe oude make-up kastje. Het liefst zou ik er de hele dag doorbrengen nu, hihihi! Ik vond het best even spannend hoe de spulletjes met verschillende stijlen samen zouden uitpakken, maar het is precies geworden zoals ik in mijn hoofd had. De komende tijd ga ik ook het bed en de nachtkastjes in dezelfde kleur schilderen, maar eerst moet mijn rug even bekomen van deze klus 😉

Heb jij weleens zelf meubelen op deze manier gepimpt?

18 Comments on Mijn gepimpte make-up kastje ♥

 1. Annette
  24 januari 2016 at 18:28 (6 jaren ago)

  Mooi geworden en heerlijk zo al je spulletjes fijn bij elkaar te hebben.

  Beantwoorden
 2. Debbie
  24 januari 2016 at 16:18 (6 jaren ago)

  Prachtig! Ik vond de kleur op het eerste oog niet zo mijn ding, maar als bij elkaar ziet het echt leuk uit!

  Beantwoorden
 3. Deb
  24 januari 2016 at 15:34 (6 jaren ago)

  Het ziet er geweldig uit! Prachtige kleur heb je uitgekozen en wat een metamorfose is het kastje ondergaan. Ik kan me voorstellen dat het een klus van bloed, zweet en tranen was. Drie lagen verf (plus de grondverf) moet een behoorlijke klus geweest zijn. Ik heb echt een hekel aan verven.
  De accessoires zijn ge-wel-dig! Ik ben gelijk in de webshops gaan kijken. Wat een ontzettend leuk merk dat Derrière la Porte. Daar ga ik ook nog eens voor kijken. Klasse werk Natas! Ik kan me voorstellen dat dit een van je lievelingsplekjes is geworden in huis.

  Beantwoorden
 4. Babs
  24 januari 2016 at 13:18 (6 jaren ago)

  Ik heb maar 1 woord: Beeldschoon!
  En direct inspiratie, eerst hier de boel op orde brengen en dan ga ik ook dromen welke kleuren en spulletjes ik in het zicht ga zetten.
  Al mijn make-up staat nog links rechts, overal… en in tassen, dus weer snel aan de slag!

  Beantwoorden
 5. Cindy
  24 januari 2016 at 12:50 (6 jaren ago)

  Wow, wat mooi geworden zeg! De kleur van het kastje is echt prachtig, en die knopjes zijn superleuk. En oh die blikjes… rondgekeken op de website, en zou zo 20 verschillende blikjes/blikken kunnen bestellen, leuk!

  Beantwoorden
 6. Mariska
  24 januari 2016 at 10:51 (6 jaren ago)

  Wow, super mooi geworden! Ik zou ook wel zo’n heerlijke plek willen voor alle spulletjes 😀

  Beantwoorden
 7. Linda
  24 januari 2016 at 10:48 (6 jaren ago)

  Wat een werk!! (ik haat schuren)maar wat is het mooi geworden.
  Ik vind de kleur ook erg leuk.

  En wat een schattige blikjes

  Beantwoorden
 8. Bianca
  24 januari 2016 at 10:44 (6 jaren ago)

  Wat een mooi eind resultaat! x

  Beantwoorden
 9. Talitha
  24 januari 2016 at 10:39 (6 jaren ago)

  Supermooi geworden Natasja, en wat een leuke opbergspulletjes heb je ook, i love it!

  Beantwoorden
 10. Astrid
  24 januari 2016 at 10:21 (6 jaren ago)

  Wow! Mooi geworden! Lisanne vindt het COOL :))

  Beantwoorden
 11. mariëlle
  24 januari 2016 at 10:17 (6 jaren ago)

  Wat een toffe kleur! Heel leuk om te zien 🙂

  Beantwoorden
 12. mireille
  24 januari 2016 at 10:12 (6 jaren ago)

  Wat ziet het er tof uit zeg. Geweldige kleur ook. Ben heel benieuwd naar die geur van de Geurkaars van Oscar & Babette.

  Beantwoorden
 13. Hennie
  24 januari 2016 at 09:46 (6 jaren ago)

  Oooooh, wat is het mooi geworden! Wat een werk maar wat een resultaat!

  Dat blikje met je highlighters vind ik helemaal geweldig.

  Ben onder de indruk van je nieuwe plekje! Geniet ervan!

  Beantwoorden
 14. brenda
  24 januari 2016 at 07:33 (6 jaren ago)

  Oh wat ziet het er mooi uit! Fijn toch om alles lekker naar je eigen zin te maken, en die blikjes zijn superleuk, ik heb ze ook 🙂 en had ook nog een blik voor mijn nagellak gekocht(heb niet zoveel nagellak) en wat spulletjes voor in de keuken, verslavend is het.

  Beantwoorden
 15. Jori
  24 januari 2016 at 07:31 (6 jaren ago)

  Wat is het mooi geworden,jij hebt er echt oog voor hoe het moet en zal worden. Ik heb wat familie stukken gepimpt,erg leuk om te doen

  Beantwoorden
 16. Natascha
  24 januari 2016 at 07:09 (6 jaren ago)

  Wat tof dat je gewoon de kwast hebt gepast en aan de slag bent gegaan. Ik doe dit soort dingen veel te weinig, want ik vind het super leuk dat je zo een eigen draai geeft aan je meubels. Nu is het echt ‘jouw’ kastje 😉 En dat in 1 keer dekken? Ik ben nu aan het verhuizen en heb dus alles geschilderd, bij mij dekt ook niets in één keer hoor hihi.

  Beantwoorden
 17. Chucky
  24 januari 2016 at 06:27 (6 jaren ago)

  Wat een leuke en grappige make-up kwasten houders!
  Die zijn niet duur.
  Heb in de fijne webshop snel een kijkje genomen die dit verkoopt.
  Zie er zoveel moois 😉

  Beantwoorden
  • Chucky
   24 januari 2016 at 06:28 (6 jaren ago)

   Pachtige kleur is je beautykast.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.