Mijn nagelverzorgings-basics

Pssst… zal ik je eens een geheimpje vertellen? Je zou het niet zeggen als je onderstaande foto ziet, maar tot twee jaar geleden beet ik vreselijk op mijn nagels. En dan bedoel ik ook echt vreselijk: soms tot bloedens toe. Tot ik op een gegeven moment van iemand een French manicure-setje kreeg en ik besloot: ik stop met nagelbijten. Natuurlijk had ik al vele pogingen ondernomen om te stoppen, maar nog niet eerder was het me gelukt. Maar nu wel. Ik ben meteen begonnen met lakken, verzorgen, vijlen en smeren. En zie hier, het resultaat:

Nagel-basics

Ik was er al snel achter dat lange, verzorgde nagels meer werk vereist dan alleen leuke lakjes opdoen. Je moet je nagels goed verzorgen, wil je ze mooi en sterk houden. Zeker in het begin waren mijn nagels vreselijk zwak en slap, eigenlijk zijn ze pas sinds een half jaar echt sterk. Dat jarenlang bijten heeft er dus aardig ingehakt… Maar ik doe de verzorging met veel plezier, ik ben nog iedere dag erg trots op mijn nagels, en kan als een kind zo blij zijn als ik weer een mooi kleurtje aan mijn bescheiden (ahum) nagellak-stash heb toegevoegd. In dit artikel laat ik jullie zien waaruit mijn dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse nagelverzorging bestaat.

Nagel-basics

Sinds een maand of 8 gebruik ik de producten van Trind. Ik had best vaak splijtende nagels, en splijtende nagels betekenen eigenlijk niets meer dan: een tekort aan vocht, waardoor je nagels slap en teer worden. Trind Nail Balsam bevat natuurlijke vochtinbrengers en is vetvrij. Je brengt een laagje aan op je nagels en laat het twee minuten inwerken. Daarna masseer je het restant in de nagel en de nagelriemen, tot je nagels helemaal droog zijn. Twee minuutjes daarna breng ik de Trind Nail Repair aan, deze maakt je nagels sterk en houdt ze soepel. Als kuur gebruik je deze combinatie twee weken lang iedere dag, je verwijdert dan steeds eerst het laagje van de vorige dag met nagellakremover (zonder aceton!). Je zult echt versteld staan van het resultaat, ik zag mijn nagels met de dag verbeteren en mooier worden. Daarnaast gebruik ik de combinatie van Trind Nail Balsam en Trind Nail Repair voor iedere nagellak die ik aanbreng, de Nail Repair kan namelijk ook heel goed als basecoat gebruikt worden, en op deze manier verzorg ik mijn nagels iedere keer als ik ze lak.

Vóór ik kennis maakte met het fenomeen Sneldrogende Topcoat, vergde het lakken van mijn nagels een uiterst precieze planning. Want tja, vóór je nagels echt goed droog zijn, ben je toch al snel een half uur tot een uur verder. En je wil echt niet de deur uit moeten als je nagels nog niet goed droog zijn, want voor je het weet kun je weer van voor af aan beginnen (aaargh..!). Mijn favoriete sneldrogende topcoat is die van INM Out the Door. Nadat mijn basecoat droog is, breng ik kort achter elkaar twee laagjes (althans, meestal zijn het twee laagjes) nagellak aan, wacht dan een minuut of twee en dan volgt INM Out the Door. Al na een paar minuten is de bovenste laag droog, en na een minuut of tien kan ik weer “vrijuit bewegen”. Helemaal shock-proof zijn ze dan nog niet, maar eigenlijk maak ik het maar zelden mee dat ik mijn nagellak nog beschadig. Ideaal voor bezige bijtjes als ik! Ik koop de producten van Trind en INM the Door bij Boozyshop.

Nagel-basics

Gebruik jij nog steeds een metalen vijl? Wist je dat een glasvijl veel fijner is in gebruik, én veel beter is voor je nagels? Weg met dat heen-en-weer gezaag met die metalen vijl! Met een glasvijl vijl je altijd één kant op, en vijl je bovendien veel makkelijker en sneller. Met als gevolg dat je nagels veel minder te verduren hebben. Ik ben zó blij met mijn KOH-glasvijl, het was best even een investering, maar wat mij betreft iedere euro meer dan waard.

Eens per 1 à 2 maanden maak ik mijn nagels glad met de buffervijl-set van KOH. Je kent het wel: op een gegeven moment bestaat de bovenkant van je nagel uit allemaal kleine ribbeltjes, en voelen ze een beetje ruw aan. Een buffervijl verwijdert het bovenste laagje van je nagel (daarom mag je dit ook niet vaker dan eens per maand doen), hierdoor krijg je weer mooie, gladde nagels die bovendien de voedingsstoffen van de verzorgende producten die je gebruikt, weer veel beter opnemen. Echt, als je eenmaal je nagels hebt gevoeld na een behandeling met een buffervijl, zul je begrijpen wat ik bedoel. Alsof ze nieuw zijn!

Nagel-basics

Nagel-basics

Geen gezonde nagels zonder gezonde nagelriemen. Vergeet deze dus zeker niet mee te nemen in je verzorgingsroutine. Ik gebruik hiervoor (net als velen met mij) Lemony Flutter van Lush. Ik smeer mijn nagelriemen 1 tot 2 keer per dag hiermee in, en masseer de boterachtige crème goed in mijn nagelriemen. Zeker in de winter, wanneer mijn handen toch al snel droog zijn en mijn nagelriemen daar vrolijk in meedoen, kan ik ze eigenlijk niet genoeg verwennen. Je kunt hier overigens ook prima het Deep Smoothing Oil Serum van RS Natural Cosmetics voor gebruiken. Eens per week neem ik mijn nagelriemen mee als ik mijn handen scrub, ik gebruik daarvoor eigenlijk altijd de One Minute Hand Scrub van l’Occitane. Met deze producten houd ik mijn nagelriemen soepel en netjes en beperk ik zoveel mogelijk “losse velletjes”. Want dat blijft een heikel punt bij mij: losse velletjes, die moeten er af. Toch een beetje een overblijfsel uit mijn nagelbijt-periode…

Je ziet: goede nagelverzorging vraagt best wat tijd. Maar het resultaat, mooie verzorgde nagels, maakt dat ik het er graag voor over heb. En jij? Verzorg jij je nagels goed?

8 Comments on Mijn nagelverzorgings-basics

 1. Miranda Aerts
  14 januari 2014 at 21:18 (9 jaren ago)

  Ik verzorg mijn handen altijd goed, maar m’n nagels schieten er bij in, vrees ik…
  Ik gebruik wel zo’n pen voor de nagelriemen met verzorgende oliën en lak regelmatig m’n nagels waardoor ze er netjes uitzien, maar ik knip ze altijd en vijl ze nooit (oei, durf ik dat te zeggen op dit beautybloc) en houd ze altijd kort vanwege mijn favoriete huishoudelijke klusje: dweilen 😉

  Ik ben dus het prototype van slechte nagelverzorging, alhoewel ik zelf vind dat ze er prima uitzien.

  Beantwoorden
 2. Huidverzorging Mireille
  14 januari 2014 at 18:27 (9 jaren ago)

  Ik ben jaloers. Soms kan ik maanden van mijn nagels afblijven. Maar dan schiet door drukte etc. De verzorging er weer eens bij in en dan moet ik echt oppassen niet te gaan knabbelen.
  Aan de nagelproducten ligt het niet die heb ik meer als genoeg.
  Na jou verhaal ga ik maar weer eens mijn best doen.

  Beantwoorden
 3. Kim
  23 december 2012 at 14:20 (10 jaren ago)

  Mooie producten gebruik je. 🙂 Knap trouwens dat je met nagelbijten bent gestopt toen en nu zulke mooie nagels hebt!

  Ik verzorg mijn nagels ook goed. Ik heb The Perfect System van Trind en dat gebruik ik regelmatig. Ik gebruik vaak handcrème en INM out the door topcoat behoort ook tot mijn stash, blij dat ik die heb gekocht want nagels lakken is nu een kleine moeite.

  Beantwoorden
 4. Lisa's beautybabbels
  22 december 2012 at 11:36 (10 jaren ago)

  Ik ben zelf ook dol op Trind nagelverzorging! Ik had altijd erg veel last van gespleten nagels, maar sinds ik Trind gebruik en dan vooral de nailbalsem heb ik daar helemaal geen last meer van!

  Beantwoorden
 5. zonnebloem
  22 december 2012 at 09:01 (10 jaren ago)

  Wat een hoopvol bericht. Ik bijt nog steeds nagels. Nare gewoonte, ja ik weet het. Een poosje geleden ging het best goed en had ik voor mijn doen redelijk nagels. Nu, na een maand stress is daar niets meer van over.

  Beantwoorden
 6. Vera
  20 december 2012 at 08:59 (10 jaren ago)

  Ja, ik verzorg mijn handen en nagels goed. Maar dat moet ook wel met mijn beroep. Ik gebruik nooit een glazen vijl, daar krijg ik echt de kriebels van. Gelukkig heb ik in mijn salon heel goede kartonnen vijlen, die vreselijk lang meegaan.

  Beantwoorden
 7. ellen van aalst
  20 december 2012 at 08:32 (10 jaren ago)

  net zoals jij was….was ik ook een verwoed nagelbijter……zat regelmatig in de sunil..
  maar nu ook veel bezig met mn nagels, vijlen, nagelriemen masseren, lakken…alhoewel dat laatste wat minder….wel altijd een nagelverharder!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Mijn nagelverzorgings-basics

 1. […] Lemony Flutter (onder de tube van Weleda): deze was niet op, maar helemaal hard geworden en wit uitgeslagen. Ik […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.