Mijn kleurenanalyse bij Femme Energique

Sta jij ook regelmatig vertwijfeld voor het kledingrek in de winkel te dubben welke kleur jasje je zult kiezen? Om dan uiteindelijk toch maar op safe te gaan, en voor grijs of donkerblauw te kiezen? Of zou je weleens een andere kleur lipstick willen kopen, maar twijfel je welke kleur jou mooi staat? Ik ‘onderging’ twee weken geleden een kleurenanalyse bij Femme Energique, en weet nu dankzij Yvonne welke kleuren perfect bij mij passen. Ik vertel je in dit artikel alles over dit bijzondere en inspirerende bezoek!

Femme Energique

Hoe gaat zo’n kleurenanaylse bij Femme Energique in zijn werk?

Vanaf het moment dat ik de prachtige, sfeervolle jaren 30-woning van Yvonne en haar gezin binnenstapte, voelde ik me op mijn gemak. Yvonne (die er zelf stralend en sprankelend uitzag in haar geweldige groenkleurige outfit, is een ontzettend spontane en hartelijke vrouw, waarbij ik me direct ‘eigen’ voelde. Ik was best een beetje zenuwachtig van tevoren, en was erg aan het twijfelen geweest wat ik aan zou trekken. Want tja, iemand die ook stylingadvies geeft, kijkt natuurlijk erg kritisch naar wat iemand anders aan heeft, zo dacht ik. Uiteindelijk (na me drie keer omgekleed te hebben) besloot ik dat ik mezelf niet zo moest aanstellen, en aangezien ik ook nog gewoon met Benthe naar het bos ‘moest’, ging ik voor een spijkerbroek met shirt en sweatjasje, met mijn sneakers eronder. Een outfit die ik ook regelmatig naar mijn werk draag, soms met sneakers (op sneaker Friday), soms met hakken.

Femme Energique

Femme Energique

Nadat we even gekletst hadden om nader kennis met elkaar te maken, gingen we ‘aan de slag’. Yvonne legde me uit wat we allemaal precies gingen doen, daardoor zagen de stoel, spiegel, en felle lampen er al meteen een stuk minder eng uit, hihihi!

Femme Energique

Femme Energique

Aan de hand van een geavanceerd kleurensysteem (wat veel weg heeft van de kleurenkaarten van Flexa, hihihi!) bepaalde Yvonne mijn huidskleur (nadat ze het beetje make-up wat ik stiekem toch had aangebracht ’s ochtends, ondanks het feit dat ze me verzekerd had dat ik gewoon zonder make-up mocht komen, verwijderd had), haarkleur en kleur van mijn ogen. Vooral dat laatste is best een secuur werkje, omdat je oogkleur de neiging heeft zich aan te passen aan de kleur die je ernaast ziet, in dit geval de kleurkaart. Mijn ogen bleken een stuk feller dan ik altijd dacht!

Femme Energique

Femme Energique

Femme Energique

Nadat dit gelukt was, voerde ze mijn gegevens in in de computer en bleek dat ik zowel een zomer- als herfsttype ben qua kleuren. Dit liet Yvonne aan mij zien door verschillende kleurdoeken om mijn schouders te leggen, en te laten zien wat deze kleuren deden met mijn huid. In het begin was het best lastig om door de (soms felle) kleuren heen te kijken, maar toen ik eenmaal in de gaten had waar ik op moest letten, was het verschil verbluffend. Ik had nog steeds geen make-up op, en had die week een uitbraak van pukkels gehad. Maar met de juiste kleurdoeken leek mijn huid niet alleen warmer, maar ook egaler. Enkel en alleen door het dragen van de juiste kleur, ik vond het een bizarre ontdekking!

Femme Energique

Femme Energique

Femme Energique

Daarna was het tijd voor make-up, ook hierbij passen bepaalde kleuren beter of juist minder goed bij de kleur van je huid, ogen en haar. Het merk Art of Image waar Yvonne mee werkt, heeft een heel uitgebreid assortiment, zodat er voor ieder ‘kleurtype’ volop keuze is. De producten van Art of Image zijn hypoallergeen, dermatologisch getest en niet op dieren getest. In overleg besloten we voor kleuren te gaan die ik zelf niet zo vaak gebruik, en een look die ook best wat heftiger mocht zijn dan wat ik dagelijks gebruik.

Femme Energique

De foto is helaas niet heel duidelijk en niet zo mooi van kleur (met mijn Iphone gemaakt), maar de look is wel goed te zien. Vooral over de foundation was ik erg te spreken, omdat hij precies matcht met mijn huidskleur en niet voelbaar was op mijn huid, ondanks het feit dat het best een dekkende foundation is.

Na afloop kletsten we nog wat na (ik vergeet helemaal de drankjes en lekkere hapjes te vermelden die Yvonne voor me klaar had gezet, ik werd echt in de watten gelegd) en toen was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen.

Femme Energique

Femme Energique

Mijn persoonlijke kleurenwaaier van Femme Energique

Anderhalve week later ontving ik mijn persoonlijke kleurenwaaier van Yvonne, helemaal afgestemd op mij. Het klinkt misschien gek, maar toen ik het fluwelen zakje openmaakte, voelde het echt alsof ik een kadootje aan het uitpakken was, en dat kwam niet alleen door de mooie verpakking.

Femme Energique

Kleurenanalyse

Het handige van zo’n persoonlijke kleurenwaaier is, dat je met deze kleuren altijd goed zit bij het kiezen van kleding. Yvonne adviseert dan ook om de waaier altijd in je handtas bij je te hebben, zodat je hem zo tevoorschijn kunt halen bij het uitkiezen van kleding in de winkel.

Kleurenanalyse

De waaier is opgebouwd in een aantal categorieën: als eerste heb je je basiskleuren, dit zijn neutrale kleuren die dienen als ‘achtergrond’ en om mee te combineren. Bijvoorbeeld een jasje, rok of broek(pak).

Kleurenanalyse

De accentkleuren zijn de meest opvallende kleuren. Yvonne vertelde dat ik deze kleuren als accent kan dragen, bijvoorbeeld een topje of shirt, maar ook voor grotere oppervlakten voor als je een keer echt wilt opvallen en stralen.

Femme Energique

Huidverwante kleuren zijn zachte, toegankelijke kleuren die mooi zijn voor bijvoorbeeld tops of een blouse.

Kleurenanalyse

Kleurenanalyse

Dan heb ik nog een oogversterkende en een oogverwante kleur in mijn waaier. De eerste laat mijn ogen meer spreken en helderder lijken, de tweede is een rustige kleur die mijn ogen meer glans geeft. Beide kleuren hebben het grootste effect als ik ze dicht bij het gezicht gebruik, bijvoorbeeld een bril.

Femme Energique

Mijn haarverwante kleur is een warme bruine kleur, en is geschikt voor bijvoorbeeld lederen jassen, schoenen, tassen, etc.

Kleurenanalyse

Kleurenanalyse

Kleurenanalyse

Kleurenanalyse

Kleurenanalyse

Natuurlijk heb ik de kleurenwaaier thuis meteen met mijn kledingkast vergeleken, en ik zag behoorlijk wat overeenkomsten, blijkbaar heb ik zelf een redelijke kijk op welke kleuren mij wel of niet staan. Erg leuk om het op deze manier bevestigd te zien.

Femme Energique

Femme Energique

Femme Energique

Femme Energique

En zelfs mijn favoriete lipsticks zijn dat blijkbaar niet zonder reden, hihihi!

Ik kan je de kleurenanalyse bij Femme Energique echt van harte aanbevelen. Ik zie het echt als een kadootje voor jezelf (of voor iemand anders): het is heel leuk en fijn om een paar uurtjes alle aandacht voor jou alleen te hebben, en zo intensief bezig te zijn met wat de kleuren zijn die bij jou passen. Het voelt voor mij heel bijzonder dat dit precies op dit moment in mijn leven op mijn pad kwam; alsof het zo moest zijn.

Maar het is ook iets wat blijft, waar je jaren later nog profijt van hebt en je (meer) zelfvertrouwen geeft bij het kopen van kleding, omdat je nooit meer de verkeerde kleurkeuze maakt, en dus eigenlijk geen miskopen meer kunt doen. Een kleurenanalyse met make-up advies en persoonlijk kleurenpalette duurt ongeveer 2 uur (in 2 afspraken) en kost € 145,-. Meer informatie over de Kleurenanalyse en de andere workshops die je bij Yvonne kunt volgen, vind je op de website van Femme Energique.

De kleurenanalyse is mij aangeboden door Femme Energique voor het schrijven van een (onafhankelijk) artikel.

12 Comments on Mijn kleurenanalyse bij Femme Energique

 1. Lisa's Beautybabbels
  20 september 2015 at 21:21 (7 jaren ago)

  Wat interessant zeg! En wat leuk dat je favoriete lipsticks al je juiste kleur zijn haha! Heb je goed gekozen 🙂

  Beantwoorden
 2. Femme Energique
  20 september 2015 at 19:17 (7 jaren ago)

  Wauw Beautyspots, wat heb jij jouw beleving bij Femme Energique leuk beschreven zeg. En wat een prachtige foto’s. Ik vond het erg leuk om je bij mij te mogen ontvangen en ik wens je veel plezier met je persoonlijke kleurenpalet!

  “Jouw personal coach, styliste & visagiste in 1! ”

  Energieke groet,

  Yvonne
  http://www.femme-energique.nl

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  20 september 2015 at 17:17 (7 jaren ago)

  Leuk om te zien dat je inderdaad al in je kleding en make-up al wat kleuren gebruikt uit de kleuren waaier.
  Fijn om jezelf eens zo in de watten te leggen.
  Je bent erg mooi opgemaakt.

  Beantwoorden
 4. Annette
  20 september 2015 at 16:35 (7 jaren ago)

  Leuk zeg. Klinkt echt als een fijn verwenmomentje voor jezelf ook. Leuk dat je (onbewust) al goed ik de juiste kleuren zat. 🙂

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  20 september 2015 at 13:37 (7 jaren ago)

  Mijn collega zou dit laatst ook gaan doen en het lijkt me wel super leuk! Je kunt dit inderdaad de rest van je leven gebruiken, maar ik zou het er niet voor betalen denk ik!

  Beantwoorden
 6. Cindy
  20 september 2015 at 13:12 (7 jaren ago)

  Lijkt me superleuk om een keer te laten doen. Ben al jaren nieuwsgierig naar zoiets. Weet wel wat me goed staat en wat niet (pastelkleuren moet ik bv echt niet dragen, maar wel weer felle kleuren) maar zou toch leuk zijn om eens een goed advies te krijgen.
  Maar de kosten, pfff…

  Beantwoorden
 7. margriet kuper
  20 september 2015 at 13:09 (7 jaren ago)

  lijkt me ook nog eens leuk om te doen. En ook grappig om te zien dat je al best veel goede make up en kleding hebt…

  Beantwoorden
 8. Debbie
  20 september 2015 at 11:29 (7 jaren ago)

  Erg leuk om te lezen, ziet er goed uit en erg interessant om te doen lijkt me.

  Beantwoorden
 9. Mariska
  20 september 2015 at 10:32 (7 jaren ago)

  Ik heb ook een paar jaar terug zoiets gedaan en voor mij zijn het de felle, frisse kleuren die ik het best kan dragen. Veel rood, oranje, geel en appelgroen. Anders ben ik al heel snel enorm bleek . Echt een aanrader zo’n analyse inderdaad. Ik heb mijn kleurenkaart in creditcard formaat altijd bij me 🙂

  Beantwoorden
 10. Miranda Aerts
  20 september 2015 at 09:21 (7 jaren ago)

  Wat een bijzondere ervaring, om te zien wat er bij je past (en wat leuk dat jouw collecties daar al zo goed mee matchen).
  Ik vind de look ook erg mooi, net even anders maar het past ook helemaal bij jouw gezicht ☺

  Beantwoorden
 11. Jori
  20 september 2015 at 07:31 (7 jaren ago)

  Wat super zo’n verwendag….

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.