Mijn vijf favoriete oogschaduwpalettes

Als je Beautyspots al een tijdje volgt, weet je vast wel dat ik gek ben op mooie oogschaduwpalettes. Het grote voordeel van een oogschaduwpalette boven mono oogschaduws, vind ik het feit dat de kleuren helemaal op elkaar afgestemd zijn, ik hoef me niet af te vragen of de kleuren wel bij elkaar staan. Zeker door de week, als ik niet al te veel tijd heb om me op te maken omdat ik op tijd de deur uit moet, vind ik het ideaal om een oogschaduwpalette te gebruiken. Ik heb inmiddels aardig wat oogschaduwpalettes in mijn make-up stash, vandaag laat ik je de vijf áller-, allermooiste zien!

Favoriete oogschaduwpalettes

Mijn vijf favoriete oogschaduwpalettes

Als je naar de foto hierboven kijkt, kun je al wel een beetje zien waar mijn voorkeur naar uit gaat, hihihi! Eigenlijk vallen al mijn favoriete oogschaduwpalettes een beetje in dezelfde tinten, maar toch zijn ze allemaal stuk voor stuk heel bijzonder. Ik laat ze hieronder één voor één aan je zien.

Favoriete oogschaduwpalettes

Favoriete oogschaduwpalettes

MAC Pedro Lourenço Oogschaduwquad

Vorig jaar zomer bracht MAC een vrij kleine, maar wel heel mooie Limited Edition collectie uit, in samenwerking met Pedro Lourenço. Ik kocht hier onder ander dit prachtige oogschaduwquad van, met mooie nudekleuren die een beetje naar roze neigen. Ik heb hier nooit een review over geschreven, omdat de collectie binnen de kortste keren uitverkocht was (zoals wel vaker het geval is bij MAC collecties). Dit oogschaduwpalette gebruik ik regelmatig voor dagelijkse looks, maar hij gaat ook bijna altijd mee als we een paar dagen weg gaan. Vanwege zijn compacte formaat en mooie variatie aan kleuren en finishes maak ik hier binnen no time een complete ooglook mee. De oogschaduwquads van MAC zijn met 42 euro niet echt goedkoop te noemen, maar spijt heb ik van deze aankoop zeker nooit gehad!

Favoriete oogschaduwpalettes

Favoriete oogschaduwpalettes

Urban Decay Naked 3 Palette

Ik was al fan van het Naked 2 Palette van Urban Decay, maar het Naked 3 Palette overtreft wat mij betreft beide voorgaande varianten samen, echt! Ik vind de nude rosé tinten zo mooi, zo zacht en natural: Liefde met een grote L! Ik kan het palette inmiddels zo ongeveer blind gebruiken, ik heb gedurende het afgelopen jaar natuurlijk mijn favoriete kleurencombinatie uit het palette gecreëerd: Burnout, Liar en Mugshot. Wil je mijn review over het Urban Decay Naked 3 Palette nog eens teruglezen, klik dan hier. Mijn FOTD met dit prachtige palette kun je hier terugzien.

Favoriete oogschaduwpalettes

Favoriete oogschaduwpalettes

Pupa Princess Pupart Eye Palette

Het Pupa Princess Pupart Eye Palette maakte deel uit van de Wintercollectie van 2013. En oh, wat ben ik nog steeds blij met dit palette! Het mooie hiervan vind ik het feit, dat nude tinten worden afgewisseld met fris roze en intens paas, zodat je looks kunt maken die net even wat anders dan gebruikelijke Nude looks zijn. Pupa weet me iedere keer weer te verrassen met hun mooie LE collecties, ik vind het zo’n geweldig mooi en kwalitatief goed merk!

Favoriete oogschaduwpalettes

Favoriete oogschaduwpalettes

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

De meeste oogschaduwpalettes die ik koop, belanden op mijn verlanglijstje omdat ik ze ergens online voorbij zie komen. Het Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection palette stond helemaal niet op mijn lijstje, maar toen ik het vorig jaar bij Sephora in Barcelona in het schap zag liggen, viel ik *boink* als een blok voor deze Beauty. Het is het complete plaatje: de verpakking, de prachtige uiteenlopende kleuren, de geweldige textuur en niet te vergeten de heerlijke, zoete geur van het palette. Ik vind het iedere keer weer echt een klein feestje om dit mooie palette te gebruiken. Ook deze was niet goedkoop, maar zijn geld echt dubbel en dwars waard. Mijn uitgebreide review en swatches vind je hier.

Favoriete oogschaduwpalettes

The Balm Nude’Tude Eyeshadow Palette

The Balm is een merk waar ik echt uren kwijlend naar kan kijken, net als Too Faced. De verpakkingen zijn prachtig en origineel, en de kwaliteit volgens de reviews erg goed. Toen we vorig jaar in september in Groningen waren, gingen we uiteraard even naar binnen bij Beau Make Up Stores, waar ze een hele uitgebreide collectie van The Balm in het assortiment hebben. Het Nude’Tude oogschaduwpalette stond al op mijn verlanglijstje, en toen ik het in het echt zag, ging hij al snel mijn mandje in. Onlangs kwam het Nude Dude Eyeshadow Palette uit, die staat inmiddels op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag in maart!

Wat is/zijn jouw favoriete oogschaduwpalette(s)?

12 Comments on Mijn vijf favoriete oogschaduwpalettes

 1. Linda
  18 juni 2015 at 14:52 (7 jaren ago)

  Ik ben in één klap gevallen voor het Pupa Princess Pupart Eye Palette.

  Beantwoorden
 2. Lisanne
  28 februari 2015 at 22:36 (7 jaren ago)

  Vind het Pupa Princess palette erg mooi! Op mijn wishlist staat nog steeds het Urban Decay Glinda palette. Mijn favo die ik gebruik is Catrice nude palette.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  28 februari 2015 at 22:12 (7 jaren ago)

  Mooie collectie, opvallend veel nude tinten 🙂
  Die nieuwe Nude Dude hebben we genoteerd 😉

  Beantwoorden
 4. Renée
  28 februari 2015 at 13:01 (7 jaren ago)

  Wat een leuke blog is dit. Om te kwijlen zo mooi.

  Beantwoorden
 5. Wojis
  28 februari 2015 at 12:33 (7 jaren ago)

  Mooie paletten heb jij hoor, ik vind Urban Decay Naked 3 Palette ook echt heel mooi. Naked 4 ever :-). Je mac palette is ook prachtig, heel er mooi. Eigenlijk heb jij alleen maar mooie paletten imho.

  Beantwoorden
 6. Sonja
  28 februari 2015 at 09:29 (7 jaren ago)

  Ik heb meer variatie in mijn palettes. Maar desalnietteplus prachtige doosjes! Vooral de toofaced vind ik gaaf.

  Beantwoorden
 7. Cindy
  28 februari 2015 at 09:27 (7 jaren ago)

  Prachtig! Ben ook gek op e/s palettes. Mijn favorieten zijn toch ook die van Too Faced (heb er meerdere) en UD. Heb ook 4 palettes van MAC, ieder met 15 kleuren, hier ben ik eigenlijk nog het meest gek op denk ik.

  Beantwoorden
 8. Mariëlle
  28 februari 2015 at 09:25 (7 jaren ago)

  Ik kan je wel begrijpen! Ze zien er alleen al mooi uit en ik zie veel kleuren met een mooie glans. Daar houd ik zelf ook wel van 🙂

  Beantwoorden
 9. Angela
  28 februari 2015 at 09:14 (7 jaren ago)

  Om jaloers van te worden! Prachtige collectie!

  Beantwoorden
 10. chucky1012
  28 februari 2015 at 07:14 (7 jaren ago)

  Wat een prachtige collectie van je palettes!
  Die Pupa heeft zulke mooie kleuren 😉

  Geniet van een fijn weekend Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.