Mijn Lush stash (editie 2015)

Onlangs kreeg ik het verzoek of ik mijn Lush stash eens een keer wilde laten zien op Beautyspots. In het begin van Beautyspots heb ik deze al eens laten zien, maar inmiddels is er natuurlijk veel in veranderd. Daarom heb ik afgelopen maandag, op Tweede Paasdag, alles naar beneden gehaald en op de foto gezet. En geloof me: dat was een aardige klus, hihihi! Maar het was ook ontzettend leuk om alles weer eens tevoorschijn te halen en naast elkaar te zien. Ik heb alles per productgroep op de foto gezet (alles bij elkaar paste niet in mijn studiootje), en vertel je per groep wat mijn favorieten en/of bijzondere edities daarvan zijn. Veel kijk- en leesplezier!

Lush stash

Lush stash

Mijn Lush Stash: de Shower Gels

Qua Shower Gels bestaat mijn Lush Stash vooral uit Limited Edition varianten. Degenen die verkrijgbaar zijn rond Kerst en Valentijnsdag bijvoorbeeld, maar sinds Lush Kitchen bestaat (nu ruim een jaar), sla ik daar ook regelmatig een klein voorraadje in van een lekkere variant. Hieronder laat ik je mijn favorieten zien:

Lush stash

Yummy Yummy Yummy is al een hele tijd niet meer verkrijgbaar, ik vond het zó erg toen hij uit de collectie ging! Toen hij een tijdje geleden bij Lush Kitchen op het menu stond, heb ik drie flessen ingeslagen, waarvan er inmiddels al weer twee op zijn #snif

Lush stash

Ik ben dol op de geur van The Comforter Bubblebar, dus toen er in Lush Kitchen een Shower Gel met deze geur werd gemaakt, kon ik hem niet weerstaan. Eén fles is al op, en eentje heb ik volgens mij kado gedaan aan iemand. Op het laatste exemplaar ben ik extra zuinig.

Lush stash

Nog meer lekkers uit Lush Kitchen: Ghost Shower Gel. Hij heeft een heerlijk zachte, bloemige geur, waar ik op slag verliefd op ben. Ik ben onlangs aan mijn tweede fles begonnen, en heb daarna deze nog als reserve.

Lush stash

Fruity Beauty was een paar jaar geleden verkrijgbaar tijdens een Forum Party, die je destijds nog had. Je kon dan gedurende één dag alleen telefonisch bepaalde LE producten bestellen. Ik vind het erg jammer dat de Parties er niet meer zijn, het gaf altijd een heel speciaal sfeertje (al vond ik het in het begin wel doodeng om naar Engeland te bellen, hahaha!). Gelukkig is Fruity Beauty zo af en toe nog wel verkrijgbaar in de Kitchen!

Lush stash

Hot Toddy was één van mijn favoriete Bubblebars, dus toen hij vorig jaar voor Kerst in Shower Gel-variant kwam, was ik dolblij. Inmiddels heb ik de kruidige geuren op de badkamer vervangen voor wat frissere geuren, maar er staan twee flessen Hot Toddy te wachten tot het weer herfst is.

Lush stash

Nog een topper van afgelopen Kerst: So White. Hier heb ik nog drie volle flessen van staan, want de heerlijk zachte, maar tegelijkertijd frisse geur vind ik volgens mij het hele jaar lekker om te gebruiken!

Lush stash

Mijn Lush Stash: zepen

Ook qua zepen heb ik vooral Limited Editions in mijn stash. De reden is natuurlijk eenvoudig te raden: de zepen uit het vaste assortiment koop ik net zo lief vers in de winkel. Ik kan nog steeds helemaal happy worden als ik een nieuw stuk Lush zeep in gebruik neem, zo lekker zacht en creamy. Love it!

Lush stash

Spice Mountain is een zeep met een kruidige geur, vergelijkbaar met de geur van Hot Toddy. Dit stukje heb ik al een paar jaar, en eigenlijk vind ik het zonde om hem te gebruiken.

Lush stash

Dit stuk North Pole zeep (de witte versie, je had destijds een roze en een witte kant) is van Kerst 2012, ik heb in de sale nog een groot stuk gekocht. Volgens mij is het 400 gram aan een stuk, zo blijft de zeep ontzettend lang goed. Ik heb hem nu dus al bijna 2,5 jaar, maar de geur en textuur zijn nog steeds prima (ik bewaar hem in plastic, in het donker). Binnenkort ga ik maar eens een stukje van deze heerlijke zeep met frisse pepermunt-geur in gebruik nemen.

Lush stash

Deze twee stukken Carrot zeep zijn nog hartstikke vers, ze komen uit de Paascollectie van dit jaar. Vorig jaar was hij voor het eerst verkrijgbaar, ik was direct verliefd op de heerlijke zoete, frisse geur. Met deze twee stukken (van 200 gram elk, ik koop mijn stukken zeep altijd per 200 gram) kan ik even vooruit!

Lush stash

Summer Pudding Soap is volgens mij al drie jaar uit de collectie, maar was destijds een favoriet van mij. Toen hij afgelopen jaar voorbij kwam in Lush Kitchen heb ik een kilo (oeps…) gekocht, zo blij was ik dat hij weer terug was. Inmiddels heb ik een paar stukken weg gegeven, en er ook andere mensen blij mee gemaakt. Dat doe ik overigens best vaak, ik gebruik niet alles wat in de kast staat zelf, maar vind het leuk om af en toe eens wat weg te geven. Spread the Love of Lush, zeg maar 😉

Lush stash

Candy Cane was één van de zepen uit de Kerstcollectie van 2011. Dit was denk ik wel mijn allerfavorietste Lush zeep ooit! Toen hij eind vorig jaar op het menu van de Kitchen stond, heb ik een vreugde dansje gedaan, en lekker ingeslagen. Het eerste stuk heb ik direct in gebruik genomen, maar hij was toen nog zo vers, dat het stuk gewoon wegsmolt onder de douche. De rest mocht dus eerst een beetje uitharden, hihihi!

Lush stash

Mijn Lush Stash: Bubble Bars

Mijn favoriete Lush badproducten zijn de Bubble Bars. Ze geven zo’n geweldig schuim, en vaak hele mooie kleuren en een duidelijk aanwezige geur aan het badwater. Ik ga de laatste tijd te weinig in bad, ik gun mezelf de tijd er niet voor (want in de tussentijd kan ik zoveel andere, nuttige, dingen doen…). Maar nu ik al dit lekkers zo bij elkaar zie, heb ik besloten om echt weer eens vaker in bad te gaan!

Lush stash

Santa’s Sack was één van de badproducten uit de Kerstcollectie van 2013. Afgelopen jaar kwam hij helaas niet terug, maar Lush Kitchen had hem vlak voor Kerst wel op het menu staan. Ik heb er toen vier gekocht, per stuk zijn ze goed voor 2 of 3 baden.

Lush stash

Ook Christmas Eve is een Kerst Bubble Bar, die volgens mij al jaren vaste klant binnen de collectie is. Ik vind het een heerlijke, bijzondere geur, ieder jaar koop ik er minimaal drie om de winter mee door te komen. Ik heb er nu nog eentje over, misschien lekker voor een koude lente-avond?

Lush stash

Ik zei het daarstraks al: The Comforter is één van mijn favoriete Lush geuren. Mierzoet, maar af en toe heb je daar gewoon behoefte aan, toch? Eén Comforter is voldoende voor minimaal vier baden, maar ook onder de douche is hij prima te gebruiken (net als alle andere Bubble Bars). Je verkruimelt dan gewoon een stukje in een washandje of puff, bergen schuim gegarandeerd!

Lush stash

Mijn Lush Stash: Bath Bombs

Hoewel ze vaak minder geur geven dan de Bubble Bars, zorgen de Bath Bombs van Lush wel voor de kleurrijkste spektakels onder water, alleen daarom al kan ik ze niet weerstaan. Ik heb een aantal Limited Editions van Kerst en Pasen in mijn stash, waaronder een paar voor mij heel bijzondere varianten:

Lush stash

Hij ziet er misschien een beetje saai uit, zo in zijn witte jasje, maar So White is één van de mooiste en lekkerste Bath Bombs die Lush ooit heeft gehad. Van binnen is hij prachtig roze en geeft een prachtig effect in bad. De zoete appeltjesgeur is gewoonweg niet te weerstaan.

Lush stash

Think Pink was mijn állereerste Lush badproduct wat ik kocht, en alleen daarom al heb ik altijd een exemplaar in de kast liggen. Hier is het allemaal mee begonnen, zeg maar…

Lush stash

Luxury Lush Pud is één van de mooiste Lush Bath Bombs, hij zorgt voor een prachtig kleurrijk spektakel in het water, waar ik wel naar kan blijven kijken…

Lush stash

Mijn Lush Stash: Scrubs en Massagebars

Voor ik Lush leerde kennen, had ik nog nooit van massagebars, of scrubs in vaste vorm gehoord. Echt, er ging een wereld voor me open, hihihi! Omdat ik massagebars niet heel vaak gebruik, heb ik alleen een paar LE’s die ik echt heel lekker vond. De scrub bars gebruik ik regelmatig, waardoor ik er nog maar een paar over heb.

Lush stash

Strawberry Feels Massagebar is ook al ruim drie jaar uit collectie, ik heb deze vorig jaar in de Kitchen gekocht. Alleen al voor de geur (aardbeien met slagroom) wilde ik deze hebben, hij is goddelijk!

Lush stash

Fairy Tail Sugar Scrub is een echte Golden Oldie uit de Kerstcollectie van 2009, maar helaas was hij al niet meer verkrijgbaar toen ik Lush leerde kennen. Lang leve Lush Kitchen, toen hij daar op het menu stond heb ik er volgens mij wel vijf ingeslagen, hihihi! Hij ruikt net zo lekker als Yummy Yummy Yummy Shower Gel, meer hoef ik niet te zeggen toch?

Lush stash

Sugar Plum Fairy is ook een vaste scrub uit een Kerstcollectie, uit 2010 om precies te zijn. Hij heeft dezelfde geur als Alkmaar, en Silky Underwear (voor de Lush kenners): zoet en warm tegelijk. Voor mij een echte must-have!

Lush stash

Mijn Lush Stash: Shower Jellies en Body Lotions

Ook onder de Shower Jellies en Body Lotions heb ik een paar hele dierbare LE’s zitten, die ik maar amper durft te gebruiken.

Lush stash

Ghost Shower Jelly komt nog uit de tijd dat de Retro collectie nog bestond bij Lush: deze producten waren gedurende een maand verkrijgbaar, meestal met vier of vijf verschillende producten tegelijk. De voorloper van Lush Kitchen, zeg maar. Hij ruikt nog steeds heerlijk, maar ik moet hem binnenkort echt wel gaan gebruiken, want het is zonde om hem in de kast te laten staan. En wie weet, brengt Lush Kitchen hem nog wel een keer terug op het menu…

Lush stash

Hetzelfde geldt voor Show Showers Shower Jelly, met dezelfde frisse geur als o.a. Celebrate Body Lotion. Wat heeft Lush toch veel lekkere producten uitgebracht, als ik alles zo op een rijtje zie…

Lush stash

Sikkim Girls Bodycrème komt uit de Kerstcollectie van 2013. Een heel luxe en rijke crème, helaas was de prijs daar ook naar. Ik heb in de sale twee potjes gekocht, waarvan er eentje nog steeds onaangebroken is. Wat een gewéldige geur!

Lush stash

Tja, hier hoef ik natuurlijk niet veel over te zeggen, als je de rest van het artikel al gelezen hebt. Eindelijk een Body Lotion met dezelfde zoete geur als The Comforter!

Lush stash

Mijn Lush Stash: gezichtsverzorging/diversen

Deze producten staan in de kast te wachten tot het weer zomer is (British Nanny en Sesame Suntan Lotion), tot ik een gaatje in mijn blogplanning heb om hem te testen (Gorgeous) of is gewoon extra voorraad (Santa’s Lip Scrub).

Lush stash

Mijn Lush Stash: nu op de badrand

De producten op bovenstaande foto staan momenteel allemaal op de badrand, en gebruik ik dus regelmatig. Je ziet: ik houd van afwisseling onder de douche (maar dat was vast al geen geheim meer, hihihi!).

Lush stash

Mijn Lush Stash: Hand en Body in gebruik

Deze Body Lotions en Handcrème staan momenteel op de badkamerkast, deze gebruik ik afwisselend met andere verzorgingsproducten voor het lichaam. De Body Lotions zijn alle drie bijna op, maar gelukkig heb ik nog één en ander in de kast staan.

Lush stash

Mijn Lush Stash: onderdeel van mijn vaste gezichtsverzorgingsroutine

Deze producten maken deel uit van mijn vaste gezichtsverzorgingsroutine, tussen het testen van andere merken door. De Tea Tree toner is al jaren mijn vaste toner, toevallig heb ik maandag weer een nieuwe fles besteld omdat deze bijna op is. Ook de Lipscrubs van Lush hebben een vast plaatsje op mijn badkamerplankje, ik gebruik afwisselend Santa’s Lipscrub en The Kiss.

Lush stash

Mijn Lush Stash: Lush Scents

Inmiddels heb ik ook een aardige verzameling Lush Scents opgebouwd. Ook deze waren voorheen verkrijgbaar tijdens een Forum Party, je kon dan van tevoren stemmen welk Lush product je graag in een parfum-variant zou zien. De geuren met de meeste stemmen werden dan in een heerlijke Lush Scent gegoten. Ook hier heb ik natuurlijk mijn favorieten:

Lush stash

Leap Frog is een Lush Scent van Valentijnsdag van een paar jaar geleden, dit vind ik de allerlekkerste geur van allemaal. Ik hoop echt dat hij ooit nog eens terug komt, want mijn flesje is zo goed als leeg… Creamy Candy en American Cream zijn mijn favoriete Lush geuren, ook in parfum-vorm. Ik gebruik de Lush Scents zeker niet iedere dag, maar pak ze regelmatig als ik ‘in the mood’ ben.

Lush stash

Lush heeft natuurlijk prachtige gifts in haar collectie, zowel in de vaste collectie als tijdens de LE collecties. Ik heb er een paar keer eentje gekregen, en ook af en toe eentje voor mezelf gekocht. Ik word nog steeds iedere dag blij als ik mijn verzameling bovenop de kast zie staan, ik bewaar er alle losse producten in.

Ik denk dat ik wel kan stellen dat Lush voor mij meer is dan een flesje douchegel en een zeepje. Ik word blij van de lekkere geuren en de heerlijke producten, en kijk altijd erg uit naar de volgende Limited Edition collectie (al duurt het nu wel weer even tot de Kerstcollectie komt, hihihi!). En hoewel ik natuurlijk een behoorlijke stash heb (in sommige ogen misschien belachelijk veel), geniet ik van ieder product nog steeds even veel als in het begin. En ach: de één spaart modeltreinen, ik spaar Lush producten, hahaha!

17 Comments on Mijn Lush stash (editie 2015)

 1. Astrid
  13 februari 2016 at 16:24 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijke collectie!

  Beantwoorden
 2. Anouska
  16 mei 2015 at 11:25 (7 jaren ago)

  Met veel plezier lees en vooral kijk ik naar al jouw mooie artikelen. Ik ben net als jij ook superdol op Lush en heb heel veel in mijn kast liggen. Niet zo veel als dat jij hebt hoor :). Ik word ook zo blij van Lush, vooral als ik naar de Kalverstraat ga dan word ik echt weer een klein meisje. Ook al ben ik dan net als jij 41 🙂 Veel plezier met je spulletjes!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 mei 2015 at 09:17 (7 jaren ago)

   Wat leuk om te horen, een mede-Lush-fan! Bedankt voor je compliment!

   Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  15 april 2015 at 11:53 (7 jaren ago)

  Het lijkt inderdaad wel een winkeltje

  Beantwoorden
  • Miranda Aerts
   15 april 2015 at 11:55 (7 jaren ago)

   Heerlijk, zo’n uitgebreide collectie!

   Beantwoorden
 4. Mariska
  11 april 2015 at 11:47 (7 jaren ago)

  I see your collection and raise it with…;-)
  Ik herken het zoals bekend helemaal hoor! Prachtige collectie en wat een mooie afgesneden zepen (muahaha). Wie weet, als ik het eens aandurf…

  Beantwoorden
 5. Babs
  9 april 2015 at 10:47 (7 jaren ago)

  Jeetje, wat een verzameling. Wat zal het lekker ruiken bij thuis. Je kan zo een winkeltje openen. Ik ben geen badder mens,maar als ik het zo lees… een bad, ja graag!

  Beantwoorden
 6. Bertine
  8 april 2015 at 21:43 (7 jaren ago)

  zoo ik geloof wel dat dit een enorme klus was, je lijkt wel een lush winkel te hebben in plaats van een stash;) echt om jaloers op te worden!

  Beantwoorden
 7. Miss Sentinelli
  8 april 2015 at 21:32 (7 jaren ago)

  Wow, ben jaloers op je collectie! Lush is echt fijn :), wat een mooie en fijne producten heb je :).

  Beantwoorden
 8. Cindy
  8 april 2015 at 17:43 (7 jaren ago)

  Wat een heerlijke collectie! Ben op een aantal spulletjes toch wel lichtelijk jaloers 😉
  Heb ook tijden gehad dat ik veel voorraad had, maar sinds ik geen bad meer heb (snif…) is dat toch een stuk minder geworden. Ook vind ik dat systeem van Lush Kitchen niet leuk (en dat is zwak uitgedrukt haha) dus bestel er bijna nooit meer. Zo af en toe eens een douchegel, of een BBS om onder te douche te verkruimelen in een puff. Maar niets zo lekker als een bad…

  Beantwoorden
 9. Annette - Ann Ages Gracefully
  8 april 2015 at 14:22 (7 jaren ago)

  O-EM-GEE hahaha wat leuk om te zien, kom ik aan met 1,5 bubble bar. Dat is een beste collectie die je hebt. Je kunt zo je eigen filiaaltje openen hihi

  Beantwoorden
 10. Bianca
  8 april 2015 at 09:39 (7 jaren ago)

  Wauw!! Ik was al benieuwd naar je stash had echt nooit verwacht dat het zo veel zou zijn! Zelf vind ik Lush ook een mooi merk, maar gebruik nooit vaste zeep en heb geen bad 🙁 Snow Fairy blijft mijn ultieme favoriet xxx

  Beantwoorden
 11. Jori
  8 april 2015 at 09:03 (7 jaren ago)

  Halleluja…..jij bent Lush fan,maar dat wist ik al.Super leuk om al het lekkers bij elkaar te zien.Enneh ik was de gelukkige vd Comforter showergel 🙂

  Beantwoorden
 12. Sonja
  8 april 2015 at 08:40 (7 jaren ago)

  Oehlalalaaaaah, hoe moet dat in jouw huis ruiken? Als je langs een Lush loopt ruik je het al. Wat veel!
  Ik heb niks! Omdat ik altijd een badbom wilde en wij geen bad hebben. Toen heb ik mijn kont tegen de krib gegooid en gezegd dan nooit iets van Lush! Eigenlijk beetje dwars… Dus wie weet, nu ik wat ‘volwassener’ ben toch eens iets voor de douche kopen.

  Beantwoorden
 13. Mireille
  8 april 2015 at 07:34 (7 jaren ago)

  Wahahaha jij hebt zo veel dat krijg je van ze leven niet meer op.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.